وزیر نیرو خبر داد
انتقال آب از سواحل جنوبی به شرق ایران
وزیر نیرو از طرح مطالعه انتقال آب از سواحل جنوبی به شرق ایران از جمله خراسان جنوبی خبر داد.
حمید چیتچیان در جلسه شورای اداری خراسان جنوبی اظهار داشت: از 12 میلیارد و 200 میلیون مترمکعب نزولات آسمانی کشور، سهم استان خراسان جنوبی خیلی ناچیز است.
استانداران خراسان جنوبی، رضوی و سیستان و بلوچستان دو هفته قبل با امضا و ارسال نامه مشترکی به معاون اول رئیسجمهوری و وزیر نیرو خواهان تسریع در طرح مطالعه آبرسانی از سواحل جنوبی کشور به این سه استان شدند.
چیتچیان با بیان اینکه خراسان جنوبی در شرایط بحران کمآبی قرار دارد، تاکید کرد: با وجود بارندگی کم در استان 91 درصد بارش استان به دلیل وجود عرصههای بیابانی و کویری تبخیر میشود.
وزیر نیرو گفت: در حال حاضر سد «سیاهو» سربیشه خراسان جنوبی از 80 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است که در آینده نزدیک به بهرهبرداری میرسد.
چیتچیان بیان کرد: مطالعاتی نیز در خصوص استفاده از آب چاههای عمیق برای تامین آب استان در درازمدت در حال پیگیری است که نیازمند اعتبار بسیار زیادی است.
وی با اشاره به انتقال آب به خراسان جنوبی از دریای عمان هم گفت: بحث شیرینسازی آب دریا و انتقال آن از سواحل جنوبی به شرق کشور نیز در حال پیگیری و انجام مطالعات اولیه است.
چیتچیان با اشاره به احداث 64 مجتمع آبرسانی روستایی برای تامین آب روستاها گفت: در بودجه سال جاری 500 میلیون دلار برای آبرسانی به روستاها پیشبینی شده که با اختصاص این اعتبار برخی از مشکلات آبی روستاهای کشور حل خواهد شد.
این گزارش حاکی است تصفیهخانه آب شهر بیرجند با حضور معاون اول رئیسجمهوری، شماری از وزیران و مسئولان استان خراسان جنوبی به بهرهبرداری رسید.
برای ساخت، تکمیل و تجهیز این طرح 500 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است ظرفیت اولیه این تصفیهخانه 640 لیتر بر ثانیه است.
اسحاق جهانگیری در این سفر همچنین بیمارستان فوق تخصصی حضرت ابوالفضلالعباس(ع) تامین اجتماعی بیرجند را به بهرهبرداری رساند.
برای ساخت، تجهیز و راهاندازی این مرکز درمانی- بهداشتی تاکنون 750 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده که 450 میلیارد ریال به ساخت ساختمان و 300 میلیارد ریال به تجهیز و راهاندازی آن اختصاص یافته است.
این بیمارستان دارای بخشهای داخلی، اطفال، اتاق عمل، زایشگاه، دیالیز و مراقبتهای ویژه و در زمینی به مساحت 5 هکتار و زیربنای 17 هزار و 500 مترمربع احداث شده است.
همچنین ساختمان اداره کل تامین اجتماعی استان در هفت طبقه و 5 هزار و 600 مترمربع زیربنا با حضور جهانگیری افتتاح شد.
بهرهبرداری از 8 طرح عمرانی
همچنین با حضور وزیر راه و شهرسازی بهرهبرداری از هشت طرح عمرانی خراسان جنوبی آغاز شد.
برای ساخت، تکمیل و تجهیز این طرحها، 602میلیارد ریال اعتبار هزینه شد.
گشایش 60 کیلومتر باند دوم در محورهای بیرجند- قاین، بشرویه- دیهوک، دیهوک- راهور، بیرجند- سربیشه، اسفدن- دوراهی سیج و فردوس- سهراهی بشرویه و گشایش راه اصلی درح- ماهیرود به طول 10 کیلومتر از این طرحها بوده است.
همچنین تقاطع غیرهمسطح ورودی فرودگاه بیرجند گشایش یافت که برای این طرح 45 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: برای احداث راهآهن خراسان جنوبی به 1/2 میلیارد دلار اعتبار نیاز است.
عباس احمد آخوندی در جلسه شورای اداری خراسان جنوبی افزود: برای احداث راهآهن خراسان جنوبی در جریان سفر سال گذشته رئیسجمهوری به استان ردیف بودجه در نظر گرفته شد که با احداث این راهآهن ارتباط ریلی شهر بیرجند مرکز استان از طریق زاهدان به چابهار و امتداد آن نیز به مشهد مقدس با کشورهای آسیای میانه و دریای عمان برقرار خواهد شد.
آخوندی در ادامه گفت: امسال نیز 100 میلیارد ریال اعتبار برای مطالعه راهآهن خراسان جنوبی لحاظ شده است و امید میرود در بودجه سال آینده اعتبار این پروژه افزایش یابد.
وی در ادامه به کمبود هواپیما در کشور اشاره و بر نوسازی ناوگان هوایی کشور تاکید کرد.
وی در ادامه از افتتاح 60 کیلومتر از راههای دو بانده استان خراسان جنوبی خبر داد و گفت: دو بانده کردن محورهای بیرجند- قاین و قاین- گناباد و دو بانده کردن محور دیهوک- طبس با بیش از 200 کیلومتر در دست احداث است.
وی با بیان اینکه تکمیل محورهای خراسان جنوبی به دلیل وسعت زیاد استان نیاز به اعتبار کلان دارد، گفت: سال گذشته 200 کیلومتر راه روستایی در خراسان جنوبی به بهرهبرداری رسید و تلاش میشود محورهای خراسان جنوبی دو بانده شود.