kayhan.ir

کد خبر: ۵۰۳۱
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۰:۵۱

انتقاد تند وزیر بهداشت:کشور را با لابی‌گری نمی‌توان مدیریت کرد

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از انتقال بودجه 3 هزار میلیارد تومانی اصلاح شبکه بهداشتی کشور به بیمه‌ها به شدت انتقاد کرد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از انتقال بودجه 3 هزار میلیارد تومانی اصلاح شبکه بهداشتی کشور به بیمه‌ها به شدت انتقاد کرد.
به گزارش فارس حسن هاشمی دیروز در حاشیه مراسم افتتاح بخش‌های جدید مرکز چشم‌پزشکی بصیر در جمع خبرنگاران گفت: قرار بود یک درصد از اعتبارات ارزش افزوده را که حدود 3 هزار میلیارد تومان است به بخش بهداشت اختصاص دهند همکاران ما خیلی برای تحقق این ردیف تلاش کردند اما یکدفعه دیروز اعلام کردند که این اعتبار از وزارت بهداشت سلب شده است.
وی افزود: اینکه چه اتفاقی افتاده که چنین تصمیم گرفته‌اند را نمی‌دانم. اما می‌دانم که مردم در بخش سلامت و بهداشت واقعاً مشکل دارند و ما هم با این همه کسری و بدهی که اکثر آن مربوط به حقوق پرسنل شبکه بهداشتی و درمانی کشور است نمی‌توانیم برای مردم کاری کنیم.هاشمی ادامه داد: چطور می‌توانیم رضایتمندی مردم را تامین کنیم در حالی که نمی‌توانیم حق و حقوق پرسنل پزشک، پرستار، بهورز و کارکنان اورژانس را به موقع پرداخت کنیم، در هیچ مجموعه‌ای هیچ وزیر و مدیریتی نمی‌تواند با چنین کسری کار کند اما اینکه پرسنل بهداشت و درمان هنوز دارند کار می‌کنند، نشانه نجابت آنهاست.
وی گفت: من واقعاً خواهش می‌کنم که مسئولان کشور به خصوص در مجلس با سلامت مردم شوخی نکنند، در 10 سال گذشته هر کسی به‌عنوان وزیر بهداشت آمده است چنین مشکلاتی داشته است و معمولاً افرادی هستند که آدرس غلط می‌دهند و می‌گویند اگر بودجه بدهیم چه کار می‌خواهند بکنند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: هر وقت می‌خواهند پیشرفت کشور را به رخ بکشند از تولید 40 درصد علم و فناوری کشور در حوزه سلامت صحبت می‌کنند اما وقتی سخن از بودجه می‌شود چنین سخن‌هایی می‌گویند، من نمی‌خواهم در مورد افت شاخص‌های سلامت در کشور در دهه فجر صحبت کنم ما برای انقلاب زحمات زیادی کشیده‌ایم و پیشرفت‌های زیادی هم داشته‌ایم، علت آن هم این بوده است که سیاست ما عین دیانت ما بوده است و به نظر می‌رسد امروز هم باید همان مسیر را در حوزه سلامت طی کنیم تا بتوانیم پیشرفت کنیم.
وی اضافه کرد: با لابی‌گری نمی‌توانیم پیشرفت کنیم. ما قول داده‌ایم که شبکه فرسوده بهداشتی کشور را اصلاح کنیم این شبکه نه از نظر فیزیکی بلکه به خصوص از نظر نرم‌افزاری و فناوری‌های روز بسیار فرسوده است و قرار بود با این اعتبار 3 هزار میلیارد تومانی در این جهت حرکت کنیم و زیر ساخت یکپارچه‌ای را برای شبکه بهداشتی کشور به خصوص در روستاها و حاشیه شهرها که هیچی ندارند، ایجاد کنیم.وزیر بهداشت گفت: 5/8 میلیون نفر در حاشیه شهرها زندگی می‌کنند و مهاجرت کرده‌اند اما هیچ‌گونه امکانات بهداشتی ندارند، در شهرها و کلانشهرها هم مشکلات زیادی برای تامین سلامت مردم داریم، پرستاران ما 22 ماه است که کارانه و اضافه کار نگرفته‌اند، شاید من قدری تند صحبت می‌کنم اما چاره‌ای نیست باید با صراحت مسائل را گفت.
وی ادامه داد: بودجه پایداری در بخش سلامت تعریف نشده است، مرتب اتوبان درست می‌کنند و شهرها گسترش می‌یابد، شهرک‌های جدید تاسیس می‌شوند بدون اینکه شبکه بهداشتی- درمانی و خدمات درمانی و اورژانس متناسب با آن ایجاد شود. از 432 هزار پرسنل وزارت بهداشت فقط 230 هزار نفر ردیف بودجه دارند و حقوق 232 هزار نفر دیگر مستقیم از جیب مردم پرداخت می‌شود و دولت اعتباری برای پرداخت حقوق آنها ندارد. تا کجا باید این روند بخش بهداشت و سلامت را اداره کنیم و شرمنده مردم باشیم.
افزودنی‌های غیرمجاز
وزیر بهداشت در رابطه با رنگدانه‌ها و افزودنی‌های غیرمجاز به مواد غذایی، با اشاره به اینکه در تمام سطح کشور تنها 90 نفر نیرو برای بازرسی مواد غذایی وجود دارند، گفت: البته این نظارت در مرحله ابتدایی تولید مواد غذایی است. در حالی که روش صحیح این است که از تولیدات غذایی به طور مرتب در بازار بازرسی شود.
هاشمی افزود: همچنین در رابطه با مواد غذایی وارداتی، نظارت به درستی انجام می‌شود و آزمایشگاه‌های مجهزی داریم. اما در کل در این زمینه ناتوانی‌هایی وجود دارد و راه آن گذاشتن مالیات بر مواد غذایی است که توسط شرکت‌ها تولید می‌شود.
وی همچنین در رابطه با استفاده از رنگدانه‌ها، تاکید کرد: این یک معضل جهانی است اما در کشورهای توسعه‌یافته دستگاه‌های نظارتی بهتر عمل می‌کنند. در ایران دستگاه‌های نظارتی ضعیف‌ترند و تصدی‌گری در این بخش باید کاهش یابد و به بخش نظارتی توجه بیشتری شود.
وزیر بهداشت راهی بیمارستان شد
بنا بر گزارش رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بروز ناراحتی و درد در ناحیه قفسه سینه، وزیر بهداشت را راهی بیمارستان کرد.
بنا بر گفته دکتر عباس زارع‌نژاد در پاسخ به برخی اظهارات مبنی بر ایجاد ناراحتی قلبی در وزیر بهداشت به دلیل اختصاص سهم سه هزار میلیارد تومانی بهداشت و درمان به بیمه‌ها گفت: به علت ناراحتی و بروز درد در ناحیه قفسه سینه، وزیر بهداشت به یکی از بیمارستان‌های پایتخت مراجعه کرد و اکنون خطری متوجه وی نیست.