رئیسمجمع نمایندگان خوزستان:
95 درصد خوزستانیها میل به مهاجرت دارند
رئیسمجمع نمایندگان خوزستان گفت: به دلیل بحرانهای زیست محیطی، بیش از 95 درصد مردم خوزستان میل به مهاجرت از این استان دارند.
اهواز - خبرنگار کیهان:
حجتالاسلام مجید ناصرینژاد در همایش روز تالابها در گیت بوستان اهواز اظهار کرد: میل به مهاجرت در میان خوزستانیها به بیش از 95 درصد رسیده این در حالیست که این استان در گذشته مامن بسیاری از مردم داخل و خارج از کشور بوده است.
نماینده مردم شادگان در مجلس تصریح کرد: مردم خوزستان از شدت گرد و غبار و آلودگیهای پساب و زهاب و فاضلاب دچار مرگ تدریجی شدهاند.
وی با اشاره به روز تالابها، از برخی اظهارنظرهای غیرواقعی در این حوزه به شدت انتقاد کرد.
ناصرینژاد با بیان اینکه ادعای آبگیری تالابهای خوزستان که بارها اعلام شده، غیرواقعی است اظهار کرد: نهرهای مالح، بحره، مارد و سلمانه که در گذشته از طریق سیلابهای رودخانه کارون، آب شیرین به تالاب شادگان میرساندند اکنون یا مسدود شده یا فاضلاب و پساب درون آنها جاری است.وی گفت: از سوی دیگر رودخانه جراحی نیز چندین سال است که خشک شده بنابراین در حال حاضر هیچ آبی وارد تالاب شادگان نمیشود و تنها منبع تغذیه تالاب پسابهای شور نیشکر است.وی با بیان اینکه قرار بود در سدسازی، حقابه تالابها رعایت شود، افزود: درباره سدها چه مطالعاتی شده و این سدها تا چه اندازه به نفع منطقه هستند.وی طرحهای انتقال آب میان حوضهای را یک خطر جدی برای خوزستان دانست و افزود: این طرحها به مصلحت کشور و حتی فلات مرکزی نیست و باید از اجرای آنها جلوگیری شود.
این عضو مجمع نمایندگان خوزستان، پدیده گردو غبار را یکی از تبعات طرحهای انتقال آب دانست و گفت: اکنون 23 استان کشور درگیر این پدیده هستند.
نماینده مردم اهواز، باوی، کارون و حمیدیه نیز دراین همایش خواستار احیاء تالاب هورالعظیم شد و گفت: این تالاب سیستم تنفسی خوزستان است و حقابه آن باید تامین شود.همایون یوسفی افزود: حقابه این تالاب 1/5 میلیارد مترمکعب برآورد شده اما تنها 900 میلیون مترمکعب برای آن درنظر گرفته شده است.وی اضافه کرد: این تالاب باید در کنوانسیون رامسر ثبت شود.
یوسفی با اشاره به ارائه طرح مقابله با کانونهای داخلی گرد و غبار به دولت اظهار کرد: این طرح نیازمند 6 هزار میلیارد ریال اعتبار برای پنج سال است و در صورت تصویب میتواند مشکل گرد و غبار با منبع داخلی را حل کند.
وی پدیده گرد و غبار، خشک شدن تالابها و رودخانه کارون را مهمترین مشکلات خوزستان دانست و گفت: حلقه مشترک این مشکلات کمبود آب است، این در حالیست که طرحهای انتقال آب از سرشاخه رودخانههای خوزستان همچنان در حال اجراست.
وی افزود: هماکنون 12 طرح انتقال آب از خوزستان اجرا شده یا در حال اجرا و مطالعه است.
یوسفی تصریح کرد: در این طرحها حوضه مبداء حداقل توجه و به حوضه مقصد حداکثر توجه شده است.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس تاکید کرد: آورد متوسط کارون 14 میلیارد مترمکعب است که در مطالعات طرحهای انتقال آب 25 میلیارد مترمکعب عنوان شده است.
وی از آلودگیهای نفتی نیز انتقاد کرد و گفت: به دلیل سوءمدیریت مناطق و شهرستانهای نفتخیز همچون مسجدسلیمان و آغاجاری غیرقابل سکونت شدهاند.
همچنین نماینده ولیفقیه در خوزستان در این همایش تالابها را ذخایر و سرمایههای کشور دانست و افزود: با توجه به مشکلات اقتصادی باید از این سرمایهها برای اشتغال و کاهش خیل عظیم بیکاران استفاده کرد.
آیتالله سیدمحمدعلی موسوی جزایری اضافه کرد: در گذشته گاومیشداری، پرورش و صید ماهی، شکار پرنده، گیاهان دارویی و نی، منابع درآمدی مردم از تالاب بوده که اکنون بدون هزینههای سنگین و با احیاء تالابها میتوان از آن استفاده کرد. وی تأکید کرد: باید سرمایهگذاران داخلی و خارجی را برای احیاء تالابها و استفاده از آنها تشویق کنیم.