kayhan.ir

کد خبر: ۹۷۲۰۵
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۷
وزیرخارجه روسیه خبر داد

در مذاکرات 3 جانبه ایران، روسیه و ترکیه تمامیت ارضی سوریه تضمین شد

وزیر خارجه روسیه در آغاز دور دوم اجلاس «آستانه» اعلام کرده، مسکو، تهران و آنکارا تمامیت ارضی سوریه را تضمین کرده‌اند.

سرویس خارجی-

دور دوم مذاکرات سوری- سوری دیروز در پایتخت قزاقستان در حالی برگزار شد که امیدها نسبت به نتیجه‌بخش بودن این مذاکرات افزایش یافته است. از داخل سوریه، خانم «هدیه خلف عباس» رئیس پارلمان این کشور، گفت‌وگو میان سوری‌ها را «بهترین راه‌حل برای سوریه» دانسته و گفته: «نشست آستانه بستری برای گفت‌وگو میان گروه‌های سوری و آغاز همکاری برای مبارزه با تروریسم است.»
پیش از این مقامات دمشق نسبت به حضور ترکیه در مذاکرات آستانه اعتراض داشته‌اند، اما بعدا این موضع آنها تعدیل شده است. دولت سوریه ترکیه را حامی تروریسم می‌داند و مقامات سوری می‌گویند، آنکارا قابل اعتماد نیست و به دنبال تجزیه سوریه است.
لاوروف اطمینان داد
اما، در آستانه برگزاری دور دوم نشست آستانه، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه، در گفت‌وگو با نشریه اتریشی «پروفیل» اظهار داشت: «ایران، روسیه و ترکیه در بیانیه نهایی نشست اخیر آستانه (4 و 5 دی) بر حمایت خود از جمهوری عربی سوریه به عنوان یک کشور چند مذهبی و بدون تقسیم مذهبی و به عنوان یک کشور دموکراتیک تأکید کرده‌اند.»
این اظهارات به خوبی نشان می‌دهد که تمامیت ارضی سوریه از جانب سه کشور فوق، کاملا تضمین شده است.لاوروف در ارتباط با مذاکرات سوری- سوری در «ژنو» نیز گفت که کشورش از این مذاکرات حمایت می‌کند. لاوروف گفت: «ما موافق از سرگیری مذاکرات سوری- سوری زیرنظر «استفان دی میستورا» (نماینده ویژه سازمان ملل در سوریه) هستیم.»
لاوروف افزود: «مانند گذشته بر این باوریم که این مذاکرات همانطور که در قطعنامه 2254 شورای امنیت آمده، باید فراگیر باشد و گروه‌های بیشتری در آن شرکت کنند.»
وزیر خارجه روسیه در ارتباط با ویژگی مذاکرات آستانه نیز گفت: «ويژگی مذاکرات آستانه، نشستن نمایندگان دولت و مخالفان مسلح سوری در کنار هم است و این اقدام برای نخستین بار از زمان آغاز بحران (در سال 2011) تاکنون اتفاق می‌افتد.»
لاوروف در ارتباط با ایران نیز گفت: «ایران باید بخشی از استراتژی جنگ با داعش باشد.»
نشست آستانه
نمایندگان دولت‌های ترکیه، روسیه و ایران اما در نشست کارشناسی دیروز در مورد سازوکارهای نظارت بر آتش‌بس به توافق رسیدند. در این نشست که در سطح «کارشناسان» برگزار شد، نمایندگان ایران و ترکیه خواستار هماهنگی بیشتر در مورد نظارت بر آتش‌بس شدند. پیش از این (9 دی)، سه کشور ایران، روسیه و ترکیه در مورد برقراری آتش‌بس در سوریه، به توافق رسیده بودند. در مورد تاریخ برگزاری نشست اصلی دور دوم مذاکرات آستانه، خبری نرسیده است. مذاکرات این نشست مثل قبل، سوری- سوری خواهد بود.
از ویژگی‌های نشست آستانه 1 و 2 نبود آمریکا در مذاکرات است. مخالفت ایران از جمله مهم‌ترین دلایل غیبت آمریکا در این مذاکرات است.
سایر رویدادها
* «پائول رایان» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفت که از طرح اعزام نیروهای آمریکایی بیشتر به سوریه حمایت می‌کند.
* مطبوعات رژیم صهیونیستی اعلام کردند، سران این رژیم در خصوص عملیات ارتش سوریه برای بازپس گیری منطقه «جولان» از اسرائیل، نگران هستند.