نمایندگان مجلس و کارشناسان:
مجلس به وزرای ضعیف و بیبرنامه رای اعتماد نمیدهد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی، کارشناسان و شخصیتهای سیاسی در اظهار نظرهای جداگانه با اعلام اینکه برخی وزرای پیشنهادی ضعیف و بیبرنامه هستند تاکید کردند: مجلس بعید است به چنین افرادی رای اعتماد دهد.
سخنگوی فراکسیون مستقلان ولایی مجلس در گفت و گو با تسنیم اظهار داشت: دانش آشتیانی برای تصدی وزرات آموزش و پرورش فرد ضعیفی است، لذا بعید میدانم وی از مجلس رأی اعتماد بگیرد.
مهرداد بائوجلاهوتی با اشاره به جلسات فراکسیون متبوع خود با وزرای پیشنهادی دولت به مجلس، گفت: محمدباقر نوبخت معاون رئیسجمهور امروز یکشنبه با حضور در فراکسیون مستقلان ولایی آخرین دفاعیات را از وزرای پیشنهادی دولت انجام میدهد.
وی ادامه داد: پس از برگزاری این جلسه و بررسی برنامهها و سوابق سه وزیر پیشنهادی، فراکسیون مستقلین ولایی نظر نهایی خود را درباره گزینه پیشنهادی اعلام میکند.
سخنگوی فراکسیون مستقلان ولایی مجلس با اشاره به معرفی احمدی دانش آشتیانی به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: نظر شخصی بنده این است که وی برای تصدی وزارت آموزش و پرورش فرد ضعیفی است چون علاوه بر آنکه از خانواده آموزش و پرورش نیست، برنامه مدونی هم برای اداره این وزارتخانه ندارد، لذا بعید میدانم دانش آشتیانی از مجلس رأی اعتماد بگیرد.
وزرای پیشنهادی دولت با رویکرد فنی انتخاب نشدهاند
نماینده مشهد و عضو هیئت رئیسه مجلس نیز گفت: وزرای پیشنهادی دولت دارای سوابق امنیتی هستند و هدف از معرفی آنها انتخاباتی بوده است.
سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی با اشاره به معرفی وزرای پیشنهادی برای وزارتخانههای آموزش و پرورش، ورزش و جوانان و فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط رئیسجمهور به مجلس گفت: وقتی به رزومه کاری این وزرای پیشنهادی مراجعه میکنیم میبینیم که دارای سوابق امنیتی هستند.
وی ادامه داد: افرادی با سابقه امنیتی برای کار با ورزشکاران با توجه به فضای حاکم بر جامعه ورزشی ما و برای کار با هنرمندان با توجه به فضای حاکم بر جامعه هنری نمیدانم گزینه مناسبی باشند یا نه.
عضو هیئت رئیسه مجلس اظهار داشت: وزرای پیشنهادی از سوی دولت دارای سابقه روشن اجرایی در وزارتخانههایی که برای تصدی آنها پیشنهاد شدهاند نیستند و این گونه نبوده که حتی یک روز در این وزارتخانهها فعالیت داشته باشند.
به گزارش فارس قاضیزاده در پایان خاطرنشان کرد: به نظر من رویکرد دولت نسبت به این موضوع رویکرد فنی و اجرایی برای اداره این وزارتخانهها نبوده بلکه یا آقای رئیسجمهور میخواسته است افرادی را از میان رفقای خود انتخاب کند و یا اینکه این تغییرات با رویکرد انتخاباتی انجام شده است.
گزینه فراکسیون امید
نجفی بود
رمضانعلی سبحانیفر عضو فراکسیون امید مجلس نیز در گفت و گو با فارس با اشاره به معرفی 3 وزیر معرفیشده آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد و ورزش و جوانان از سوی دولت، اظهار داشت: تغییر در کابینه حق دولت است. با توجه به ارزیابی و استعفایی که وزرای قبل داشتند، طبعاً افرادی باید معرفی و جایگزین این افراد میشدند.
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه روز سهشنبه هفته آتی که با حضور 3 وزیر در فراکسیون امید برگزار میشود، گفت: باید این جلسه برگزار شود تا فراکسیون بتواند به جمعبندی رسیده و اعلام موضع کند، البته با توجه به جلساتی که با کانون نمایندگان حزب اعتدال و توسعه و دیگر جلساتی که برگزار کردیم، برنامههای وزرا مورد بررسی قرار گرفته و در مجموع ارزیابیها مثبت بود. طبعاً فراکسیونهای مختلف از جمله مستقلان هم جلساتی داشته و در این چند روز باقیمانده فراکسیونها و مجامع جلسات خود را در رابطه با 3 وزیر پیشنهادی دولت برگزار میکنند تا بتوانند دیدگاه نهایی خود را اعلام کنند، ولی در مجموع به نظر من هر 3 وزیر معرفیشده از سوی دولت، رأی اعتماد میگیرند.
وی در بخش پایانی سخنان خود خاطرنشان کرد: البته درباره گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش نظر فراکسیون امید بیشتر روی محمدعلی نجفی بود که باید او معرفی میشد و گزینه مطلوب وزارت آموزش و پرورش از نظر فراکسیون امید نجفی بود، ولی آنچه به دست آمده و طبق جمعبندیهای اعضای فراکسیون به این نتیجه رسیدیم که دانشآشتیانی نیز میتواند گزینه توانمندی باشد.
هدف
تغییرات انتخاباتی است
عضو شورای مرکزی موتلفه نیز گفت: هر سه وزیر پیشنهادی دولت، در دوره مجلس نهم به دلایل سیاسی و عدم کارآمدی رای نیاوردند و همچنین این افراد بعضا عناصری هستند که برای انتخابات آینده از سوی جریان حامی دولت مسئولیت دارند؛ بنابراین هدف این تغییرات در کابینه کاملا انتخاباتی است.
به گزارش تسنیم حمید رضا ترقی با بیان اینکه جریان دولت برای انتخابات 96 میخواهد یک دوقطبی فرهنگی را جایگزین یک دوقطبی سیاسی کند، گفت: این جریان قصد دارد از این طریق، توجه مردم را از مسئله اقتصاد به مسئله فرهنگ تغییر دهد.
باید مرز خود را با فتنه
مشخص کنند
شایان نادری عضو جنبش عدالتخواه دانشجویی نیز گفت: اگر دولت به فکر پاسخگویی به مطالبات و دغدغههای مردم بود باید تغییرات را از یکی دوسال قبل و در چندین وزارتخانه آغاز میکرد، نه در زمانی که کمتر از یکسال به انتخابات ریاست جمهوری باقیمانده است.
به گزارش تسنیم عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی با بیان اینکه وزرای پیشنهادی به مجلس باید مرز خود را با جریان فتنه مشخص کنند، گفت: اینکه فردی در جریان فتنه سال 88 - که خط قرمز نظام جمهوری اسلامی است - نقش داشته و اکنون نیز به عنوان وزیر پیشنهادی آموزشوپرورش به مجلس معرفی شده و در مصاحبهای اعلام کرده مواضعش نسبت به گذشته تغییر نکرده، جای تأمل دارد.
وی تاکید کرد :قطعاً مجلس شورای اسلامی نیز نسبت به خطوط قرمز نظام و افرادی که علیه نظام نقش داشتند، حساس است و انقلابی عمل خواهد کرد زیرا این افراد جایی در مناصب نظام جمهوری اسلامی ندارند.