قائممقام سابق اداره کل تنظیم بازار:
وزیر صنعت در 3 سال اخیر تلاشی برای تنظیم بازار انجام نداد
قائممقام سابق اداره کل تنظیم بازار گفت: در سالهای اخیر وزیر صنعت، معدن و تجارت بطور خاص تلاشی در جهت تنظیم بازار انجام نداده است.
بهمن حاجعلی در گفتوگو با نسیم آنلاین درباره گرانی کالاهای اساسی در سه سال گذشته با وجود کاهش نرخ تورم کلی اظهار کرد: متاسفانه در سالهای اخیر وزیر صنعت، معدن و تجارت به طور خاص تلاشی در جهت تنظیم بازار انجام نداده است. حتی سازمانهای نظارتی تحت نظر این وزارتخانه مانند سازمان حمایت یا معاونت بازرگانی داخلی خیلی به وظایفشان عمل نمیکنند در حالی که با توجه به امکانات و پتانسیلهایی که در اختیار دارند، میتوانستند عملکرد بسیار بهتری داشته باشند.وی عنوان کرد: وزارت صنعت معتقد است اگر میزان عرضه و تقاضا تنظیم شود، اصلا نیاز به هیچ مقرراتی نیست. در حالی که اگر این طور بود کالاهای صنعتی و معدنی هم نیاز به نظارت نداشتند و این با شرایط فعلی جوابگو نیست، زیرا به همین منظور دستگاههای عریض و طویل مثل سازمان حمایت و تعزیرات طراحی شدند و همچنان فعال هستند.
مدیرکل سابق بسیج اقتصادی کشور افزود: در دولت یازدهم آقای نعمتزاده خیلی اعتقادی به تنظیم بازار ندارد و سازمان حمایت هم به عنوان زیر مجموعه این وزارتخانه فعالیت نظارتی پررنگی نداشته است. حتی آقای نعمتزاده بعد از قانون انتزاع معتقد بودند که نیازی به حضور معاونت بازرگانی داخلی هم نیست. در حال حاضر این معاونت وظایف تنظیم بازاری خود را در دولت تدبیر و امید به خوبی انجام نمیدهد.
حاجعلی گفت: با وجود رکود موجود و کمبودتقاضا، تنظیم بازار خیلی راحتتر از گذشته است. با توجه به آمارهایی که در مورد تورم و رکود وجود دارد، ما نباید به هیچوجه دچار نوسان قیمت شویم، در این شرایط به این دلیل دچار نوسان قیمت در کالاهای اساسی میشویم که برآوردهای دقیقی از نیاز بازار صورت نمیگیرد یا ناهماهنگی وجود دارد.
وی با انتقاد از افزایش قیمت کالاهای اساسی مردم در ماههای اخیر مانند شکر، مرغ و روغن علیرغم کاهش تورم خاطرنشان کرد: در کشور ما قیمتها نباید به دلایل احساسی و یا عدم برنامهریزی صحیح افزایش یابد. در حال حاضر ما در محصولات کشاورزی تولیدات خیلی خوبی داریم و در محصولات صنعتی هم به دلیل رکود موجود بسیاری از انبارها مملو از کالا است.
مرغ 20 روز دیگر
ارزان میشود
در همین حال مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران مرغ گوشتی در گفتوگو با ایسنا پیشبینی کرد: با توزیع ذرت دولتی و افزایش جوجهریزی بازار گوشت مرغ طی 20 روز آینده متعادل می شود.
محمدعلی کمالی سروستانی افزود: گرچه جوجهریزی در روزهای گذشته افزایش قابل توجهی داشته است اما قیمت جوجه یک روزه به بیش از دو برابر رسیده است، چرا که تا یک ماه گذشته جوجه یک روزه 850 تومان بود که حدود 1800 تومان به ازای هر قطعه هم رسیده است همچنین قیمت ذرت نیز از کیلویی 800 تومان به 1050 تومان افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه شرکت پشتیبانی امور دام نیز هر کیلوگرم ذرت خود را حدود 880 تومان عرضه میکند که افزایش حدود 30 تومانی داشته است ادامه داد: در شرایطی که قیمت جهانی ذرت تغییری نکرده است واردکنندگان و عرضهکنندگان این محصول در بخش خصوصی این قیمت را افزایش دادهاند که از شرکت پشتیبانی امور دام درخواست کردهایم تا در آینده نزدیک 30 هزار تن ذرت را به قیمت دولتی در سه پارت 10 هزار تنی در کشور توزیع کند تا قیمت این محصول شکسته شود.