دبیر فدراسیون فوتبال اعلام کرد
باشگاههای بدهکار اجازه خرید مربی و بازیکن خارجی را ندارند
دبیر کل فدراسیون فوتبال میگوید از این به بعد مجوز خرید بازیکنان و مربیان خارجی برای باشگاههای بدهکار صادر نمیشود.
علیرضا اسدی در نشست خبری بعدازظهر دیروز خود که در خصوص بحث محرومیت و کسر امتیاز از باشگاههای ایرانی توسط فیفا برگزار شد، گفت: مثل هر دادگاهی فرایند رسیدگی به پروندهها زمان خاص خودش را میبرد. برای اینکه حساسیت موضوع را بیشتر کنیم ساختارهایی مثل کمیته انضباطی، کمیته روابط بینالملل، سازمان لیگ برتر، کمیته بازیکنان و کمیته حقوقی پیگیر هستند مشکلی پیش نیاید.
وی افزود: برای اینکه هشدار اولیه را بدهیم باید بگویم ۱۹ باشگاه با ۵۲ پرونده باز در فیفا داریم. حدود ۴ تا ۵ میلیون دلار هزینه درخواستهایی است که بعضی از بازیکنان و مربیان از این باشگاهها داشتهاند.
فیفا زمان میدهد
دبیر کل فدراسیون فوتبال تاکید کرد: انباشت بدهی به خاطر عدم توجه به مطالبات و مشکلات مالی بوده است. معمولا فرصتی را میدهند تا باشگاهها زمان کافی را داشته باشند تا فرد شاکی به حق و حقوقش برسد. باشگاه هم تلاش میکند تا از خودش دفاع کند که گاهی موفق است و گاهی ناموفق.
اسدی در ادامه یادآور شد: در این چند روز دیدهام که این قضیه پررنگ شده که فدراسیون با محرومیت مواجه است. خیر اینطور نیست. فدراسیون مواجه با تهدید و محرومیت نیست ولی اگر فرایند اینطور ادامه یابد، فدراسیون تصمیم میگیرد باشگاهی که نمیتواند بدهی را بدهد از چرخه فوتبال حذف کند تا مشکلات دامن فوتبال را نگیرد. فدراسیون متولی این امر است. معمولا انتهای هر حکم به صورت عرف مینویسند که چه چیزی در انتهای قضایا رخ میدهد. نمیدانم این قضیه کجا اعلام شده که فدراسیون محروم میشود.
۳۲ شکایت به حکم رسیده است
دبیرکل فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد: از ۵۲ پرونده، ۳۲ شکایت به حکم رسیده است و در حال پیگیری است. اسدی افزود: پرسپولیس ۱۱ پرونده باز دارد که بعضی از آنها به حکم رسیده است البته با توجه به جلسات متعددی که با باشگاهها گذاشته شده است، در حال پیگیری است. تراکتورسازی هم ۷ پرونده باز دارد. استقلال ۵ پرونده باز دارد و بعد از آن پدیده است که ۴ پرونده دارد. سیاهجامگان هم ۴ پرونده دارد. راهآهن هم همینطور یعنی ۴ پرونده دارد. برای اینکه حساسیت بیشتری برای راهآهن ایجاد کنیم باید بگوییم تغییر و تحولی که در این باشگاه رخ داده است، باعث شده تا مدیران فعلی راهآهن حتی ندانند که ۴ پرونده دارند. این تغییر و تحولات سریع رخ داده. بعد از جلسه با آنها قرار شد تا با سرعت این موضوع را پیگیری کنند و کلیه مدارک را در اختیار آنها قرار دادیم.
برای ملوان کسر امتیاز مطرح است ولی زمان دادهاند
وی تاکید کرد: استقلال خوزستان و ملوان دو پرونده دارند. برای ملوان کسر امتیاز مطرح است ولی زمانی را برای این باشگاه تعیین کردهاند تا بتوانند سیستم خود را تغییر بدهند. هنوز این امر قطعی نیست. استقلال اهواز، صبای قم، سپاهان و شاهین بوشهر هم یک پرونده دارند. البته از شاهین بوشهر هم ۶ امتیاز کسر و این تیم منحل شده است. البته انحلال فرایندی دارد که باید طی شود و مدارکش را برای ما بفرستند تا ما هم به فیفا بدهیم. پاس همدان، شهر باران، صنعت نفت آبادان، نفت تهران، نفت مسجد سلیمان، فولاد یزد هر کدام یک پرونده و برق شیراز دو پرونده دارد.
بدهکاران از خرید خارجیها منع شدند
اسدی در ادامه به سیستم طراحی شده اتوماسیون در فدراسیون فوتبال اشاره کرد و به اقداماتش در این بخش اشاره کرد. وی یادآور شد: چون نمیتوانیم در نقل و انتقال و خرید و فروش بازیکن دخالت کنیم، تا زمانی که باشگاهها پرونده باز در فیفا و ای.اف.سی داشته باشند، مجوز جذب بازیکن و مربی خارجی را به آنها نمیدهیم.
جلسه با مسئولان فیفا در قطر
اسدی در بخش دیگری از نشست خبری خود با اشاره به حضورش در سمینارهای فیفا در قطر به همراه مهدی تاج رئیس فدراسیون، گفت: سه جلسه نیم ساعته در کنار برگزاری این نشستها داشتیم و مستقیم با خانم فاطما دبیرکل، مسئول اجرایی دفتر و ماتیاس مشاور اجرایی رئیس فیفا صحبت کردیم. بحثهای عمدهای که مطرح شد، محدودیت باشگاهها و تعداد پروندههایی است که داریم به علاوه تحریمهایی که پابرجاست. بخشی از پولمان را گرفتهایم ولی هنوز تحریمها وجود دارد.
وی تاکید کرد: بحثهای مفصل داشتیم و مشکلات عمده باشگاههایمان را گفتیم. یکی از دلایلی که آوردیم و سعی کردیم آنها را متوجه کنیم این بود که تاخیر در پرداخت پولهای فیفا باعث بروز بعضی مشکلات است. از آنها خواستیم فرصت بیشتری بدهند. دبیر کل فیفا گفت اگر رایی صادر شده باشد نمیتوانیم کاری کنیم ولی اگر صادر نشده باشد میتوانیم فرایندش را طولانی کنیم تا شما مشکلاتتان را حل کنید.
خاطی تنبیه میشود
حتی اگر دبیر فدراسیون فوتبال باشد
اسدی در پایان نشست خبری خود درباره اینکه کدام بخش برای محرومیت باشگاههای ایرانی خطای انسانی انجام داده و نقش کمیته بینالملل فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ را چطور میبیند؟ گفت در جریان بحث پاس همدان هستید؟ پاس دنبال قضیه رفته است. آن بازیکن امضای مدیرعامل را جعل کرده است. فیفا اصلا از باشگاه نخواسته و حکم هم داده است. باشگاه به اینترپل هم گفته است. آیا میشود بگویید سهم اشتباه فیفا چقدر است؟ فیفا یک ساختار منسجم شکل گرفته با نیروی انسانی قوی با زیرساختهای تعریف شده است و اشتباه هم میکند. از نظر ما که دادگاه حکم داده و اینترپل هم تایید کرده است، حکم فیفا اشتباه است. ما باید به فیفا چه بگوییم؟ آنها اشتباه انسانی هم ندارند و کارهایشان به صورت اتوماسیون انجام می دهند. از این اتفاقات رخ میدهد. اما نوع برخورد ما این است که پیگیری میکند و هرکسی که خاطی باشد تنبیهات اداری خواهد شد حتی اگر دبیر کل فدراسیون فوتبال باشد!