kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۵۷۰۶
تاریخ انتشار : ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۶
تومور مغزی، دومین سرطان شایع کودکان ایرانی است

کاهش 50 درصدی مرگ ناشی از سرطان با غربالگری و تشخیص زودهنگام

رئیس ‌انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران گفت: مرگ و میر ناشی از سرطان با انجام غربالگری و تشخیص به موقع تا حدود 50 درصد کاهش می‌یابد.


به گزارش روابط عمومی انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران، دکتر محمد رضا قوام نصیری در ارتباط با غربالگری سرطان اظهار داشت: غربالگری یعنی تشخیص ضایعات سرطانی که اکثرا فاقد علائم کلینیکی بوده و معمولا در اجتماعات با افراد سالم تشخیص داده می‌شوند، بنابراین با تشخیص زودرس یا زودهنگام سرطان‌ها متفاوت است.
قوام نصیری افزود: معمولا تشخیص سرطان‌ها در ایران دیرتر از زمان تشخیص در کشور‌های اروپایی یا آمریکا انجام می‌گیرد به همین دلیل نتایج درمانی در ایران مشابه کشورهای اروپایی و آمریکا نمی‌باشد اما قابل قبول است. وی ادامه داد: غربالگری، اسکرینینگ یا تشخیص سرطان در افراد سالم جامعه باید در اجتماعاتی انجام گیرد که معمولا انواعی از سرطان‌ها شیوع بیشتری از حد معمول داشته باشند.
این متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی با تاکید بر اینکه هزینه انجام غربالگری (اسکرینینگ) برای تعدادی از سرطان‌ها از نظر اقتصادی، بار مالی زیادی به دولت و وزارت بهداشت تحمیل می‌کند، گفت: یکی از عوامل هزینه زیاد انجام غربالگری‌ها استفاده از دستگاه‌های گرانقیمت (آندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی یا تحتانی، انجام ماموگرافی‌های خاص و استاندارد برای تشخیص سرطان سینه در زنان) است.
قوام نصیری اظهار داشت: غربالگری (اسکرینینگ) سرطان در ایران باید برای تشخیص سرطان‌هایی که شیوع بیشتری دارند مورد استفاده قرار گیرند، به عنوان مثال برای کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان معده در ژاپن طی 30 سال با انجام غربالگری کاهش بسیار چشمگیر و موثری در مرگ ناشی از سرطان معده در این بیماران رخ داد.
رئیس‌انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران با اشاره به اینکه تشخیص زودرس، آگاهی مردم و شناخت عوامل آن در مراحل ابتدای تشخیص باعث شده نهایتا نتیجه درمان بهتر شود، گفت: این مسئله سبب شده در 50 درصد موارد بیماران جان خود را به دلیل سرطان از دست ندهند.
تومور مغزی، دومین سرطان شایع کودکان ایرانی است
رئیس ‌بیمارستان فوق‌تخصصی سرطان کودک محک گفت: تومور مغزی، پس از سرطان خون، شایع‌ترین نوع سرطان بین کودکان کشور به شمار می‌آید.
به گزارش ایرنا، دکتر عظیم مهرور افزود: سردرد شدید، تهوع و استفراغی که به علت بیماری‌های عفونی یا مسمومیت غذایی ایجاد نشده است، تشنج، اختلال در بینایی، اختلال در شنوایی، عدم حفظ تعادل در هنگام ایستادن یا راه رفتن، دشواری در تکلم، ایجاد تغییر در رفتار و ویژگی‌های فردی و عدم تمرکز و توانایی مدیریت فعالیت روزمره از جمله علائم بالینی این نوع تومور است.
مهرور به والدین توصیه کرد پس از مشاهده این علائم به منظور اطمینان خاطر یا تشخیص به موقع به پزشک متخصص کودک مراجعه کنند چرا که تشخیص زودهنگام، یکی از مهم‌ترین عوامل درمان این بیماری است.به گفته وی، سن، محل تومور، علائم بالینی، زمان تشخیص و محیا بودن شیوه‌های تشخیص و درمان از عوامل مهم در درمان تومور مغزی به شمار می‌آید.
این پزشک متخصص آنکولوژی کودکان یادآور شد: متخصصان کودک باید نسبت به علائم بالینی این تومور آگاه باشند و با تشخیص به موقع، زمینه بهبودی هرچه بیشتر کودکان مبتلا به تومور مغزی را فراهم کنند.