kayhan.ir

کد خبر: ۸۵۲۰۱
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۵
نمایندگان مجلس مطرح کردند

تعارض توافق FATF با قانون اساسی مبانی نظام و مصوبات مجلس

نمایندگان مجلس تاکید کردند: FATF زمانی قابول قبول است که با هیچ‌یک از چارچوب‌های قانون اساسی، مبانی نظام و مصوبات مجلس در تعارض نباشد.


محسن کوهکن عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد به معاهده «FATF» گفت: مجلس یک بحث جدی را با دولت خواهد داشت، چرا که ما اکنون درگیر قراردادهای نفتی هستیم و هنوز ایرادات وارده رفع نشده، بحث «FATF» و بحث‌های دیگر همچون پیوستن ایران به کنوانسیون‌های حقوق کودکان مطرح می‌شود.
وی در ادامه افزود: موضوع «FATF» حساسیت مجلس را برانگیخته و با شروع مجلس هفته پرتحرکی در صحن مجلس خواهد بود و مجلس منهای اصلاحیه قراردادهای نفتی، بحث‌های قاطعانه را با دولت خواهد داشت.
نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ما یک برداشت از برجام بیشتر نداریم و آن برداشته شدن تحریم‌هاست تصریح کرد: مسئولان اجرایی باید دقیقا درآمد هزینه اینگونه قراردادهایی که می‌خواهد ما از مبانی انقلاب فاصله بگیریم را برای نظام تخمین بزنند.
وی افزود: متاسفانه در مسیر اجرایی شدن برجام، اگر انتقاداتی نسبت به بدعهدی آمریکایی‌ها مطرح می‌شود، آقایان دولت می‌گویند اینکه غربی‌ها سنگ‌اندازی می‌کنند امری طبیعی است، ما هم باید تمام تلاشمان را بکنیم که مطابق آنچه توافق کردیم آنها به تعهداتشان عمل کنند.
کوهکن خاطرنشان کرد: FATF زمانی قابل قبول است که با هیچ‌یک از چارچوب‌های قانون اساسی، مبانی نظام و مصوبات مجلس در تعارض نباشد و این حرف که چون برجام را پذیرفتیم و برای برداشته شدن موانع آن، تعهدات جدیدی را که با مبانی انقلاب اسلامی ناسازگار است را هم بپذیریم اصلا قابل قبول نیست.
 اصل توافق FATF
 خلاف قانون اساسی است
به گزارش فارس، امیرحسین قاضی‌زاده نماینده مردم فریمان و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره توافق FATF اظهار داشت: اساس این معاهده نیاز به بررسی در مجلس دارد و حتما باید به مجلس وارد شود؛ همچنین دامنه و ابعاد آن باید مشخص شود که تا چه اندازه و تا چه عمقی این معاهده اثرگذاری دارد.
قاضی زاده در رابطه با اصل این معاهده تصریح کرد: اصل معاهده خلاف قانون اساسی است چراکه در قانون اساسی، حمایت از جنبش‌های آزادی‌خواه آمده است و اینکه آنها اجازه ندهند که ما از جنبش‌های آزادی‌خواه حمایت کنیم خلاف اصل قانون اساسی کشور است.
 نشست مجلس برای بررسی FATF
 با حضور وزیر اقتصاد
بهروز نعمتی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس پس از تعطیلات تابستانی جلسه‌ای را به منظور بررسی قرارداد FATF و موضوع عضویت ایران در این مجموعه برگزار می‌کند.
نعمتی افزود: هنوز مشخص نیست که این جلسه علنی خواهد بود یا غیرعلنی، ولی این جلسه با حضور وزیر اقتصاد برگزار خواهد شد.
 دستاورد تقریبا هیچ برجام
 و خودتحریمی با FATF
تعلیق 12 ماهه «اقدامات متقابل» FATF‌ علیه ایران در ازای تعهد سیاسی وزیر اقتصاد برای اجرای برنامه اقدام، که از طرف دولت با عنوان جعلی «خروج از لیست سیاه» تبلیغ می‌شود، به شدت مورد اعتراض کنگره آمریکا و صهیونیست‌ها بوده است؛ چه، آنها می‌گویند FATF نباید در ازای «تعهد سیاسی» آقای طیب نیا اقدامات متقابل را تعلیق می‌کرد بلکه پس از اجرایی شدن برنامه اقدام در عمل، این کار را می‌کرد. حال آنکه «توقف اقدامات متقابل»، «تقریبا هیچ» تاثیری در روابط بانکی کشور ایجاد نکرده و غربی‌ها همه چیز را منوط به «اجرایی شدن برنامه اقدام» کرده‌اند.
8 سناتور آمریکایی در نامه‌ای در تاریخ 30 ژوئن 2016 خطاب به وزیر خزانه‌داری آمریکا، به توقف اقدامات متقابل FATF علیه ایران در ازای تعهد سیاسی آقای طیب نیا اعتراض کرده و می‌نویسند:‌ «نظر به تداوم فعالیت‌های ایران در حوزه پولشوئی و تامین مالی تروریسم،تصمیمات مربوط به رفتار ایران در نظام بانکی بین‌الملل باید برمبنای شواهد تغییر باشد، نه براساس یک تعهد سیاسی صرف توسط مقامات بلندپایه در ایران برای اجرایی کردن برنامه اقدام».
همان‌طوری‌که مشاهده می‌شود، همه اعتراض صهیونیست‌ها و نمایندگان کنگره آمریکا به این است که چرا FATF اقدامات متقابل علیه ایران را بر مبنای تعهد سیاسی متوقف کرده در حالی که باید بر مبنای اجرایی شدن برنامه اقدام چنین امتیازی داده می‌شده است. این همه غوغا بر سر توقف اقدامات متقابل در حالی است که این اتفاق، باعث هیچ تغییری در روابط بانکی ایران نشده و همچنان بانک‌ها از همکاری با ایران خودداری می‌کنند. اتفاقی که دولتمردان یازدهم وعده داده بودند پس از اجرایی شدن برجام و لغو یکجای همه تحریم‌ها بیفتد،‌اما اکنون منوط به اجرای برنامه اقدام و خودتحریمی شده است.