پس از 3 سال هیاهو و جنجال صورت گرفت
اذعان دولتمردان روحانی به صحت طرح دولت قبلی درباره انتقال آب خزر
پس از 3 سال هیاهو و جنجال برخی مقامات دولت روحانی و رسانههای وابسته به آن نسبت به طرح دولت قبل درباره انتقال آب دریای خزر به کویر مرکزی، حالا معاون وزیر نیرو اذعان کرده که راهی جز اجرای این طرح نداریم.
علیرضا دائمی درباره انتقال آب دریای خزر به استان سمنان با تاکید بر اینکه راهی جز انتقال آب دریای خزر نداریم، به حمایت وزارت نیرو از این طرح اشاره کرد و گفت: با توجه به محدودیت منابع دولتی و لزوم تامین منابع آب در مناطق مرکزی ایران، بهترین راه اجرایی شدن سریع این طرح، جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی است.معاون وزیر نیرو با تاکید بر اینکه تکمیل طرح مطالعاتی و دریافت مجوزهای محیطزیستی سالانه 200 میلیون مترمکعب آب از دریای خزر به کویر مرکزی ایران انتقال مییابد، اظهار داشت: با توجه به محدودیت منابع دولتی و لزوم تامین منابع آب در مناطق مرکزی ایران، بهترین راه اجرایی شدن سریع این طرح، جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس مطالعات انجام شده، قرار است سالانه 200 میلیون مترمکعب آب شیرینسازی شده از منابع دریای خزر به کویر مرکزی ایران از جمله استان سمنان منتقل شود، افزود: با توجه به حجم بالای منابع آب خزر، این میزان برداشت و انتقال آب در بیلان آبی این دریا تاثیر منفی نخواهد داشت.
این اظهارات در حالی است که رئیس سازمان محیط زیست طی 2/5 سال اخیر مدام بر ضد این طرح موضع گرفته است.به عنوان مثال، خانم ابتکار در شهریور 93 گفت موافق بحث انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی نیستیم.وی همچنین در مرداد ماه امسال مدعی شد سازمان محیط زیست با طرحهای انتقال آب به دلیل آثار زیست محیطی موافق نیست.
روزنامه اعتماد از رسانههای وابسته به دولت روحانی هم در مطلبی با تخریب طرح فوق نوشت دریا را خشک نکنید کویر پیشکش!
این مخالفتها در حالی صورت میگرفت که بسیاری از کارشناسان معتقد بودند برای برونرفت از مشکل کمآبی راهی جز انتقال آب از داخل یا خارج نداریم.علی ایرانپور عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در اینباره به ایسنا گفته بود اگر بخواهیم آب را از خارج کشور وارد کنیم مسائل امنیتی به دنبال خواهد داشت و همیشگی هم نخواهد بود لذا در داخل کشور هم راهی جز انتقال آب دریای خزر و خلیج فارس نیست.
گفتنی است طرح انتقال آب خزر به کویر مرکزی در دولت دکتر احمدینژاد و در اردیبهشت 91 آغاز شد ولی با روی کار آمدن دولت فعلی متوقف گشت.عمده دلیل توقف این طرح هم ادعاهای خانم ابتکار مبنی بر آثار ضد زیست محیطی آن بود.
خاطرنشان میشود ادعاهای ابتکار درباره آلودگی بنزینهای تولید داخل نیز سبب شد تا کشور از این تولیدات نیز تا حد زیادی محروم بماند و حجم انبوهی از منابع ارزی کشور صرف واردات بنزین شود.
این واردات در حالی است که شهرها همچنان آلوده است و روز بهروز هم بر میزان آلودگیها افزوده میشود.