کد خبر: ۷۱۳۵۰
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۹
«پراودا» چاپ مسکو:

ایران متحد و سنگری قوی است

روزنامه «پراودا» چاپ مسکو با قوی خواندن سنگر ایران در مقابل غرب، مسکو را از نزدیک شدن به طرف‌های مشکوک برحذر داشت.


به گزارش فارس، روزنامه «پراودا» چاپ مسکو در آخرین شماره خود با انتشار یک مطلب تحلیلی به بررسی مسائلی پرداخت که در روابط مسکو با تهران پیش آمده است. در این مقاله آمده است: تشدید تنش‌های جمهوری اسلامی ایران و آمریکا وارد مرحله جدید شده است. علی‌رغم توافق هسته‌ای، واشنگتن قصد دست کشیدن از اعمال فشار روی تهران را ندارد. در این میان روابط تهران با مسکو نیز به طور قابل توجهی کاهش یافته است که به نوبه خود ایجاد ائتلاف استراتژیک بین 2 کشور را زیر سؤال برده است.
توافق جمهوری اسلامی با غرب هیچ‌گاه به معنای احتمال شکل گرفتن ائتلاف نبوده و نیست. مقامات ایرانی به دنبال اهداف خاص و از جمله کاهش فشار خارجی روی اقتصاد، مقابله با تورم، بیکاری و... بودند.
در سایر زمینه‌ها مواضع تهران در برابر غرب بدون تغییر باقی مانده است. ایران همچنان در برنامه موشکی و سیاست خارجی و حمایت از دولت قانونی سوریه قاطع عمل می‌کند که به این دلیل غرب و قبل از همه آمریکا همانا به ایران به عنوان یکی از رقبای اصلی خود نگاه می‌کنند.
از اینجاست که واشنگتن تحریم‌های مربوط به برنامه موشکی ایران، «نقض حقوق بشر» و «حمایت از تروریسم» را باقی گذاشته و به دنبال تشدید آنها می‌باشد. در 9 مارس سال جاری میلادی «باراک اوباما» برای یک سال دیگر وضعیت اضطراری علیه ایران را تمدید کرد.
واشنگتن در توجیه تصمیم خود اعلام کرد: «سیاست دولت ایران مغایر منافع واشنگتن در منطقه بوده و برای امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد آمریکا تهدید فوق‌العاده‌ای به بار آورده است».
به عقیده مقامات آمریکایی کمک تهران به دمشق و همکاری با حزب‌الله لبنان «حمایت از تروریسم» می‌باشد. در رابطه با برنامه موشکی، واشنگتن تهران را متهم به ساخت موشک‌هایی می‌کند که قادر به حمل کلاهک‌های هسته‌ای می‌باشند. اینکه ایران کلاهک‌های هسته‌ای در اختیار ندارد برای آمریکا مهم نیست و گذشته از آن وجود موشک‌های قوی‌تر بالستیک سعودی را نادیده می‌گیرد.
تهدید «جنگ صلیبی» علیه ایران، تهران را وادار می‌کند تا برای تمامیت ارضی سوریه تا آخر مبارزه کرده و سعی در حفظ «بشاراسد» در رأس قدرت نماید. برای روسیه این اهداف چندان مهم نمی‌باشند. از اینجاست که روسیه اعلام یک‌جانبه خودمختاری کردهای سوریه را به نوعی با نگاه مثبت پذیرفت، اگرچه این اقدام باعث نارضایتی تهران و دمشق شد.
بنابراین سخنان «عزیز جعفری» فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این خصوص را که «روسیه در سوریه دنبال منافع خود بوده و ممکن است مثل ما دنبال ماندن اسد نباشد»، می‌توان عادلانه دانست.
برای ایران موضع‌گیری‌های متناقض روسیه خیلی خطرناک نیست چرا که به آن عادت کرده است. اما برای مسکو چنین سهل‌انگاری در برابر متحد مهم می‌تواند بدترین عواقب را به همراه داشته باشد.