در نامه به وزیر بهداشت اعلام شد
انتقاد جمعی از پزشکان نسبت به سیاستهای جمعیتی وزارت بهداشت
گروهی از پزشکان در نامهای به وزیر بهداشت خواستار تغییر سیاستهای جمعیتی وزارت بهداشت در راستای دستورات مقام معظم رهبری و همچنین شفافیت در عملکرد آن وزارتخانه در برخورد با متخلفان این حوزه شدند.
بهگزارش فارس، در قسمتی از نامه 85 پزشک خطاب به وزیر بهداشت آمده است:
1- علیرغم اعلام وزارت بهداشت مبنی بر تغییر سیاستهای کنترل جمعیتی به باروری سالم، طبق دستورالعمل اجرایی وزارت بهداشت جهت ارتقای نرخ باروری از سال 93 ادعا این است که هدفگذاری سه فرزند بوده و صراحتا ذکر شده که پس از سه فرزند اقلام پیشگیری از بارداری میتواند رایگان در اختیار خانوادهها قرار گیرد.
هدفگذاری سه فرزند (یعنی بهترین وضعیتی که بناست به آن برسیم) و تداوم توزیع رایگان اقلام پیشگیری از بارداری در شرایط فعلی که با افت شدید نرخ باروری و همچنین با در نظر گرفتن افزایش سن ازدواج جوانان، آمار بالای افراد مجرد، موارد زیاد تک فرزندی، موارد ناباروری، مرگ و میر کودکان و... چه توجیه شرعی، علمی، عقلی و منطقی میتواند داشته باشد؟
2- آیا واقعاً برنامههای مؤثر و عملیاتی برای تحقق هدف مهندسی معکوس کردن روند کاهشی قبل، از سوی وزارت بهداشت در حال انجام است؟ پس چرا ما پزشکان در مراکز بهداشتی درمانی مناطق مختلف کشور، همچنان شاهد توزیع و ارائه رایگان اقلام پیشگیری از بارداری به طور گسترده با عنوان سلامت باروری در میان همه اقشار زنان هستیم؟ به طوری که عملاً در ارائه این خدمات، فرقی بین یک زن 20 ساله بدون فرزند یا تک فرزند با یک زن 48 ساله دارای مشکلات زمینهای قلبی وجود ندارد.
3 - چرا در سالهای گذشته، که هدفگذاری کاهش جمعیت بود مکررا برای پزشکان، ماماها و بهورزهای شاغل در خانهها و مراکز بهداشتی تا عمق روستاها، کلاسهای آموزشی با رویکردهای کاهش جمعیت و عقیمسازی یا تشویقهای مالی و... در نظر گرفته میشد، اما اکنون به هیچ وجه عملا برای رویکردهای ترویج فرزندآوری برنامههای مدون و آموزشی جایگزین یا تشویقهای متناظر برای پرسنل بهداشتی برگزار نمیشود؟
4 - هماکنون در سطح خانهها و مراکز بهداشتی کشور بر اساس سیاستهای ابلاغی وزارت بهداشت، زنان 35 سال به بعد را برای باردار شدن high risk (با ریسک بالا) نامگذاری و به طور جدی و اکید توصیه به پیشگیری از بارداری میکنیم، این در حالیست که از نظر علمی صرف سن بالای 35 سال هیچ منعی برای باردار شدن نیست، همچنین در مقطع فعلی با افزایش سن ازدواج و با اعمال این سیاستها شاهد هستیم که تعداد فرزندان در قاطبه خانوادهها به یک یا دو فرزند رسیده است.
5- آیا در شرایطی که با کاهش شدید نرخ باروری روبرو هستیم و با وجود اینکه همه مراجع و مقام معظم رهبری فتوا به عدم جواز توزیع رایگان اقلام کنترل جمعیت دادهاند، بهتر نیست تنها در مواردی که از نظر پزشکی خطر جانی برای مادر یا کودک وجود دارد، این اقلام به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار گیرد.
6- مطلب دیگر اینکه نظر به اظهارات دکتر سیاری معاون وزیر و همچنین دکتر مطلق مدیر کل دفتر سلامت خانواده جمعیت و مدارس و مدیر بخش بهداشت باروری یا باروری سالم وزارت بهداشت مبنی بر وقوع 213 هزار سقط غیرقانونی در کشور، که البته این آمار در مصاحبههای مختلف طی سالهای 92 به بعد توسط ایشان و دکتر اسلامی از 220 تا 350 هزار متغیر بوده است و همچنین با توجه به مصاحبه آقای سیدمحمدحسین میردهقان مدیرکل دفتر نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت مبنی بر اینکه طبق مواد 223،222 و 224 مجازات اسلامی برای هر پزشک، ماما، جراح یا داروساز که شرایط سقط جنین را فراهم کند، مجازات شامل دیه قصاص یا حبس در نظر گرفته شده است، وزارتخانه چه اقدامی برای پیگیری و گزارش سقطهای غیرقانونی برای اعمال قانون نموده است، در حالیکه بازرسی و نظارت به عهده آنهاست.