از اظهار نظر تازه کفاشیان تا پاسخ نصرالله سجادی درباره موضوع «انتخاب سرپرست»
اختلاف وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال بالا گرفت!
اختلافات میان وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال بر سر انتخاب یا عدم انتخاب سرپرست برای فدراسیون بالا گرفت.
سرویس ورزشی-
رئیس فدراسیون فوتبال روز گذشته در گفت و گویی اظهار داشت: در اساسنامه فدراسیون فوتبال عنوان شده حکم رئیس فدراسیون یا هر شخص دیگری را مجمع فدراسیون مشخص میکند نه شخصی خاص. اساسنامه فدراسیون فوتبال با اساسنامه سایر فدراسیونها فرق میکند. در اساسنامه فدراسیون، رئیس مجمع این فدراسیون، رئیس فدراسیون فوتبال است. در حالی که در سایر فدراسیونها، اساسنامه ها به نحو دیگری است و رئیس مجمع آنها وزیر ورزش و جوانان است.
وی بر خلاف اظهارات معاون ورزش حرفهای و قهرمانی وزارت ورزش و جوانان تاکید کرد: درباره فدراسیون فوتبال و موضوع سرپرستی آن، مجمع تصمیم گیرنده است. قرار بود مجمع انتخاباتی اسفند ماه برگزار شود که به دلیل برخی از مسائل که باید تعیین تکلیف میشد و ثبتنام نامزدها نیازمند دو ماه زمان بود، در نهایت مجمع تصمیم گرفت انتخابات را در اردیبهشت ماه برگزار کند. با توجه به زمان باقی مانده، نمیتوان در این برهه سرپرستی تعیین کرد. رئیس فدراسیون فوتبال اضافه کرد: اگر تغییراتی نیز باید صورت گیرد، با موافقت مجمع فدراسیون فوتبال است. اگر رئیس فدراسیون به هر دلیلی استعفا دهد یا فوت کند، نایب رئیس اول فدراسیون وظیفه ریاست تا انتخابات را بر عهده دارد.
اما صحبت های کفاشیان با واکنش نصرالله سجادی همراه بود تا جایی که وی در حاشیه مجمع سالانه فدراسیون بولینگ و بیلیارد اظهار داشت: من شخص نیستم و معاون وزیرم و از جایگاه حقوقی در این باره اظهار نظر کردم. فدراسیون فوتبال مانند تمام فدراسیونها پس از اتمام مدت ریاست تا برگزاری انتخابات باید توسط سرپرست اداره شود. مگر میشود که خود رئیس فدراسیون کاندیدا شود و خودش هم انتخابات را برگزار کند. ما دخالت نمیکنیم بلکه بر کار فدراسیونها طبق قانون وظیفه داریم که نظارت کنیم. وی افزود: در هیچ کجای اساسنامه فدراسیون فوتبال نیامده که رئیس مجمع همان رئیس فدراسیون فوتبال است بلکه بر اساس قانون رئیس مجمع در فدراسیون فوتبال همانند فدراسیونهای دیگر، وزیر ورزش و جوانان است.
گزارش فساد در فوتبال مستند نبود
کفاشیان در بخش دیگری از صحبت هایش درباره انتشار گزارش فساد در فوتبال اعلام کرد: گزارش کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در ارتباط با پرونده فساد در فوتبال در بسیاری از موارد مستند نبوده و نمیتواند چیزی را ثابت کند.
او افزود: این گزارش بسیار کلی بود که در خیلی از موارد، مستندات خاصی که ثابت کننده چیزی باشد را نداشت. در حال حاضر بخشهای مختلف فدراسیون فوتبال در تلاشند تا پاسخ گزارش کمیسیون اصل 90 را آماده کنند و پس از تهیه این پاسخ، برای قرائت به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.
رئیس فدراسیون فوتبال ادامه داد: در حال حاضر مشکل خاصی نداریم. گزارشی که توسط کمیسیون اصل 90 ارائه شده، بسیار کلی بوده و به کلیات پرداخته است. علاوه بر این گزارش، بر اساس گفتههای یکی دو سال اخیر، افرادی که به کمیسیون اصل 90 رفته بودند، تهیه شده است. هر سندی وجود داشته باشد، رکن قضایی فدراسیون فوتبال، قوه قضائیه بر اساس آن ورود میکند و به هر شکلی که باشد، برخوردهای لازم را انجام میدهند.
وی درباره جلسات برگزار شده AFC مبنی بر درخواست عربستانیها به منظور برگزاری دیدار تیمهای باشگاهی ایرانی و عربستانی حاضر در لیگ قهرمانان آسیا در کشوری به جز ایران نیز اظهار کرد: هیئت رئیسه AFC این موضوع را بررسی کرد و به مدت دو ماه و نیم در مورد زمان بازیها تاخیر ایجاد شده است. علاوه بر این، درخواست اماراتیها مورد قبول واقع نشد. به اضافه اینکه تصمیم گیری درباره بازیهای تیم ملی نیز به بعد از قرعهکشی جام جهانی منوط شد. تاکید داریم بازیها در ایران و عربستان برگزار شود و اگر این اتفاق رخ ندهد، باید تصمیم بگیریم این بازیها در کشوری بی طرف برگزار شود یا اینکه به چه نحو دیگری با این مساله برخورد کنیم. حتی باید جلساتی را با مدیران باشگاه های داخلی و سازمان لیگ داشته باشیم.
ایران به شیخ سلمان رای می دهد
وی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر نظر فدراسیون فوتبال ایران در انتخابات پیش روی فیفا نیز اظهار کرد: چند نفر برای انتخابات فیفا نامزد هستند. آنچه که مورد نظر آسیا بوده، این است که شیخ سلمان که هم اکنون رئیس AFC است، مورد حمایت قرار گیرد چراکه این موضوع برای آسیا امتیازاتی را به همراه دارد. انتخاب و رای ما هم برای انتخابات فیفا، شیخ سلمان خواهد بود.
این اظهار نظر پایانی کفاشیان مبنی بر رای دادن ایران به شیخ سلمان در شرایطی است که چندی قبل کارزار حمایت از دمکراسی بحرین در نامهای به حامیان مالی اصلی فیفا در مورد تلاش شیخ سلمان برای تصاحب کرسی ریاست نهاد حاکم بر فوتبال جهان، نگرانیهایی را مطرح کردند. این نهاد در نامه خود به این موضوع اشاره داشت که در جریان تظاهرات مردمی سال 2011 مردم بحرین، شیخ سلمان رهبری مجازات سیاسی باشگاههای فوتبال را بر عهده و در شناسایی بازیکنانی که به علت شرکت در راهپیماییها زندانی و شکنجه شدند، دست داشت.