kayhan.ir

کد خبر: ۵۴۶۸۱
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۱
نمایندگان در گفت و گو با کیهان:

اقتصاد مقاومتی روی کاغذ درمان معضلات اقتصادی نیست

نمایندگان مجلس تاکید کردند: عمده تمرکز دولت بر روی بحث پرونده هسته‌ای بوده است و از سایر عرصه‌ها از جمله مباحث مربوط به اقتصاد مقاومتی غفلت شده است.
سرویس سیاسی-

«اقتصاد مقاومتی» اصطلاحی است که  چند صباحی است نقل محافل خبری و اقتصادی کشور شده و بسیاری آن را راهکار مناسبی برای این روزهای اقتصاد کشور و شرایط تحریم‌های بی‌سابقه‌ای که به کشورمان تحمیل شده می‌دانند.
 اقتصاد مقاومتي يعني تشخيص حوزه هاي فشار یا درشرایط کنونی تحریم و متعاقبا تلاش براي کنترل و بي‌اثر کردن و در شرايط آرماني تبديل چنين فشارهايي به فرصت، که قطعا باور و مشارکت همگاني و اعمال مديريت هاي عقلايي و مدبرانه پيش شرط و الزام چنين موضوعي است. اقتصاد مقاومتي کاهش وابستگي‌ها و تاکيد روي مزيت‌هاي توليد داخل و تلاش براي خوداتکايي است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار هزاران نفر از کارگران سراسر کشور خاطرنشان کردند: کلید حل مشکلات اقتصادی در لوزان و ژنو و نیویورک نیست، در داخل کشور است و همه باید مسئولیت‌های متفاوت خود را در تقویت تولید داخلی به عنوان «تنها راه علاج مشکلات اقتصادی»، انجام دهند.
در همین ارتباط حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با کیهان  با اشاره به اینکه در خصوص اقتصاد مقاومتی شعار زیادی داده شده است اما در عمل اتفاق خاصی نیفتاده است گفت: عمده  تمرکز دولت بر روی بحث پرونده هسته‌ای بوده است و از سایر عرصه‌ها از جمله مباحث مربوط به اقتصاد مقاومتی غفلت شده است .
وی با اشاره به اینکه واردات بی‌رویه با روحیه اقتصاد مقاومتی در تضاد است اظهار داشت: اقتصاد کشور با معضلی به‌نام قاچاق کالا مواجه است؛ از سوی دیگر همچنان اقتصاد کشور بر مبنای اقتصاد تک محصولی نفت استوار است و تا زمانی که سهم پول نفت در بودجه‌های عمومی بالا است نمی‌توان انتظار داشت سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به درستی اجرا شود. سلیمی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی بر روی کاغذ درمان معضلات اقتصادی نیست از همین روی باید همه ظرفیت‌های کشور درگیر این موضوع شوند و نگاه به دست بیگانگان دردی را از مشکلات کشور حل نمی‌کند.
عضوکمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خاطر نشان کرد: قطعا برجام برای اقتصاد کشور نمی‌تواند معجزه کند مگر اینکه به ظرفیت‌های داخلی اعتماد بیشتری شود .
سلیمی با تاکید بر اینکه دولت حزب نیست که فقط به فکر فتح سنگر به سنگر جایگاه‌های سیاسی باشد و لازم است  توجه بیشتری به حوزه اقتصاد داشته باشد تصریح کرد: دولت بیش از اندازه کند و محتاط در فضای اقتصادی حرکت می‌کند و نسخه واحدی برای حوزه اقتصادی ندارد و به نظر می‌رسد هر بخشی بصورت جزیره‌ای عمل می‌کند .
همچنین عزت‌الله یوسفیان ملا نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه هنوز از سوی دولت به‌عنوان متولی امر تعریف دقیقی از اقتصاد مقاومتی نشده است گفت: اقتصاد مقاومتی به‌طور خلاصه  آن است که حربه‌ای در حوزه اقتصاد در دست دشمن نداشته باشیم تا هر گاه اراده کردند بتوانند ما را به‌واسطه تحریم تحت فشار قرار دهند .
عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی در کشور فقط با حرف و برگزاری سمینار تحقق پیدا نمی‌کند خاطرنشان کرد: متاسفانه تقسیم کار مشخصی در بین وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی در خصوص اقتصاد مقاومتی صورت نگرفته است. یوسفیان ملا با اشاره به اینکه در اقتصاد مقاومتی نباید از نقش مردم غافل بود تاکید کرد: اگر میخواهیم در عمل شاهد تحقق صحیح سیاست‌های اقتصاد مقاومتی باشیم باید در بین مردم خرید محصولات ایرانی را فرهنگ‌سازی کنیم که هنوز از سوی دستگاه‌های ذی‌ربط در این خصوص اتفاق قابل لمسی دیده نشده است .
در ادامه قاسم جعفری نماینده بجنورد در مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: اقتصاد مقاومتی نسخه شفابخش اقتصاد کشور است که متاسفانه اراده جدی برای اجرایی کردن آن وجود ندارد این در حالی است که دولت باید گام‌های اساسی‌تر را در این خصوص بردارد.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به اینکه قوه مجریه در خصوص اقتصاد مقاومتی برنامه اقدام تهیه کند  تصریح کرد: در دولت یک گروه و پایگاه بعنوان مرجع باید ایجاد شود تا مبانی نظری و عملی اقتصاد مقاومتی را بطور جدی تبیین کند. جعفری تاکید کرد: بدون شک یکی از محورهای اصلی اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مبارزه واقعی با فساد اداری است که در ادامه راه شاهد بروز ثمرات اقتصاد مقاومتی خواهیم بود.
همچنین محسن گروسی نماینده مردم شهریار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تاکنون شاهد حرکت کند اجرایی شدن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از سوی دولت بوده‌ایم ابراز داشت: یکی از مسایلی که باعث شده است تا تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دور شویم عدم اشرافیت مدیران اجرایی به حوزه‌های مدیریتی خود است.
وی با اشاره به اینکه قانون رفع موانع تولید  رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور یکی از قوانین خوبی است که می‌تواند به اجرایی کردن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی کمک کند تصریح کرد: مدیران اجرایی کشور باید در عمل به برنامه‌های اقتصاد مقاومتی اهتمام بیشتری به کار گیرند تا بتوانیم شاهد ثمرات خوبی در حوزه اقتصاد، صنعت و تولید داشته باشیم.
همچنین رمضانعلی سبحانی فر نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی مختص به یک فصل و زمان کوتاهی نیست اظهار داشت: تمامی دستگاه‌های اجرایی باید اقتصاد مقاومتی را جدی بگیرند و در این خصوص ریل گذاری صحیحی صورت بگیرد تا بتوانیم در جهت توسعه و پیشرفت کشور حرکت کنیم.