kayhan.ir

کد خبر: ۷۱۸۰۰
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۳
مدیرعامل اسبق بانک ملی:

مشکلات مؤسسات مالی ایران به دلیل کارشکنی آمریکا حل نشده است

مدیرعامل اسبق بانک ملی گفت: هنوز مشکلات مؤسسات مالی ما حل نشده و آنها ناگزیر هستند به دلیل اشکال‌تراشی‌هایی که خزانه‌داری آمریکا برای بانک‌ها و مؤسسات بزرگ ایجاد می‌کند، به بانک‌های کوچک و با هزینه مراجعه کنند و ال‌سی‌هایشان را گشایش کنند.


عبدالحمید انصاری مدیرعامل اسبق بانک ملی در گفت‌وگو با نسیم در خصوص ابهامات موجود پیرامون اتصال با سوئیفت با وجود گذشت بیش از 80 روز از اجرای برجام اظهار داشت: سوئیفت یک شبکه ارتباط مالی است. همانطور که ما شبکه‌های ارتباطی در همه حوزه‌ها داریم، سوئیفت هم اختصاصا یک شبکه ارتباطی برای ارتباط مالی میان مؤسسات پولی، مالی و بانکی بین‌المللی است.
وی افزود: بنابراین با فرض اینکه همه این ارتباطات هم برقرار شود، باز هم مشکلات سر جای خودش باقی می‌ماند زیرا سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا صریحا اعلام کرده که اوباما قصد ندارد اجازه دهد ایران از مناسبات مالی بین‌المللی آمریکا استفاده کند.
مدیرعامل اسبق بانک ملی ادامه داد: چند روز قبل اوباما در مصاحبه‌ای اعلام کرد که ما قبول داریم مناسبات دلاری ایران هنوز مشکل دارد و ایران باید از ارزهای دیگری استفاده کند. این یعنی این که آمریکا همان استراتژی که در دوران مذاکرات هسته ای داشته حفظ کرده و به دنبال تغییر در شرایط ایران است. آنها قبلا هم گفته بودند که در برجام به دنبال تغییر رفتار ایران در منطقه هستند.
انصاری خاطرنشان کرد: بعد از این که رهبر معظم انقلاب خیلی جدی اعلام کردند که ما برجام‌های دیگری نداریم و از دولتمردان خواستند که همین برجام را پیگیری کنند، آمریکایی‌ها فهمیدند تیرشان به سنگ خورده و در حال حاضر به دنبال تشدید فشارها به ایران هستند و به عناوین مختلف بانک‌های بزرگی را که عمده ارتباطات ما قبل از تحریم با آنها بوده است را می‌ترسانند و یا برای آنها محدودیت اعمال می‌کنند.
 وی بیان کرد: ویزاهایی را که برای 38 کشور قبلا لغو کرده بودند در حال حاضر به بهانه سفر به ایران دوباره زنده می‌کنند و به عناوین مختلف می‌خواهند تحریم‌های قبل از برجام را همانطور که منتقدین در داخل کشور پیش‌بینی کرده بودند اعمال کنند.
مدیرعامل اسبق بانک ملی عنوان کرد: قبل از برجام سوئیفت ارسال پیام را هم به‌عنوان یک پیام‌رسان تقبل نمی‌کرد. مسئله این است که اتصال به سوئیفت موخراتی دارد که آمریکا در حال حاضر به شدت آن موخرات را که قسمت اصلی کار است قفل می‌کند. اتصال به پیام‌رسان سوئیفت به شرطی مفید است که بتواند مبادلات مالی و پولی ما را به نتیجه برساند.
انصاری تصریح کرد: اگر قرار باشد پیغامی از طریق سوئيفت منتقل شود ولی آن پیغام ثمری نداشته باشد و بانک‌ها بگویند که ما می‌ترسیم آمریکا ما را جریمه کند، فایده‌ای ندارد. همین طور انتقال پیام از طریق سوئيفت هم از اساس به حالت سابق برنگشته است.
وی بیان کرد: این استدلال آقای عراقچی را می‌پذیریم که ما چند سال با سوئیفت ارتباط نداشتیم و این ارتباط باید آرام‌آرام جا بیفتد و به تدریج برقرار شود. منتهی باید همان مقدار ارتباط سوئیفت که برای ما برقرار می‌شود نتیجه مالی را در مؤسسات مالی ما  منعکس کند که متاسفانه منعکس نمی‌کند. باید در عمل ما شاهد حل مشکلات نقل و انتقال مالی خود باشیم، ولی هنوز این اتفاق نیفتاده است.
مدیرعامل اسبق بانک ملی گفت: هنوز مشکلات مؤسسات مالی ما حل نشده و آنها ناگزیر هستند به دلیل اشکال‌تراشی‌هایی که خزانه‌داری آمریکا برای بانک‌ها و مؤسسات بزرگ ایجاد می‌کند، به بانک‌های کوچک و با هزینه بالا مراجعه کنند و ال‌سی‌هایشان را گشایش کنند.
گفتنی است رئيس‌جمهور در روز اجرای برجام از گشایش 1000 ال‌سی خبر داد اما تاکنون خبر چندان امیدوارکننده‌ای در این زمینه به گوش نرسیده و از طرف دیگر قبل از برجام دولت وعده برداشته شدن تمام تحریم‌ها را در روز اجرای برجام می‌داد ولی الان با وجود گذشت حدود 3 ماه از اجرای برجام، بانک‌ها همچنان دارای مشکلات پیشین خود هستند.