محقق جوان گیلانی نوعی جلبک غذای ماهیان تولید کرد
محقق جوان گیلانی با بهرهگیری از پژوهشهای دانشبنیان موفق به تولید نوعی جلبک برای تغذیه ماهیان گرمابی شد.
رشت - خبرنگار کیهان:
«حمید دنیایی» طرح آزمایشی خود را با همکاری پارک علم و فنآوری گیلان از سال 1388 با سرمایهگذاری 300 میلیون تومان آغاز و طی آن موفق شد ریز جلبکها را به تولید انبوه رسانده و برای مصرف ماهیان پرورشی به بازار عرضه کند.
این محقق جوان در خصوص مزایای تولید این ریز جلبکها گفت: پیش از این به دلیل واردات جلبک و گران بودن آن، تولیدکنندگان ماهی فقط از کود شیمیایی برای تغذیه ماهیان استفاده میکردند اما با تولید این ریز جلبکها از این پس علاوه بر تولید محصول ارگانیک و حفظ محیط زیست از خروج ارز از کشور هم جلوگیری میشود.
وی اضافه کرد: هزینه استفاده از کود شیمیایی و جلبک در مزارع پرورش ماهی یکسان است اما جلبک به دلیل هضم آسان، دارا بودن پروتئین و اسید چرب غیر اشباع میتواند رشد ماهیان را سریعتر کند.
رئیس پارک علم و فنآوری گیلان نیز استفاده از جلبک را به صورت پودر و چیپس در تولید مواد آرایشی - بهداشتی، دارویی و غذایی از دیگر موارد مصرف این فرآورده عنوان کرد و افزود: در حال حاضر جلبک در ایران بهعنوان مکمل غذایی در مزارع پرورش ماهی و بچه ماهی کاربرد دارد.
مجید متقیطلب در ادامه گفت: همه دانش و تجهیزات مورد نیاز تولید این ریز جلبکها ایرانی است و این واحد قادر است با توان تولید روزانه 240 هزار لیتر جلبک، نیاز همه مزارع پرورش کپورماهیان در شمال و جنوب کشور تامین کند.
شایان ذکر است سال گذشته برای اولین بار با استفاده از جلبک در 405 هکتار از مزارع پرورش ماهیان گرمابی، 409 تن کودشیمیایی از چرخه مصرف حذف شد.