بنیانگذار هنر تلاوت در ایران در قطعه نامآوران بهشت زهرا آرام گرفت
پیکر مرحوم محمد تقی مروت با حضور شاگردان و علاقهمندان آن استاد فقید و فعالان قرآنی کشور از مسجد امام صادق(ع) واقع در میدان فلسطین تشییع و پس از انتقال به بهشت زهرا(س)، در قطعه نامآوران آرام گرفت.
به گزارش خبرگزاری فارس، در این مراسم عباس سلیمی، استاد پیشکسوت قرآن کریم با بیان اینکه استاد مروت در سال 1348 برای نخستین بار مسابقات بینالمللی قرآن کریم مالزی را تجربه کرد، گفت: ایشان سال 1352 اولین رتبه بینالمللی مسابقات مالزی را به ارمغان آورد. موفقیت ایشان در این رقابتها نقطه عطفی در تاریخ قرائت کشور بود.
وی با اشاره به اینکه استاد مروت در دوران رژیم شاهنشاهی الگویی برای ما بود، افزود: ایشان در آن دوران به ترویج فرهنگ قرآنی میپرداخت، پس از آن هم توفیق داشت 30 جزء از قرآن را در رادیو تلاوت کند اما متأسفانه به دلیل بیمهریها نتوانستیم به طور شایسته از حضور استاد مروت بهرهمند شویم.
استاد پیشکسوت قرآن با بیان اینکه استاد مروت سالها در مصر با اساتید بزرگ آسمان قرائت و اسطورههای تلاوت قرآن ارتباط صمیمانهای داشت، خاطرنشان کرد: زندگی ایشان در مصر و ارتباط مستمر با اساتید بزرگ قرائت قرآن تحول شگرفی در کشور ما ایجاد کرد. استاد مروت در غربت نیز عاشق قرآن بود و در اولین ساعات روز عاشورای حسینی در 72 سالگی پاداش خود را از قرآن گرفت و میهمان خداوند متعال شد.
سلیمی با اشاره به اینکه عظمت جامعه قرآنی مرهون کهکشانی از اساتید قرآنی است، تصریح کرد: اساتیدی مثل مولاییها، مروتها، اربابیها، بیگلریها، قیمها، مختاریها، اوحدیها، غفاریها و صدها استاد دیگر که مرهون آنها هستیم، موجب شدهاند که جایگاه قرآن در کشور روز به روز ارتقا یابد.
تلاوت آیاتی از کلامالله مجید توسط مهدی عادلی، قاری بینالمللی قرآن کریم، ذکر مصیبت امام حسین(ع) و اقامه نماز میت به امامت حجتالاسلام محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دیگر برنامههای این مراسم بود.
محمدتقی مروت 20 شهریور ماه، همزمان با عاشورای حسینی در 72 سالگی در کانادا دعوت حق را لبیک گفت.