kayhan.ir

کد خبر: ۶۶۶۵۸
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۱
نمایندگان مجلس در نامه‌ای به شورای نگهبان:

نتیجه فرمان رئیس جمهور ایجاد مجلس دولت ساخته است


21 نماینده مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به شورای نگهبان با اشاره به اظهارات اخیر رئیس‌جمهور تصریح کردند: بیم آن می‌رود که دولت یازدهم با این فرمان انتخاباتی آقای روحانی، به دنبال یکدست کردن دو قوه مجریه و مقننه و تلاش برای ایجاد مجلسی دولت ساخته و مطیع برآید.
به گزارش فارس در بخشی از این نامه آمده است: اظهارات اخیر رئیس جمهور محترم در جمع استانداران و فرمانداران مبنی بر تمایل ایشان برای ورود یک جریان سیاسی(معتدلین) به مجلس دهم، موجی از نگرانی و حیرت را بین نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و نیز کاندیداهای امیدوار به بی‌طرفی مُجری انتخابات، برانگیخته است.
نمایندگان ملت افزوده‌اند: شاید برای اولین بار است که رئیس جمهور(به عنوان عالی‌ترین مقام دستگاه اجرایی انتخابات) با این صراحت، از تمایل خویش برای ورود جریان سیاسی حامی خود به مجلس، سخن به میان می‌آورد و جالب اینکه این تمایل را در جمع مجریان انتخابات بیان می‌دارد.
مجلسی‌ها ادامه دادند: بیم آن می‌رود که دولت یازدهم با این فرمان انتخاباتی آقای روحانی، به دنبال یکدست کردن دو قوه مجریه و مقننه و تلاش برای ایجاد مجلسی دولت ساخته و مطیع برآید که با اصل تفکیک قوای مصرح در قانون اساسی و نیز بیانات روشن مقام معظم رهبری مبنی بر عدم دخالت دولت در انتخابات مغایرت دارد.
نمایندگان همچنین تاکید کردند: ما برخی نمایندگان مجلس شورای از شورای محترم نگهبان به عنوان نهاد پیش‌بینی شده در قانون اساسی برای نظارت بر انتخابات مجلس، استدعا داریم، در برابر این عزم خلاف قانون مُجری انتخابات، واکنش مناسب نشان داده، دولت و کارگزاران دولتی را ملزم به رعایت بی‌طرفی در انتخابات مجلس شورای اسلامی نماید چرا که در غیر این صورت، برگزاری انتخابات توسط دولتی که رئیس آن پیشاپیش با صراحت اعلام کرده است می‌خواهد جریان سیاسی طرفدار خود را در انتخابات پیروز ببیند، معنایی نخواهد داشت.
مصادیق جرم سیاسی با مصوبه نمایندگان مشخص شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی دیروز گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درباره طرح جرم سیاسی را بررسی و مواد دیگری از این طرح را به تصویب رساندند.
وکلای ملت ماده 2 این طرح را به تصویب رساندند که طبق آن جرایم زیر در صورت انطباق با شرایط مقرر در ماده یک این قانون جرم سیاسی محسوب می‌شوند:
الف- توهین یا افترا به روسای سه قوه، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، معاونان رئیس‌جمهور، وزرا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مجلس خبرگان و اعضای شورای نگهبان به واسطه مسئولیت آنان.
ب- توهین به رئیس یا نماینده سیاسی کشور خارجی که در قلمرو ایران وارد شده است. با رعایت مفاد ماده 517 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات.
پ- جرایم مندرج در بندهای «د» و «ه» ماده 16 قانون فعالیت احزاب، جمعیت‌ها، انجمن‌های سیاسی و صنفی و انجمن‌های اسلامی یا اقلیت‌های دینی شناخته شده مصوب 1360/6/7.
ت- جرایم مقرر در قوانین انتخابات خبرگان رهبری، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و شورای اسلامی شهر و روستا به استثنای مجریان و ناظران انتخابات.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین ماده 3 طرح جرم سیاسی را پس از بحث و تبادل نظر به تصویب رساندند.
طبق این ماده، مباشرت، مشارکت، معاونت و شروع به جرایمی از قبیل جرایم مستوجب حدود، قصاص و دیات، سوءقصد به مقامات داخلی و خارجی، آدم‌ربایی، گروگان‌گیری و سلب غیرقانونی آزادی افراد، بمب‌گذاری و تهدید به آن، هواپیماربایی و راهزنی دریایی، سرقت و غارت اموال، ایجاد حریق و تخریب عمدی، حمل و نگهداری غیرقانونی، قاچاق و خرید و فروش سلاح، مواد مخدر و روانگردان جرم سیاسی محسوب نمی‌شود.
همچنین مباشرت ،مشارکت، معاونت و شروع به جرائمی از قبیل رشا و ارتشاء، اختلاط، تصرف غیرقانونی در وجوه دولتی‌، پولشویی، اختلاف انواع ناشی از جرم مذبور، جاسوسی و افشای اسرار، تحریک مردم به تجزیه‌طلبی، جنگ و کشتار و درگیری،  اختلال در داده‌ها یا سامانه‌های رایانه‌ای و مخابراتی به کارگرفته شده برای ارائه خدمات ضروری عمومی یا حاکمیتی و کلیه جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی اعم از جرایم ارتکابی به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی یا حامل‌های داده یا غیرآن جرم سیاسی محسوب نمی‌شود.
خبر دیگر اینکه نمایندگان مجلس مصوب کردند که متهمان سیاسی می‌توانند در هر مرحله از رسیدگی در دادسرا و تا پایان جلسه اول دادرسی در دادگاه نسبت به سیاسی بودن اتهام خود ایراد کنند.
نطق‌ها و تذکرات نمایندگان
مهدی کوچک زاده نماینده تهران در مجلس با انتقاد از اظهارات رئیس‌جمهور درباره تأیید صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس توسط شورای نگهبان، سؤالی را از روحانی درباره نحوه تأیید صلاحیتش تا قبل از ریاست‌ جمهوری مطرح کرد.
نادر قاضی پور نماینده ارومیه در مجلس نیز در تذکر شفاهی گفت: در حالی که یک میلیون تن سیب درختی مردم ارومیه در سردخانه مانده، شاهد واردات میوه خارجی به کشور هستیم.
ابراهیم کارخانه‌ای نماینده همدان و رئیس کمیته‌ هسته‌ای مجلس نیز در تذکر شفاهی تاکید کرد عدم نظارت بر اجرای برجام خسارت بزرگی به حال و آینده کشور وارد می‌کند.