با افزایش اختلافات
لایحه گارد ملی عراق به در بسته خورد
نمایندگان پارلمان عراق لایحه «گارد ملی» این کشور را تصویب نکردند.
به گزارش خبرگزاری فارس، «حنین القدو» نماینده مجلس عراق، خبر داد که لایحه گارد ملی به خاطر اختلاف نظر شدید میان نمایندگان، به تصویب پارلمان نرسید. به گفته وی، برخی از جریانهای اهل سنت که تحت عنوان «اتحاد نیروهای عراقی» ائتلاف کردهاند، درباره لایحه گارد ملی تفسیری دارند که اگر با این تفسیر به تصویب برسد، قطعا به تجزیه کشور میانجامد. به گفته وی، حتی اگر لایحه به شکل فعلی و بدون اصلاحات هم تصویب شود، کشور را با خطر تجزیه مواجه میکند. لایحه گارد ملی که سال گذشته توسط دولت عراق و تحت فشار آمریکا تهیه شده، به 18 استان عراق اختیار تشکیل ارتش بومی ویژه خود را میدهد و علاوه بر آن، زمینههای جذب عناصر بعثی و ارتش سابق عراق را به گارد ملی فراهم میکند. این لایحه به درخواست برخی گروههای عراقی و «جو بایدن» معاون رئیسجمهور آمریکا تهیه شده است.
در ارتباط با شرایط سیاسی و امنیتی کنونی عراق نیز، «احمد الابیض» تحلیلگر سیاسی عراق گفت: شرایط امنیتی موجود در عراق، ناشی از ضعف و بینظمی در سیستم امنیتی این کشور است.
وی اختلافات میان گروههای سیاسی را نیز علت دیگر شرایط جاری عراق دانست.
در پی اشغال برخی مناطق استان الانبار توسط داعش، به ویژه شهر فلوجه، دولت بغداد و فرماندهان ارتش و بسیج این کشور اعلام کرده بودند به زودی طومار داعش را در الانبار درهم میپیچند اما دخالتهای آمریکا و دامن زدن برخی جریانهای سیاسی به اختلافات در بغداد، باعث شده است که مناطق اشغالی فوق همچنان در دست تکفیریها بماند و از انرژی نیروهای بسیج ملی برای مقابله با تروریستها کاسته شود.
در این میان، «ایاد علاوی» نخستوزیر سابق که دارای گرایشهای سکولاری است، خواستار کنارهگیری «حیدر عبادی» از پست نخستوزیری شد. وی دولت عبادی را ضعیف خواند. کارشناسان این اقدام علاوی را در چارچوب پیچیدهتر کردن اوضاع عراق ارزیابی میکنند. علاوی با عربستان پیوندهای نزدیکی دارد. در همین حال، «سعد الحدینی» سخنگوی نخستوزیر عراق در واکنش به درخواست علاوی گفت، اصلاحات واقعی ظرف یک شبانهروز حاصل نمیشود.
خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز به نقل از آژانس خبری سلیمانه گزارش داد، ایالات متحده از پیشمرگان کرد خواسته، علیه عناصر تروریستی داعش در منطقه «بعاج» (راه ارتباطی موصل و سوریه) دست به عملیات نزنند.
آمریکاییها علاوه بر آن، از کردها خواستهاند که مسیر تردد داعش از موصل به سوریه و برعکس را نبندند.