عوامل محیطی شایعترین عامل سرطان معده در ایران
50 درصد سرطانها در صورت تشخیص به موقع درمان میشوند
عضو کمیته علمی و اجرایی اولین کنفرانس سرطان غرب آسیا با بیان اینکه شایعترین نوع سرطان در ایران، سرطان معده است، نقش عوامل و آلودگیهای محیطی را در بروز این بیماری بسیار موثر دانست.
دکتر ناصر پارسا گفت: در محیط زیست حدود 100 هزار نوع ماده شیمیایی شناسایی شده که هزار نوع آن سرطان زا است مانند مشتقات نفتی، مواد شیمیایی موجود در رنگها و آفتکشها و مشروبات الکلی که پرهیز از مصرف آنها در اختیار انسانها است و میتوانند با عدم مصرف این مواد عوامل سرطانزا را از خود دور کنند.
پارسا افزود: طبق نتایج مطالعات، با کنترل عوامل خطر میتوان تا 40 درصد از بروز سرطانها پیشگیری کرد.
وی درخصوص پیشگیری از سرطانها به سرطان معده اشاره کرد و گفت: هلیکوباکتری پیلوری که 80 درصد افراد جهان به خصوص در خاورمیانه و ایران به دلیل مصرف زیاد سبزیجات در معده خود دارند، سبب زخم معده میشود اما به راحتی درمان میشود.
عضو کمیته علمی و اجرایی اولین کنفرانس سرطان غرب آسیا ادامه داد: در صورتی که این باکتری طی یک سال درمان نشود، سبب آسیب دیواره معده میشود و میتواند سرطان معده را به دنبال داشته باشد.
وی شایعترین سرطانها در زنان را به ترتیب سرطان پستان، روده بزرگ، معده، مری، ریه، تخمدان و خون و شایعترین سرطانها در مردان را به ترتیب معده، مثانه، پروستات، روده بزرگ، ریه و مری عنوان کرد.
پارسا ضمن تاکید بر پیشگیری از بروز سرطان خاطرنشان کرد:50 درصد سرطانها در صورت تشخیص به موقع درمان میشوند و فرد میتواند طول عمر طبیعی داشته باشد .
اولین کنفرانس سرطان غرب آسیا از 27 تا29 آبان ماه با حضور متخصصان داخلی و متخصصانی از 15 کشور در تهران برگزار میشود.