kayhan.ir

کد خبر: ۵۸۳۰۳
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۲
در نشست مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ در تهران

آمریکا بزک شد جنایات رژیم صهیونیستی سانسور!

نشست مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ در تهران با حضور نمایندگان بیش از ۶۰ کشور دنیا در حالی آغاز به کار کرد که وزیر خارجه کشورمان ضمن بزک کردن چهره دشمن دیرین ملت ایران از منافع مشترک با آمریکا سخن گفته و از سوی دیگر نیز وزیر خارجه آلمان بدون در نظر گرفتن جنایات این روزهای رژیم صهیونیستی در فلسطین و کشتار مردم بی‌دفاع از ایران خواست در قبال اسرائیل رفتاری مسئولانه داشته باشد!

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در نشست مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: فکر می‌کنم دلیل اینکه توانستیم در وین به توافق برسیم این بود که تصمیم گرفتیم نگاه متفاوتی به مسئله داشته باشیم که به ما این انگیزه را داد که سر میز مذاکره بنشینیم .
وی افزود:  در گذشته این طور نگاه می‌شد که هر چه به ضرر آمریکا باشد برای ما مفید است و هیچ اشتراکی بین طرفین نیست و متاسفانه این بود که هر چه به ضرر غرب باشد به سود ماست و می‌گفتند منافع آمریکا برای کشورهای در حال توسعه رفتاری خصمانه است!
ظریف در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مذاکرات هسته‌ای گفت: آنها متوجه شدند که نمی‌توان به ایران فشار آورد و امتیاز گرفت، ما به آنها قبولاندیم که برداشتن تحریم‌ها هم امتیاز نیست و این ذهنیت باعث پیشرفت در مذاکرات شد و همه بردند.
وی همچنین با اشاره به تحولات منطقه اظهار داشت: در حال حاضر در شرایط باخت- باخت هستیم. کشورهایی که فکر می‌کردند می‌توانند از تحولات منطقه سود ببرند خودشان ضرر کرده‌اند که بمب‌گذاری شب گذشته عربستان این را نشان داد.
ظریف همچنین گفت: در آینده سوریه قدرت اصلاح خواهد شد و شکلش تغییر می‌کند و تمامی قدرت در اختیار یک نهاد نخواهد بود. همه سوری‌ها در آن نقش دارند و مردم مشکلاتشان را از طریق صندوق رای و نه اسلحه حل می‌کنند.
به دنبال انزوای سعودی‌ها نیستیم!
به گزارش فارس، وزیر خارجه کشورمان در حاشیه این کنفرانس نیز گفت: جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه نخواسته است که عربستان را از منطقه منزوی کند و هلال شیعی یک توطئه اسلام‌هراسانه است و آنها می‌خواهند ایران‌هراسی را گسترش دهند.
وی همچنین در اظهار نظری تامل‌برانگیز در مورد جاسوس آمریکایی جیسون رضائیان گفت: همه در تلاشیم که موضوع بشردوستانه جیسون رضائیان را به لحاظ بشردوستانه حل کنیم. اتهامات علیه وی فرایند قضایی و جدی دارد و از منظر بشردوستانه در تلاشیم که این مشکل را حل کنیم.
درخواست از ایران برای نقش سازنده
در قبال اسرائیل!
فرانک والتر اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان نیز در این کنفرانس گفت: سفر منطقه‌ای من از ایران شروع شده و می‌خواهم ایران نقش سازنده‌ای در قبال همسایگان بازی کند که اسرائیل را شامل می‌شود!
وی ادامه داد: ایران می‌تواند یک شریک مسئولیت پذیر در منطقه باشد اما راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز به هر دو طرف ماجرا بستگی دارد و بنابر این به ریاض هم خواهم رفت.
وزیر خارجه آلمان همچنین اظهار داشت: هیچ آتش‌بسی بدون اسد امکان‌پذیر نیست و هیچ آینده‌ای نیز با اسد متصور نیست. ما باید هر چه سریع‌تر اقدام کنیم و نهادهای سیاسی را اصلاح کنیم که اگر هر چه سریع‌تر دنبال نشود تجزیه سوریه را به دنبال خواهد داشت که غیرقابل اجتناب است.
طرف مقابل نقض عهد کند بازگشت خواهیم داشت
سیدعباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت خارجه نیز در حاشیه نشست مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: ما به تعهدات خود پایبند هستیم اما به محض اینکه شاهد نقض تعهدات از سوی طرف مقابل باشیم از بازگشت‌پذیری استفاده می‌کنیم.
کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی نیز گفت: بشار اسد خط قرمز ماست و گفته‌ایم که باید بماند و آینده سوریه باید تابعی از اراده مردم باشد.
وی ادامه داد: عربستان باید از جاه‌طلبی‌های خود کوتاه آمده و به فکر ایجاد ثبات در منطقه باشد.
علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان نیز گفت: ما براساس درخواست دولت‌های عراق و سوریه حضوری فعال در این دو کشور داشتیم و در مقابله با تروریسم به آنها کمک کردیم.
ایران به دنبال از بین بردن ناامنی است
علی‌اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل نیز در این کنفرانس با اشاره به اقدامات ایران در مبارزه با تروریسم گفت: امروز سیاست‌‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک قدرت بزرگ منطقه‌ای بر تولید امنیت و از بین بردن ناامنی است.
وی با بیان اینکه آنچه امروز در منطقه خاورمیانه شاهد هستیم، بحران عمیق و گسترده‌ای است که پیچیده‌ترین شرایط ممکن را فرا روی ما قرار داده که نه تنها جان انسان‌ها را قربانی کرده، بلکه اراده آنان را نیز تحت تأثیر و سلطه خود قرار داده است. شرایط فعلی این باور را به همگان تحمیل کرده که تنها این وضعیت واقعیت موجود بوده و هیچ امکان گریزی از آن وجود ندارد، اما ما باید به دو دلیل این تصلب ساختاری و معنایی را کنار بزنیم.
ولایتی با اشاره به اقدامات ایران در مبارزه با تروریسم گفت: امروز سیاست‌‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک قدرت بزرگ منطقه‌ای بر تولید امنیت و از بین بردن ناامنی است. مؤلفه‌های امنیتی جدیدی در ایجاد ناامنی و تولید امنیت جهانی بوجود آمده است. امروز در هزاره سوم تعریف امنیت متأثر از گستره ارتباطات بشری فرهنگی است تا سیاسی و نظامی، ساختارهای سیاسی و نظامی قرن بیستم دیگر قادر به تأمین امنیت جوامع در قرن بیست و یکم نیستند. تنها یک الگوی فرهنگی می‌تواند امنیت هزاره سوم را تأمین کند. انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 این الگوی فرهنگی را برای آغاز قرن بیست و یکم صورت‌بندی کرد.