فرش قرمز سازمان فروش اموال تملیکی برای متخلفان
قاچاقچیان هم میتوانند در مزایده خودروهای قاچاق شرکت کنند!
رئیس سازمان اموال تملیکی با اعلام برگزاری مزایده فروش خودروهای لوکس آزادشده ظرف۱۵روز آتی گفت: صاحبان خودروها هم میتوانند در این مزایده شرکت کرده و در صورت برنده شدن، مالک خودرو شوند!
امین دلیری در گفتوگو با مهر با اعلام این خبر، اظهار داشت: دولت عرضه و فروش خودروهای بالای ۲۵۰۰ سیسی را در سال ۹۳ ممنوع اعلام کرد و بر این اساس این خودروها باید به کشورهای مبدا واردات، مرجوع میشد که این کار اتفاق نیفتاد.
وی افزود: صاحبان این کالاها، آنها را به دلیل پیگیری برای واردات از مجاری رسمی، در گمرک رها کرده بودند و کالا متروکه شده بود، چرا که قرار بود که این مصوبه اصلاح شود تا ممنوعیت واردات، مشمول این خودروها نشود.
رئیس سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی افزود: فرآیند تصمیمگیری دولت در این رابطه طولانی شد که بر این اساس، هیئت عمومی دیوان عدالت اداری چند روز پیش با صدور رای، مجوز ورود این خودروها را صادر کرد که البته به معنای ثبتسفارش جدید خودروهای بالای ۲۵۰۰ سیسی نیست و چگونگی واردات و مجاز بودن یا نبودن ثبتسفارش این خودروها، با توجه به سیاستهای دولت در آینده مشخص میشود. به گفته دلیری، هم اکنون ۱۳۷ خودروی لوکس با حجم موتور بالای ۲۵۰۰ سیسی در اختیار این سازمان قرار دارد که صاحبان کالا باید برای تعیین تکلیف آن به سازمان رجوع کنند.
فرش قرمز برای قاچاقچیان
رئیس سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی در اظهاراتی عجیب که هم راستا با برنامه از پیش تعیین شده قاچاقچیان به نظر میرسید، تصریح کرد: این خودروها به صورت مستقیم به دارندگان آنها تحویل داده نمیشود؛ بلکه باید مزایده برگزار شود و خود آنها هم میتوانند در این مزایده شرکت کرده و در صورت برنده شدن در آن، مالک خودرو شوند در غیر این صورت، سازمان منابع حاصل از فروش را طبق ضوابط و مقررات به مالکان تحویل میدهد(!)
دلیری برای توجیه اظهارات خود تصریح کرد: وقتی کالا متروک میشود، از ید صاحبان آن خارج شده و تعیین تکلیف آن با سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی است؛ بنابراین باید صاحبان کالا نیز در مزایده شرکت نمایند.
گفتنی است براساس وعده مسئولان این سازمان قرار بود این خودروها حداقل به جای امحاء صادرات شوند ولی نه تنها این خودروها نابود نشدند که حتی وعده صادرات آن هم به فراموشی سپرده شد.
با این حال رئیس سازمان فروش اموال تملیکی در اظهاراتی عجیب صراحتا از حضور قاچاقچیان درمزایده و بازگرداندن منابع حاصل از آن به قاچاقچیان خبر میدهد. این اقدام همان برنامه از پیش تعیین شده قاچاقچان برای واردات کالاهای خود با دور زدن قانون است. همچنین این مقام مسئول 13 شهریور در جلسه خبری خود گفته بود: اینکه همان بلایی که سر کالای قاچاق بیاوریم بر سر کالایی که دست سازمان اموال تملیکی میرسد هم بیاوریم بیانصافی است!
دلیری همچنین با تحریف بیانات رهبر معظم انقلاب مدعی شد اینکه رهبری میگویند کالای قاچاق را آتش بزنید منظورشان در سر همان مرزها و جلوی چشم قاچاقچی است نه در تهران! این ادعا در حالی است که رهبر معظم انقلاب چندی پیش تاکید کردند «مسئولان جنس قاچاق را جلوی چشم همه آتش بزنند.» همانطور که پیداست رهبری مکان خاصی را برای آتش زدن کالای قاچاق تعیین نکردهاند، بنابراین امحای آن چه در مرزها و چه در تهران یکسان است.
به علاوه شایان ذکر است براساس گزارشهایی که در هفتههای گذشته منتشر شد، امحای کالاهای قاچاق اقدامی مرسوم در سایر کشورها از جمله چین، تایلند، روسیه، فیلیپین و... است چرا که قدرت بازدارندگی در پیگیری از فساد دارد.