32 هزار تن پیاز درانبارهای خراسان شمالی در حال نابودی است
32 هزار تن پیاز کشاورزان خراسان شمالی اکنون در انبارها نگهداری میشود که به گفته کشاورزان این میزان محصول به علت نبود بازار فروش در حال فاسد شدن است.
نرخ محصولات کشاورزی بخصوص پیاز در سال جاری با افت مواجه شده است در حالی که کشاورزان به امید افزایش قیمت، تولیدات خود را در انبارها ذخیره کردهاند اما، هم اکنون علاوه بر پایین آمدن قیمت با نبود بازار نیز مواجه شدهاند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در خصوص گلایه کشاورزان این استان در زمینه قیمت پایین محصول پیاز گفت: قیمت تضمینی پیاز اعلام و اطلاعرسانی شد ولی کشاورزان با قیمت اعلام شده راضی نشدند که محصول پیاز خود را بفروشند.
عبدالله یوسفی اظهار کرد: برای حل مشکل کشاورزان از تجار داخلی و خارجی که امکان صادرات برای آنان بود دعوت به عمل آمد و مذاکراتی در این خصوص صورت گرفت که قیمت در کشور و منطقه پایین بود و تولید هم بالا است.
وی با بیان اینکه کشاورزان با قیمت تضمینی هم قانع نشدند گفت: قیمت تضمینی دلیلی ندارد که مردم حتما محصول خود را بدهند و اگر توجیهی برایشان نداشته باشد محصول خود را نمیدهند.
یوسفی قیمت تضمینی برای هر کیلو پیاز را 2 هزار و 640 ریال عنوان کرد و افزود: امسال در این استان 132 هزار تن پیاز تولید شد که هم اکنون 32 هزار تن از این محصول در انبارهای کشاورزان موجود است و این در حالی است که سهمیه استان برای کشت این محصول یک هزار و 200 هکتار در نظر گرفته شده بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: پیاز یک محصول فسادپذیری است که با گرم شدن هوا ممکن است جوانه بزند و کیفیت آن افت کند بنابراین کشاورزان نسبت به تخلیه انبارهای خود از این محصول باید زودتر اقدام کنند تا متضرر نشوند و در صورت وجود مشتری محصول خود را توافقی به فروش برسانند.
کشاورزان خراسان شمالی هر سال حدود 2 میلیون و 500 هزار تن انواع محصول را تولید میکنند اما همین که زمان برداشت محصول میرسد سروکله دلالان که اکثرا غیربومی هم هستند پیدا میشود و بر محصولات کشاورزان چوب حراج میزنند و هماکنون به گونهای شاهد دپو شدن محصول پیاز کشاورزان این استان در بسیاری از انبارها هستیم که این خود موجب دغدغه و نگرانی بیشتر کشاورزان شده است.
هماکنون قیمت تضمینی که دولت برای هر کیلوگرم پیاز در مزارع مصوب کرده 2 هزار و 640 ریال است در حالیکه همین محصول که از کیفیت بسیار بالاتری نیز برخوردار است در بازار مصرف با قیمت 15 تا 20 هزار ریال به خریداران عرضه میشود.
بر اساس این گزارش افت شدید قیمت محصولات کشاورزی تنها مختص پیاز در سال جاری نیست بلکه در سالهای گذشته همین موضوع برای سیبزمینی پیش آمد و هر ساله فصل برداشت، کشاورزان نگران تکرار افت قیمت محصول هستند.
هر ساله مشکلاتی نظیر نبود مدیریت صحیح در بازاریابی و نحوه فروش آن، حمل و نقل و همچنین دلالبازی، کشاورزان خراسان شمالی را در تنگنای جدی معیشتی قرار میدهد و امسال این مشکل گریبانگیر پیازکاران شده است.