نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:
قرار نیست پایگاهی به روسیه واگذار شود
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه همکاری نظامی ایران و روسیه در راستای مبارزه با داعش است، گفت: در این همکاری مشترک، هواپیماهای روسی، فقط در مواقعی که نیاز به سوختگیری یا بارگیری داشته باشند میتوانند با اجازه فرماندهی پایگاه هوایی نوژه در این منطقه فرود بیایند.
«ابوالفضل حسنبیکی» نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع همکاری نظامی ایران و روسیه برای استفاده از پایگاه هوایی همدان اظهار داشت: اینکه آمریکاییها با این اقدام و همبستگی ایران و روسیه مخالفت داشته باشند یک امر طبیعی است چرا که غربیها نه تنها خود پدیدآورده تروریست و داعش بودهاند، بلکه همیشه از آن دفاع کرده و همواره با پولهای عربستان سعودی گروههای تروریستی را در خاورمیانه تقویت کردهاند.
وی به شائبه واگذاری پایگاه نظامی در داخل خاک ایران به یک کشور خارجی نیز اشاره کرد و گفت: شورای عالی امنیت ملی این اقدام را دقیقا در راستای قانون اساسی و مصوبات قانونی اجرا کرده و نیازی هم به مصوبه مجلس نداشته است. چرا که اصلاً قرار نیست پایگاهی به روسیه واگذار شود. همانطور که هماکنون هم تعداد زیادی هواپیمای خارجی روزانه در تهران مینشینند و سوختگیری میکنند و هواپیماهای ما نیز در دیگر کشورها تردد دارد. در حقیقت این همکاری یک نوع همکاری در چارچوب سازمان ملل است. نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی همکاری نظامی ایران و روسیه را یه اقدام لازم و مطلوب در راستای پیشبرد اهداف نظام اسلامی خواند و بیان داشت: در این همکاری مشترک، هواپیماهای روسی که در مسیر سرکوب داعش و تروریستها در عراق یا شمال شرق سوریه در حال پرواز هستند، فقط در مواقعی که نیاز به سوختگیری یا بارگیری داشته باشند میتوانند با اجازه فرماندهی پایگاه هوایی نوژه در این منطقه فرود بیایند.
وی اذعان کرد: همکاری ما با روسیه از گذشته بوده است و در همه زمینهها یه خصوص در بحث سرکوب و مقابله با تروریست از دیرباز همکاری میکردهایم که در واقع نوعی دفاع از حریم خاک روسیه و ایران نیز محسوب میشود.
به گزارش دانا، حسنبیکی با اشاره به برخی موضعگیریهای سطحی در داخل با اجرای این طرح اظهار داشت: متأسفانه برخی دوستان ما در داخل به برخی نکات توجه ندارند و به نظر میرسد آنچه از زبان آمریکا یا انگلیس بیان میشود، آن را قبول دارند. در حالی که حقیقت حمایت از تروریست و داعش از سوی غرب برکسی پوشیده نیست؛ چرا که غرب همواره به دنبال آن بوده که منطقه خاورمیانه را ناامن کند تا خودش بتواند از این ناامنی بهره بگیرد. به همین دلیل مشاهده میکنیم در بحرین، قطر، عراق، سوریه و حتی آبهای خلیج فارس حضور دارند. درحالی که روسیه هیچگاه منافع خودش را با ناامنی کشور دیگری در منطقه دنبال نکرده است و به خصوص حریم ایران را همواره حفظ کرده است. لذاست که روسیه نیازی به این ندارد که در ایران پایگاه نظامی داشته باشد چرا یک همکاری و همدلی و همفکری میان قوای نظامی ایران و روسیه اتفاق افتاده است که حتی تأمین امنیت روسیه در بخشی برعهده ایران است.
حسن بیکی افزود: صبح روز گذشته موضوع همکاری مشترک ایران و روسیه در جلسه هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از نظر حقوقی و قانون اساسی به طور کامل بررسی شد و دریافتیم که شورای عالی امنیت ملی مر قانون را انجام داده و این حسن همجواری و حسن همکاری به نفع منافع ملی و تمامیت ارضی نظام جمهوری اسلامی ایران و وحدت ملی ما خواهد بود.