نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
نگرانی شدید از ناکارآمدی دولت و نزدیکی انتخابات
اعتماد در گزارشی پیرامون لایحه بودجه سال آینده به انتقادهای نمایندگان نسبت به لایحه تقدیمی دولت به مجلس پرداخته است.
سرویس سیاسی -
در ابتدای این گزارش آمده است: «افزايش سهم نفت، بيتوجهي به اشتغال، محتمل بودن كسري بودجه و بيتوجهي دولت به بدهيهايش به صندوق فرهنگيان، مهمترين انتقاداتي بود كه نمايندگان مجلس به لايحه بودجه سال آينده وارد دانستند.»
نکته جالب توجه در این گزارش آنجاست که این روزنامه این انتقاد به دولت را سیاسی نمیخواند به آن دلیل که «اين بررسي به صفبندي مهمي ميان موافقان و مخالفان اين لايحه تبديل شد. صفبندي كه البته نميتوان آن را به يك رويارويي جناجي مرتبط دانست، زيرا نمايندگاني كه در ليست حاميان دولت بودند نيز در صف مخالفان و منتقدان لايحه بودجه سال ١٣٩٦ جا گرفتند.»
این گزارش در ادامه از قول نماینده شاهین شهر نوشته است: «رشد دريافت مالياتها در بودجه سال آينده ٩ درصد ذكر شده، اما رشد اقتصادي كشور نيمي از آن است كه با اين وضعيت شاهد استمرار ركود خواهيم بود... در لايحه بودجه سال ٩٦ افزايش ٣٤ درصدي اعتبارات رياستجمهوري را شاهد هستيم و در بحث آسيبهاي اجتماعي بودجه خاصي ديده نشده است.»
رقیب روحانی عملکرد اوست
روزنامه آرمان در مصاحبه با «محمود صادقی» عضو فراکسیون امید نوشت: «در حوزه معیشتی با اینکه دولت درصدد تثبیت وضع اقتصادی بوده اما مردم در رنج و فشار هستند. این مطلب قبلا نیز عنوان شده که رقیب اصلی آقای روحانی عملکرد وی است. بهويژه در حوزههای معیشتی، اقتصادی و سیاست داخلی دولت باید تحرکات بیشتری داشته باشد. بدنه دولت و بخش قابل توجهی از آن همراهی مناسبی با رویکرد و گفتمان آقای روحانی ندارند و دولت در این عرصه باید دست به یک پالایش و خانه تکانی بزند که با اطمینان بیشتری به عرصه انتخابات وارد شود.»
در بخش دیگری از این مصاحبه آمده است: «بخش عمدهای از نیروهایی که از آقای روحانی در سال ۹۲ حمایت کردند و تاثیر گذار بودند نیروهای بدنه جنبش دانشجویی بودند، اما اکنون در سطح جنبش دانشجویی یک سرخوردگی را مشاهده میکنیم. آقای روحانی باید حرکت موثری در این زمینه انجام دهد تا موجب رضایت این قشر باشد. در حوزه اقتصادی نیز نیازمند تحرک در خروج از رکود هستیم. از این جهت دولت باید برای آماده شدن در انتخابات پیش رو عملکرد موثرتری داشته باشد.»
تعجیل کنید!
علی نصیریان بازیگر در یادداشتی که روزنامه شرق آن را منتشر کرد ضمن انتقاد از عملکرد مسئولین در بحران خوزستان نوشت: «آنچه اين روزها فکر من را بيش از هر موضوع ديگري مشغول کرده، بلايي است که گريبانگير مردم عزيز و هموطنان مظلوم من در استان خوزستان شده. البته غير از آن هم از ساير نقاط ايران پهناور، مانند سيستانوبلوچستان و... خبرهايي را خواندهام و گزارشهاي تصويرياي تماشا کردهام؛ جملگي تأملبرانگيز و درعينحال نگرانکننده. اينها همه عميقا غمگين و ناراحتم کرده است. سيطره گردوغبار و هجوم ريزگردها که سوار بر آسمان و زمين اين منطقه مهم از کشورمان شده و در واقع رگ حيات اين شهرها را نشانه گرفته، مسئلهاي مهم و حياتي است. اين جملات هر چند بديهي به نظر ميرسند، اما متأسفانه همين بديهیات مورد توجه قرار نگرفتهاند! اما افسوس و درد... دريغا که شخصا براي رفع اين بحران تخصص کافي و لازم ندارم تا خودم دست به کار شوم و در حد توانم بتوانم خدمتي به مملکتم کنم. تنها ميتوانم عاجزانه و صادقانه از اولياي امور و مسئولان محترم درخواست کنم براي رفع اين معضل تعجيل کنيد.»
نجومی بگیران در کدام دولت ستایش شدند؟!
روزنامه مردم سالاری در سرمقاله امروز خود بار دیگر رویه فرافکنی را با قدرت ادامه داده و پیرامون حقوقهای نجومی نوشته است: «همگان نیک میدانند که اساس شکلگیری حقوقهای نجومی در دوران دولتهای اول و دوم مهرورزان و پاکدستان و زمانی که اکثریت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اختیار همفکران منتقدان امروز آقای روحانی قرار داشت اتفاق افتاد. یعنی اساس شکلگیری حقوقهای نجومی از سال 1388 شروع گردید.»
تلاش برای واژگونی حقیقت و تطهیر مجرمان در حالی در روزنامههای زنجیرهای دنبال میشود که پس از افشای حقوقهای نجومی دولتمردان تدبیر و امید و حامیانشان در روزنامههای زنجیرهای حمایت از غارتگران بیتالمال را دنبال کردند.
باید از روزنامه مردم سالاری پرسید آیا این که نجومی بگیران «امانتدار»، «ذخیره نظام» خوانده شدند نیز در دولتهای گذشته بوده است؟ آیا اینکه معاون نظارت و هماهنگی اسحاق جهانگیری برخورد با نجومی بگیران را ظلم خوانده بود نیز در دولتهای گذشته رخ داده است؟!
نکته قابل توجه آن جاست که همین روزنامه مردم سالاری در فروردین ماه 1387 در نقد مصاحبه صورت نگرفته رئیسجمهور وقت نوشته بود که دولتمردان «باز هم تقصيرات را به گردن ديگران انداختند!» یعنی همین کاری که روزنامه مردم سالاری و هم قطارانش در طول این چهار سال انجام دادهاند.
دولت درباره معوقات بانکی روشنگری کند
عبدالرضا هاشمزایی نماینده تهران و عضو اصلاحطلب فراکسیون امید در گفتوگو با روزنامه شرق گفت: «سر همین ماجرای بدهی بانکی برخی افراد بالای هفت، هشت هزار میلیارد تومان بدهکارند. خب مردم میدانند اگر اینها در سیستم اقتصاد دولتی دارای نفوذ نباشند، نمیتوانند چنین پول مفتی از بانکها بگیرند. فرد عادی اگر یک چک بیمحل داشته باشد تا مدتها، نه وام به او میدهند و نه اعتباری. خب اگر این آمارهای بدهی میلیاردی برخی افراد به بانکها درست نیست، مسئولان بگویند و ما را روشن کنند و اگر نه چطور یک نفر میتواند به بانک ١٠ هزار میلیارد تومان بدهی داشته باشد. الان که شکر خدا سیستم بانکی هم هوشمند شده است. چکیده بحثم این است که علاوه بر پیادهنظام، به سیاستگذار و پشت صحنه پروندههای فساد بپردازیم. متأسفانه فسادهایی تاریخی به وقوع پیوسته و جز شرمندگیاش چیزی برای ما نمیماند. دستکم با بانیان این فسادسازی برخورد کنیم.»
به مطالبات مردم پاسخ ندهید رای ندارید
یکی از محکومان فتنه در گفتوگو با روزنامه زنجیرهای قانون با هشدار به روحانی گفت: «به مطالبات مردم پاسخ ندهید رای ندارید.»
وی با بیان این که «روحاني اگر راي بالا ميخواهد بايد به مطالبات ملت پاسخ مثبت دهد» گفت: «بخشي از کسانی كه در سال 92 به روحانی راي دادند امروز معترض هستند و در اين سبد راي حضور ندارند زيرا یا در انتخابات شركت نمیكنند يا به او رای نمیدهند، كه اميدوارم آنها نيز به اين نتيجه برسند كه بيايند و در انتخابات شركت كنند. زيرا روحاني هر چه با آراي بالاتري انتخاب شود بهتر مي تواند با مشکلات دست و پنجه نرم کند.»
این فرد در ادامه به اعتراضات اصلاحطلبان به روحانی نیز پرداخت و گفت: «اصلاحطلبان از بيشتر اقدامات روحاني حمايت ميكنند ولی او نيز بايد بداند اگر متناسب با خواسته هاي ملت عمل نكند، حتی اگر رييسدولت اصلاحات نيز تلاش كند، موفقيت زیادی در جلب آرای بیشتر از دور اول بهدست نمیآورد. روحاني اگر راي بالا مي خواهد بايد به مطالبات ملت پاسخ مثبت دهد. به علاوه ،كميت راي يك مسئله است و كيفيت راي مسئلهاي ديگر. به سخن دیگر، زماني شما به دليل آنكه مرا دوست داريد به من راي مي دهيد و زماني ديگر چون فرد ديگري نيست، من را انتخاب مي كنيد. سياستمداران نه تنها براي بالا رفتن و کسب رای ملت، كه براي پايين آمدن از نردبان قدرت نيز به مردم نياز دارند. بسياري با راي مردم به قدرت رسيدند ولی مردم را كنار زدند و دچار سقوط شدند.»
وی همچنین تاکید کرده است: «اگر روحانی يك رقيب جدي باعملكرد درخشان اقتصادي داشت، به طور حتم با مشکل مواجه میشد.»
فراموشی بدعهدی های آمریکا
روزنامه ایران در سرمقاله دیروز با عنوان «آخرین گزینه روی میز کشورهای منطقه» با اشاره به مشکلات به وجود آمده ناشی از اختلاف ایران و آمریکا نوشت: «سؤال اینجاست که کدام سیاست در برابر آمریکا در عصر کنونی بیشتر به نفع ایران است؟ شروع یک روند تنشزدایی با کلیت دستگاه سیاسی آمریکا به منظور رسیدن به یک معامله بزرگ و نهایتاً برای دستیابی به یک تفوق منطقهای؛ یا تداوم روند رویارویی با واشنگتن با تمام فواید و زیانهایی که دربردارد؟»
این در حالی است که بدعهدیهای مکرر آمریکا در برجام و غیرقابل اعتماد بودن دولت آمریکا بارها به اثبات رسیده است اما همچنان از جانب این جماعت سخن از تنش زدایی به میان میآید. به واقع هر بار که با هدف تنش زدایی برای مذاکرات قدم پیش نهاده ایم این آمریکا بوده که با نقض پیمان و بد عهدی نشان داده که میان حرف و عملش فاصله بسیار است. سؤال این است که با دولتی که حقوق مسلم یک ملت را زیر پا میگذارد چگونه میتوان تنش زدایی کرد؟!
بزک نظام سیاسی آمریکا در روزنامه زنجیرهای شرق
روزنامه زنجیرهای شرق در یادداشتی ضمن تمجید از نظام سیاسی آمریکا به تحلیل رفتارهای ترامپ رئیسجمهور آمریکا پرداخت و نوشت: «در جوامعي که صداي اعتراض عمومي به صورت رسا منعکس شود سهم درخور توجهي در تغيير رفتار سياستگذاران خواهد داشت؛ بنابراين واکنش مردم آمريکا به آنچه دونالد ترامپ از روز اول کاخسفيدنشيني خود نشان داده است، روي برنامههاي رئيسجمهوري ايالات متحده اثر خواهد گذاشت.
نویسنده در ادامه به استناد لغو یکی از دستورهای ترامپ توسط دستگاه قضایی آمریکا نوشته است: «آنچه ترامپ دستور داده بود، هم با قانون اساسي آمريکا و هم با قرارداد جهاني حقوق بشر در تضاد بود. هر نوع رفتار مدني در جوامع آزاد که مبتني بر حقوق بشر هستند، بر رفتار و تصميمِ سياستگذاران اثر ميگذارد.»
بزک دستگاه قضایی آمریکا با این ادعا که رفتارها و تصمیمات آن منطبق بر قانون اساسی ایالات متحده و نیز حقوق بشر است در حالی است که در نزدیک به 40 سال گذشته کلیت سیستم آمریکا که دستگاه قضایی نیز بخشی از آن است در ظلم به کشورها و ملتهای دیگر از جمله مردم ایران کار نکردهای باقی نگذاشته است.
شرق همچنین در یادداشت دیگری در رابطه با سیاست ایران در قبال تهدیدات ترامپ توصیه به سکوت کرد و نوشت: «در مجموع میتوان پیشبینی کرد مانورهای آتی ترامپ در حوزه سیاست بینالملل درگیری با خاورمیانه و رویارویی با ایران است. هنوز از نوع این رویارویی اطلاعاتی در دست نیست، ولی میتوان پیشبینی کرد ناگهان دست به سیاستهای حسابنشده بزند و منطقه را دچار آشوب کند. بههمیندلیل میتوان سیاست برخورد با ترامپ را به دو دسته تقسیم کرد؛ اول سیاستهای مقابله با ترامپ سرمست که به یک دوره یکساله یا دوساله محدود میشود. سیاست عدم تحریک و وارد بازی ترامپنشدن از جمله سیاستهای مقابله با تحریکات سیاسی اوست و دوم ترامپی که در اثر مخالفتهای داخلی و شکست سیاستهای اقتصادی و سیاستهای بینالمللی ضعیف میشود و طبیعی است در آن موقع میتوان فعالانه با این سیاستها مقابله کرد.»
توصیه به تحریک نکردن ترامپ با اذعان به این که رفتارهای او ربطی به عملکرد مسئولین ما ندارد و او دیوانه است عجیب و در عین حال متناقض دیده میشود. طبیعی است که هر اندازه در برابر یک دیوانه عقب نشینی کنید او جلو آمده و خطوط قرمز را رد خواهد کرد و صد البته مدعیان اصلاحات تمایلی به حفظ خطوط قرمز نیز ندارند!