یک مسئول خبر داد:
تشکیل 5 منطقه جمعآوری زکات در کشور
دبیر شورای مرکزی زکات گفت: کشور برای جمعآوری زکات به 5 منطقه تقسیمبندی شده و برای هر منطقه سرپرستی انتخاب شده و زکات جمعآوری شده در همان محل بین فقرا تقسیم میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس، نشست سراسری مشاوران دبیرخانه شورای مرکزی زکات در مناطق 5 گانه کشور دیروز در محل اداره زکات کمیته امداد امام خمینی(ره) در سوهانک تهران با حضور دبیر این شورا و سرپرستان مناطق 5گانه شامل احدزاده، محمدزاده، اعلایینسب، رنجبر و آزمایش برگزار شد.
در این نشست مهدی دهقان دبیر شورای مرکزی زکات گفت: طرح زکات از 10 سال پیش در کشور شروع شد که در 8 سال گذشته رشد خوبی نداشت و مسیر مناسبی انتخاب نشده بود، اما در 2 سال گذشته و همچنین بعد از انتصاب آقای فتاح به ریاست کمیته امداد امام خمینی، تأکید شد که زکات جمعآوری شده با تأکید بیشتری بین فقرای محل تقسیم شود.
وی افزود: در این زمینه کشور به 5 منطقه بزرگ تقسیم شده و برای هر منطقه سرپرستی انتخاب شده که این افراد به عنوان نماینده دبیرخانه شورای مرکزی زکات با مسئولان ادارات کمیته امداد استانها و شهرستانهای مربوطه همکاری میکنند.
وی همچنین از تشکیل حلقههای همکاری بین مجمع خیران استانها، نمایندگان دبیر شورای زکات، جهاد کشاورزی، آموزش و پرورش، صدا و سیما،دانشگاه، ائمه جمعه، بهزیستی، حوزه علمیه، سازمان تبلیغات، استانداری، فرمانداری، شورای استان و کمیته امداد امام خمینی خبر داد و گفت: برای زکات باید مبلغ تخصصی تربیت شود.
دهقان با بیان اینکه زکات واجب به دلیل شرایط فقهی کمتر اتفاق میافتد، گفت: عمده زکاتهای جمعآوری شده زکات مستحبی بوده است.
امام جمعه رشت فتوا داده زکات برنج هم باید گرفته شود و در این زمینه کمک شایانی به جمعآوری زکات برای فقرای گیلان انجام شد.
یک کارشناس در این زمینه گفت: ظرفیت زکات در کشور حدود 10 هزار میلیارد تومان است که زکات فعلی درصد اندکی از این رقم است. در این نشست حامد آزمایش مسئول زکات استان گیلان گفت: در گیلان چون زکا ت واجب وجود ندارد و یا خیلی اندک است، زکات مستحبی مانند برنج، مرغ، ماهی و میوه گرفته میشود.
وی در مورد اینکه آیا گاو و گوسفند در گیلان وجود ندارد که به حد نصاب زکات برسد، گفت: طبق احکام شرعی حد نصاب گوسفند 40 رأس و گاو 30 رأس است که شرط آن این است که یک سال از علف بیابان استفاده کنند و علوفه دستی استفاده نکرده باشند و در این زمینه به سختی پیدا میشود یا در مورد گندم باید به 847 کیلو برسد که اگر با آب باران رشد کرده باشد یک دهم این مقدار و اگر با آب دستی باشد یک بیستم باید زکات بدهند.
وی در مورد روش جمعآوری زکات در شهرستانها گفت: شورای زکات در شهرها و روستاها شامل معتمدان محل تشکیل میشود که زکات جمعآوری در همان محل بین فقرا تقسیم میشود.
آزمایش گفت: 80 درصد درآمد کشاورزان در گیلان از برنج است بنابراین یک عضو از شورای زکات استان نماینده کارخانههای برنجکوبی هستند.