kayhan.ir

کد خبر: ۵۸۳۰۰
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۲
وزرای خارجه ایران و آلمان تاکید کردند

راه حل بحران سوریه سیاسی است

وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: منافع جمهوری اسلامی ایجاب می‌کند که سوریه یکبار روی ثبات و آرامش را ببیند و برای ثبات در سوریه نیاز به اقدام سیاسی و مبارزه مشترک علیه داعش است.

محمد جواد ظریف و «فرانک والتر اشتاین مایر» وزرای خارجه ایران و آلمان  روز گذشته دیدار و در خصوص مسائل دو جانبه و منطقه‌ای بحث و تبادل نظر کردند.
در ادامه محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان در نشست خبری با همتای آلمانی خود در پاسخ به سؤالی در خصوص اینکه ایران از عربستان چه توقعاتی دارد، گفت: برخی همسایگان ما در این تفکر واهی بودند که می‌توان از آنها برای اهداف کوتاه مدت استفاده کرد که امروز همه به این نتیجه رسیدند که استفاده از این گروه فایده‌ای ندارد.
وی با اشاره به بحران‌های یمن و سوریه اظهار داشت: تنها راه حل سیاسی و مراجعه به نظرات مردم است و از طریق اقدامات نظامی نمی‌توان امور را پیش برد. ضرورت دارد هر چه سریع‌تر به تفاهم ملی و وحدت ملی برای پایان دادن به درگیری‌ها و کاهش آلام مردم و همچنین گفت‌وگو برای راه‌حل‌های بلندمدت فکر کرد که جمهوری اسلامی برای همه این موارد فعال بوده و تلاش کرده است.
ظریف ادامه داد: ‌از همسایگان‌مان توقع داریم واقعیات را درک کنند. ما به دنبال حذف عربستان از منطقه نیستیم اما اجازه نمی‌دهیم عربستان نیز ما را حذف کند که این تلاش باید متوقف شود زیرا به خونریزی بیشتر در منطقه می‌انجامد.
وی با اشاره به حادثه منا نیز گفت: از دولت عربستان توقع داریم وضعیت مفقودین را هر چه سریع‌تر مشخص کند و پیکرهای مطهرشان را به کشور بازگرداند. متاسفانه شاهد تاخیر در این زمینه بودیم و توقع داریم که در این باره عدالت رعایت شود و این قبیل حوادث در آینده تکرار نشود.
ظریف با بیان اینکه ما به دنبال حسن همجواری هستیم، گفت: معتقدیم یا همه امنیت دارند یا هیچ کسی، ما امنیت را در سایه نا امنی منطقه‌ای جستجو نمی‌کنیم و از همسایگان می‌خواهیم که از این خیال پردازی جلوگیری کنند.
وزیر خارجه کشورمان به یادآوری این نکته که البته مبارزه با داعش نمی‌تواند صرفا نظامی باشد، عنوان کرد: نیازمند مبارزه‌ای فرهنگی و ایدئولوژیک با داعش هستیم و باید به دنیا اعلام کنیم که داعش هیچ ارتباطی با اسلام ندارد و بایستی رشد اسلام‌ستیزی در اروپا متوقف شود و منابع اقتصادی داعش که حاصل از فروش نفت، امکانات و کمک‌های اقتصادی است را خشک کنیم.
ظریف اضافه کرد: منافع جمهوری اسلامی ایجاب می‌کند که سوریه یکبار روی ثبات و آرامش را ببیند و برای ثبات در سوریه نیاز به اقدام سیاسی و مبارزه مشترک علیه داعش است.
وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی درباره گزارش اخیر وزارت خارجه آمریکا مبنی بر نقض آزادی مذهب در ایران با بیان اینکه موضع‌گیری‌های خلاف واقع آمریکا کار جدیدی نیست، اظهار داشت: متاسفانه دولت آمریکا به جای توجه به واقعیات چنین موضع‌گیری‌هایی را بیان می‌کنند که هیچ اعتباری در جامعه بین‌الملل ندارد و مخدوش است.
ظریف اضافه کرد: در برجام هیچ اشاره‌ای به بحث موشکی نشده و به جد معتقدم که آزمایشات موشکی ما ارتباطی با قطعنامه 2231 ندارد. در قطعنامه 2231 از موشک‌هایی که برای توانمندی‌های هسته‌ای طراحی شده صحبت شده و این در حالی است که هیچ یک از موشک‌های ما برای توانمندی هسته‌ای طراحی نشده. برنامه موشکی ما برای دفاع از حاکمیت ارضی‌مان و هیچ ارتباطی با قطعنامه‌ها ندارد چون برنامه موشکی ما هیچ ارتباطی با بحث هسته‌ای ندارد.
به گزارش فارس فرانک والتر اشتاین مایر وزیر‌خارجه آلمان  در این نشست خبری درباره توافق هسته‌ای ابراز داشت: همه کشورها باید متعهد به محتوای توافق هسته‌ای باشند  و کشورهای تصویب‌کننده برجام باید همکاری بیشتری در راستای اجرایی شدن و پایبندی به مفاد این توافق داشته باشند.
وی به همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور اشاره کرد و تاکید کرد: دو طرف تمایل زیادی برای همکاری‌های گسترده‌تر دارند و روابط اقتصادی دو کشور باید به دوران گذشته برگردد و به نقطه اوج برسد.