شرایط اسفناک کارگران خارجی در قطر
به تازگی دیدهبان حقوقبشر از قطر انتقاد کرده که به وعدههای خود در زمینه بهبود شرایط کار مهاجران خارجی عمل نکرده است.
به گزارش ایسنا، کارگران مهاجر خارجی در قطر همچنان به شدت آسیبپذیرند و انتقاد جدید این سازمان از قطر به خاطر تحقق نیافتن وعدههای خود درباره بهبود شرایط کار مهاجران خارجی در این کشور است.
بنابر گزارش دویچهوله، از زمانی که فیفا در اقدامی بحثبرانگیز، قطر را به عنوان میزبان جامجهانی 2022 فوتبال معرفی کرد، انتقاد سازمانهای حقوقبشری از شرایط اسفناک کارگران خارجی که در این کشور مشغول ساخت استادیوم و زیرساختها برای میزبانی قطر در جامجهانی هستند، بالا گرفت.
پیش از این سازمان عفو بینالملل نیز از استثمار کارگران مهاجر خارجی در قطر گزارش داده بود. آنطور که سازمان عفو بینالملل گزارش داده است صدها کارگر حین آمادهسازی قطر برای برگزاری جام جهانی فوتبال 2022 مردهاند.
سازمان عفو بینالملل و دیدهبان حقوقبشر از عمل نکردن قطر به وعدههای خود در مورد بهبود شرایط کارگران، انتقاد کردهاند. براساس قانون «قانون اسپانسرها» در قطر، کارگران مهاجر موظفاند در صورت ترک قطر یا تغییر کار خود اجازهنامهای از کارفرمای خود ارائه دهند. این امر سبب میشود کارگرانی که در قطر مورد سوءاستفاده و استثمار قرار گرفتهاند به راحتی امکان خروج از این کشور را نداشته باشند و به کار اجباری وادار شوند.
پیش از این روزنامه گاردین میزان سوءاستفاده و بهرهبرداری از کارگران خارجی به خصوص کارگران اهل نپال در قطر را با عنوان «بردهداری مدرن» توصیف کرده بود.
برخی کارگران به دلیل حوادث رخ داده در محل کار جان خود را از دست دادهاند. برخی به دلیل ناراحتی قلبی درگذشتهاند. همچنین گزارشهایی مبنی بر کار اجباری کارگران در ساخت زیربناهای میزبانی جامجهانی قطر منتشر شده است.
ضبط گذرنامه، تعویق پرداخت حقوق، نبود آب آشامیدنی سالم، تنها برخی از نمونههای گزارش شده از شرایط غیرانسانی کارگران خارجی در قطر است.