فارین افرز بررسی کرد
ترامپ چه تاثیری بر انتخابات ریاست جمهوری ایران خواهد داشت؟
نشریه آمریکایی فارین افرز در تحلیلی مینویسد؛ «تشدید حملات لفظی دولت ترامپ (در قبال ایران) دقیقا نتایجی عکس آنچه دولت آمریکا انتظار آن را دارد ایجاد خواهد کرد.»
نشریه آمریکایی فارین افرز در گزارشی تحت عنوان «ترامپ و انتخابات آینده ایران: چگونه این حملات لفظی بر نتایج تاثیر می گذارد؟» به تاثیر سیاست های واشنگتن در مسائل و رخدادهای سیاست داخلی ایران پرداخته و راهکارهایی را به دولت جدید واشنگتن ارائه داده است.
نویسنده در بخشی از این مقاله با مقایسه هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ آورده است: هیلاری کلینتون موضعی به مراتب تهاجمی تر بر ضد ایران اتخاذ می کرد. وی در سال 2008 و هنگامی که برای تصدی نامزدی دموکراتها در برابر اوباما تلاش می کرد، تهدید می کرد که اگر ایران با سلاح هسته ای به اسرائیل حمله کند، به ایران حمله و آن را نابود خواهد کرد. هیلاری همچنین در طول دوران وزارت خارجه ضمن حمایت از توافق هسته ای وعده داده بود مواضع سختگیرانه تری در قبال تهران اتخاذ کند.
فارین افرز در ادامه می نویسد: جمهوری اسلامی در بیشتر موارد یک عامل دردسرساز برای آمریکا بوده است که بهتر است بدرفتاری آن از طریق تعامل وهمکاری و نه تهدیدات و حملات لفظی تعدیل شود و کاهش یابد. در پیش گرفتن این رویه به واشنگتن کمک خواهد کرد تا همواره افکار عمومی ایران را در کنار خود داشته باشد به جای اینکه خشم مردم ایران را برانگیزاند و آنها را از خود دور کند با این کار موجب شود تا مردم بیشتر دور محافظه کاران ایران جمع شوند. این روند همچنین به کمک میانه روها و اصلاح طلبان ایرانی خواهد بود که خواهان بهبود روابط با غرب و بقیه جامعه بینالمللی هستند. باز گذاردن کانال های ارتباطی و تعدیل لفاظی ها به واشنگتن امکان می دهد تا بدون به خطر انداختن منافع خود، راهش را پیدا کند. به گزارش تسنیم، نویسنده در پایان با ادعای اینکه مردم ایران دیدگاهی منفی نسبت به آمریکا ندارند، می افزاید: اگر آمریکا در چارچوب تداوم و تشدید حملات لفظی گام بردارد و بخواهد سیاست های تغییر رژیم را همچنان دنبال کند، تمام اینها ممکن است به سرعت تغییر کند. در نهایت تشدید حملات لفظی دولت ترامپ دقیقا نتایجی عکس آنچه دولت آمریکا انتظار آن را دارد ایجاد خواهد کرد. همچنین جناح های میانه رو در ایران تضعیف خواهند شد و با این کار دریچه هر گونه تعامل با غرب تنها در هفته های نخست روی کار آمدن ترامپ بسته خواهد شد و ممکن است تا سالها بسته باقی بماند. دولت ترامپ باید از اشتباهات دولت جرج دبلیو بوش درس عبرت بگیرد، و شیوه های به مراتب خویشتندارانه و مداراگرانه تر اتخاذ کند. البته این به معنای آن نیست که دولت ترامپ باید از موضع ضعف عمل کند و از واکنش نشان دادن به فعالیتهای نگران کننده ایران خودداری ورزد. بلکه بر عکس دولت آمریکا باید این کار را قاطعانه با توسل به راه های دیپلماتیک و با همکاری با اتحادیه اروپا و دیگر شرکای کلیدی خود انجام دهد.