kayhan.ir

کد خبر: ۶۶۸۹۲
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۴
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی خبر داد

برداشت 20 میلیارد متر مکعب آب از 300 هزار چاه غیرمجاز

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به وجود 300 هزار حلقه چاه غیر مجاز در کشور گفت: خروجی آب از این چاه‌ها 20 میلیارد متر مکعب است.


به گزارش فارس، علیمراد اکبری در جمع خبرنگاران درباره وضعیت آب‌های زیرزمینی و تعداد چاه‌های غیرمجاز کشور اظهار کرد: آمار دقیقی در این رابطه توسط وزارت نیرو تاکنون اعلام نشده است اما براساس آمار غیررسمی حدود 300‌هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور وجود دارد که به نظر می‌رسد خروجی آب از این چاه‌ها بالغ بر 20‌میلیارد متر مکعب آب است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برنامه ششم اظهار داشت: تلاش داریم تا 11 میلیارد مترمکعب آب با انسداد چاه‌های غیرمجاز و بهینه کردن مصرف آب در بخش کشاورزی، تغییر الگوی کشت و سایر اقدامات در راستای کارایی مصرف آب به سفره‌های آب زیرزمینی برگردانیم و سفره‌های آب زیرزمینی را به تعادل برسانیم.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی افزود: بنابراین در صورت محقق شدن انسداد چاه‌های غیرمجاز در 20 سال آینده می‌توانیم 115‌میلیارد متر مکعب آب‌های زیرزمینی که مصرف و از دسترس خارج شده را جبران کنیم.
اکبری با بیان اینکه سفره‌های آب زیرزمینی تخلیه شده است و آبخوان‌ها دچار مشکل شده‌اند، گفت: در بعضی از دشت‌ها فرونشست زمین داریم.
وی بیان داشت: وزارت نیرو تاکنون در مورد تعداد انسداد چاه‌های غیرمجاز آماری را اعلام نکرده، اما براساس آمارهای غیررسمی از سالهای گذشته تاکنون 27 هزار حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده است.معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: وزارت نیرو در تمام استان‌ها اکیپ و گشت‌هایی برای جست‌وجو و انسداد چاه‌های غیرمجاز دارد اما حقیقت این است که باید در رسیدن به این هدف قوه مجریه، قضاییه، مقننه، وزارت جهاد کشاورزی، تمام عوامل اجرایی و تخصصی و رسانه‌ها کمک کنند.
اکبری اظهار داشت: به جز چاه‌های غیرمجاز در کنار رودخانه‌ها چاه‌هایی وجود دارد که از آب‌های سطحی برداشت می‌کنند و تعداد این چاه‌ها در حاشیه زاینده‌رود و رودخانه‌های حوزه سفیدرود و کرخه بسیار زیاد است.معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به بازسازی و نوسازی شالیزارهای گیلان و مازندران، اظهار داشت: سیاست وزارت جهاد کشاورزی استفاده بهینه از منابع آب است و در این راستا یکی از اقدامات محدود کردن کشت برنج به دو استان گیلان و مازندران است. برای کشت برنج در هر هکتار شالیزار حدود 15 تا 20 هزار متر مکعب آب در استان‌های جنوبی مصرف می‌شود و اگر حدود 100 هزار هکتار شالیزار غیر از استان‌های گیلان و مازندران در کشور وجود داشته باشد می‌توان گفت تقریباً دو میلیارد متر مکعب آب سالانه برای کشت برنج در این استان‌ها مصرف می‌شود.
اکبری، محدود کردن کشت برنج به گیلان و مازندران را محتاج ملزوماتی دانست و ادامه داد: با افزایش ضریب کشت در شالیزارها می‌توان دفعات کشت برنج را در سال به دو یا سه بار افزایش داد.