kayhan.ir

کد خبر: ۵۳۳۸۵
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۸

نخستين همايش بين‌المللي بانوان مروج فرهنگ رضوي برگزار شد

نخستين همايش بين‌المللي بانوان مروج فرهنگ رضوي با حضور ابوذر ابراهيمي‌تركمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، مولاوردي معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، رهبر رئیس فراكسيون زنان مجلس شوراي اسلامي، صديقه حجازي مدير كل بانوان و خانواده و جمعي از شخصيت‌هاي فرهنگي و علمي كشورمان و تعدادي از خادمان فرهنگ رضوي از كشورهاي مختلف در حسينيه الزهرا(س) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي آغاز شد.

به گزارش اداره‌كل روابط عمومي و اطلاع‌رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، ابراهیمی ترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این مراسم، خاطرنشان كرد: اینکه دل انسان به سمت خدا هدایت می‌شود و کار خوب انجام می‌دهیم همه از کار دل است. بانوان خادم رضوی بدانند که دلشان به این سمت هدایت شده است و اين هدايت معجزه امام رضا‌(ع) است.
صديقه حجازي، مدیرکل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دبير اين همایش نیز هدف اصلی این همایش را شناسایی بانوان مروج فرهنگ رضوی، افزایش آگاهی‌های لازم برای گسترش فعالیت‌ها در این زمینه و همچنین فراهم کردن زمینه‌های همکاری و همراهی در فعالیت‌های رضوی بانوان و ایجاد انگیزه و تعامل بیشتر دانست.
بر اساس این گزارش، شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در نخستين همايش بين‌المللي بانوان مروج فرهنگ رضوي، با بیان اینکه باید ویژگی‌ها و مختصات فرهنگ رضوی را به درستی شناخته و ترویج کنیم، گفت: فضای باز سیاسی عصر امام رضا(ع) منجر به تجمیع افکار و شبهه‌های انحرافی شده بود که ایشان برای عرضه چهره صحیح دین از روش مناظره و آزاداندیشی بهره می‌بردند در اين راستا، این روش اکنون نیز باید به‌عنوان یک شاخص مطرح شود.
وي با بیان اینکه باید شخصیت حضرت معصومه(س) را به درستی بشناسیم، مطرح كرد: بايد برای معرفي این شخصیت به نسل جوان فعلی، گامی اساسی برداریم که اجرای این برنامه در این راستا بسیار کمک‌کننده خواهد بود.
مولاوردي خاطرنشان كرد: اگر جامعه امروز را با جامعه معاصر امام رضا(ع) در نظر بگیریم، به اهمیت این موضوع بیش از پیش پی می‌بریم که چرا ایشان روش آزاداندیشی را برای انتقال معارف حقیقی ناب در بستر سیاسی آن زمان برگزیده بودند و امروز ما مي‌توانيم از اين الگو براي ترويج فرهنگ رضوي در سطح بين‌الملل استفاده كنيم.
همچنین، فاطمه رهبر، رئیس فراکسیون زنان مجلس شوراي اسلامي در این همایش با اذعان اينكه در اندیشه اسلامی زنان و مردان در حقوق انسانی خویش عموماً مشترک هستند، گفت: در دیدگاه اسلام زنان از حقوقی مانند برخورداری از حیات شایسته، آزاد‌اندیشی، اراده اجتماعی، آزادی، مصونیت از ضررهای مادی و معنوی و تأمین امنیت روانی و عاطفی برخوردار هستند. زنان مسلمان همچنین دارای حق بهره‌مندی از بهداشت، برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری و قانون‌گذاری، مدیریت، اجرا و نظارت در زمینه‌های گوناگونی مي باشند.
وي بیان داشت: زنان مسلمان دارای حق کسب‌و‌کار، کار شرافتمندانه، افزایش آگاهی در زمینه‌های مختلف، شرکت در اجتماعات عبادی، فرهنگی، سیاسی، هنری و ورزشی هستند؛ علاوه ‌بر آن حق فعالیت‌های فرهنگی، تفریحی و برخورداری از آموزش، پژوهش و تولید آثار علمی نیز از دیگر حقوق آنهاست.
رهبر، به حمایت‌های قضایی از زنان مسلمان اشاره و تصريح كرد: به دلیل این حمایت‌ها، زنان مسلمان می‌توانند در همه مجامع حضور فعال داشته باشند، همچنين لازم است به‌دلیل بهره‌گیری از دیدگاه اسلام نسبت به حقوق انسانی زنان، حقوق مشترک زن‌ و مرد و حقوق ویژه زنان اقدام کنیم و وظیفه ما زنان مسلمان است که الگویی شایسته به جهان ارایه دهیم.
جنان جودي جبار، پژوهشگر قرآن كريم و معارف رضوي از عراق از دیگر سخنرانان این مراسم بود.
بنابر اعلام اين خبر، نخستين همایش بین‌المللی تکریم بانوان مروج فرهنگ رضوی، به همت اداره كل بانوان و امور خانواده اين سازمان با همکاری معاونت امور زنان ریاست جمهوری، جامعه المصطفی‌(ص) العالميه و مجمع جهانی اهل البیت‌(ع) و با حضور اندیشمندان خارجی همراه با مراسم تقدیر از بانوان برگزیده مروج فرهنگ رضوی، ارايه مقالات برتر نشست‌های سه‌گانه تخصصی در مشهد شیراز و قم و ترجمه و چاپ چکیده مقالات (حدود 200 مقاله) برگزار و در قالب سه نشست تخصصی به زبان‌های عربی، انگلیسی و فارسی، ادامه خواهد يافت.
در این همایش از بانوان مروج فرهنگ رضوي تقدیر به عمل آمد. گفتني است، رونمايي از كتاب «امام مهرباني‌ها» به سه زبان فارسي، عربي و انگليسي در قالب احاديث و زندگاني امام رضا(ع) از سوي انتشارات بين‌المللي الهدي وابسته به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي از ديگر برنامه‌هاي همايش بين‌المللي بانوان مروج فرهنگ رضوي بود.