همایش ملی فقه هستهای آغاز به کار کرد
همایش ملی فقه هستهای به مناسبت صدور فتوای تاریخی رهبر معظم انقلاب مبنی بر حرمت تسلیحات اتمی با حضور رئیس سازمان انرژي اتمی آغاز به کار کرد.
همایش ملی فقه هستهای به مناسبت صدور فتوای تاریخی رهبر معظم انقلاب مبنی بر حرمت تسلیحات اتمی با حضور رئیس سازمان انرژي اتمی آغاز به کار کرد.
علیاکبر صالحی رئیس سازمان انرژي اتمی ایران در همایش ملی فقه هستهای اظهار داشت: انتظار است در پرتو التزام عملی تمام کشورهای جهان به سیاست راهبردی اعلام شده از سوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی مبنی بر «اتم برای صلح» و اجرای مفاد کنوانسیون خلع سلاح جهانی، نگرانیهای موجود پیرامون تولید، انباشت و به کارگیری تسلیحات اتمی مرتفع شود و جهانیان برکنار از بیم و هراس در مورد برهم خوردن موازنه وحشت و پیامدهای ناگوار عدم تعادل و توازن قوا در سطح بینالمللی از ثمرات فناوری صلحآمیز هستهای بهرهمند شوند.
وی گفت: از این منظر مقام معظم رهبری در مقام یکی از مبرزترین رهروان مکتب فقهی امام فتوای تاریخی خود را صادر کرده تا جلوهای از برکات اندیشه راهگشای امام راحل را در عرصه حقوق بینالملل ارائه کند و در حقیقت رویکرد حاکم بر ذهن و زبان طرفهای مقابل در عرصه بینالملل را به چالش کشیدهاند.
وی تاکید کرد: با عنایت به نکات یاد شده میتوان دریافت که صدور فتوای مقام معظم رهبری مبنی بر حرمت تولید، انباشت و به کارگیری سلاح اتمی از جوهر و گوهر متون دینی و نصوص فقهی ما استنباط شده و با اندیشه امام راحل صیقل یافته است. این فتوا بیانگر رویکرد راهبردی و جهانشمول دین مبین اسلام در مواجهه با این گونه تشکیلات است و این فتوای تاریخی میتواند به عنوان سندی معتبر و قابل استناد و در جایگاهی همتراز با مفاد میثاقهای جهانی مورد توجه قرار گیرد. وی با اشاره به اینکه سازمان انرژی اتمی تلاش خود را در جهت تحقق اهداف نظام به کار گرفته، بیان کرد: این سازمان بهرغم برخی تبعیضهای ناروا ضمن پایبندی و پافشاری بر حفظ اصول سیاست مستقل جمهوری اسلامی ایران در قالب مصالح و منافع ملی توانسته است در چارچوب میثاقها و تهدات بینالمللی در راه گسترش کمی و کیفی استفاده از فناوری صلحآمیز هستهای گام بردارد. گفتنی است در این همایش پیام آیتالله عبدالله جوادیآملی به همایش ملی فقه هستهای پخش شد که در آن تصریح شده است: مجموعه توشه پیامبر(ص) این است که جهان بر عدل و انصاف اداره میشود نه تخریب و کشتار! نمونه دو رهبر مقتدر الهی که کرامتهای زیادی نیز داشتند حضرت داود(ع) و حضرت سلیمان(ع) هستند. اینها هیچکدام سلاح کشتار نساختند، از همین جا مشخص میشود که دین اسلام دین کشتار نیست و داشتن سلاحهای کشتار جمعی در دین ممنوع است، آنچه در غرب در جنگ جهانی اول و دوم مشاهده کردید کشتار میلیونها نفر بود که خلاف مبانی دین محسوب میشود. همچنین بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژي اتمی در حاشیه همایش ملی فقه هستهای گفت: در شرایطی که ما با قدرتهای جهانی در حال مذاکره هستیم، میخواهیم بگوییم که دین، این فضا را دارد که به جلوگیری از اشاعه سلاحهای کشتار جمعی کمک کند، البته جمهوری اسلامی ایران به لحاظ حقوقی عضو کنوانسیونهای حقوقی است که از به کارگیری سلاحهای کشتار جمعی از جمله سلاحهای بیولوژیکی، شیمیایی جلوگیری میکند. وی افزود: دستور کار تیم مذاکرهکننده هستهای ما این است که تمرکز و موضوع هستهای، حقوق جامعه اسلامی، خطوط قرمز و حفظ دستاوردهای صنعت هستهای باشد.