kayhan.ir

کد خبر: ۵۳۵۶۶
تاریخ انتشار : ۰۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۲
وزیر نیرو خبر داد

اجرای روش‌های نوین برای جبران کمبود منابع آبی

وزیر نیرو گفت: با اجرای روش‌های نوین به‌دنبال جبران محدودیت منابع آبی و غلبه بر این مشکل هستیم.


حمید چیت‌چیان در مراسم بهره‌برداری از برج  خنک کننده نیروگاه شهید مفتح و طرح انتقال پساب تصفیه‌خانه همدان به نیروگاه شهید مفتح با تأکید بر اینکه با افتتاح سیستم خنک کننده خشک نیروگاه شهید مفتح 80 درصد از نیاز آب این نیروگاه کاهش پیدا می‌کند افزود: با رسیدن پساب به این نیروگاه این مرکز با حداکثر ظرفیت خود فعالیت خواهد کرد.
وی با تأکید بر اینکه شبکه اصلی برق همچنان دولتی خواهد ماند، گفت: نخستین برج خنک‌کننده خشک برای نیروگاه‌های بخاری در همدان طراحی، ساخته و اجرا شده است.
حمید چیت‌چیان با بیان اینکه برق تولیدی از نیروگاه به شبکه فروخته می‌شود و توسط خریداران بزرگ خریداری می‌شود، افزود: تمام سرمایه‌گذاری‌های جدید برای احداث نیروگاه توسط بخش خصوصی صورت گرفته
 است.
وزیر نیرو افزود: قسمت عمده نیروگاه‌های تجدیدپذیر و تمام صنایع پشتیبانی کننده و پیمانکاران همه از شرکت‌های خصوصی هستند. چیت‌چیان با افزودن این نکته که با حضور بخش خصوصی در صنعت برق رونق بزرگی به چشم می‌خورد، ادامه داد: با ظرفیت‌های ایجاد شده نه تنها نیاز داخلی کشور به تعداد قابل توجهی تأمین می‌شود بلکه شرکت‌های ما در خارج کشور هم در حال فعالیت هستند.
وزیر نیرو به پروژه انتقال پساب تصفیه‌خانه همدان به نیروگاه شهید مفتح اشاره و عنوان کرد: این طرح برای بار اول در کشور اجرا شده است و امیدواریم با توجه به شرایط منابع آب و مدیریت منابع این کار را توسعه دهیم تا در مصرف آب صرفه‌جویی شود.
چیت‌چیان در مورد انتقال آب از سد تالوار به همدان گفت: امیدواریم با پایان یافتن این طرح مشکلات آبی همدان حل شود و هر ساله اعتباراتی برای ادامه طرح اختصاص یابد.
وزیر نیرو گفت: طرح آبرسانی از پساب تصفیه‌خانه فاضلاب همدان به نیروگاه شهید مفتح اگرچه در آغاز طرحی سخت و ناممکن به نظر می‌رسید اما به رغم تحریم‌ها و مشکلات مالی وزارت نیرو در کمترین زمان ممکن و طی 5 ماه اجرایی شد.
چیت‌چیان با اشاره به اینکه کشور با چالش خشکسالی مواجه است و باید بازچرخانی آب در دستور کار قرار گیرد، اظهار داشت: ما باید در برنامه‌های مدیریتی مصرف آب را با روش‌های صرفه‌جویی هدایت کنیم و از کشت محصولات کشاورزی پرآب‌بر جلوگیری کنیم و روش‌های آبیاری تحت فشار را جایگزین آبیاری کشاورزی سنتی کنیم تا کمترین مشکل را در تأمین و استفاده مدیریت شده آب داشته
باشیم.