رئیس هیئت مدیره صنعت آبلیموی ایران خبر داد
ممنوعیت عرضه آبلیمو در ظروف بیش از 2 لیتر
رئیس هیئت مدیره صنعت آبلیموی ایران گفت: در آخرین جلسه برگزار شده با سازمان غذا و دارو مقرر شد از خرید و فروش آبلیمو در ظروفی بیش از 2 لیتر ممانعت بعمل آید که علت این ممنوعیت نیز مصرف کم خانوارها و امکان ماندگاری بیش از حد است.
به گزارش ایلنا، مجید حجتی رئیس هیئت مدیره صنعت آبلیموی ایران، با اشاره به حمایتهای موثر مدیر کل اداره نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو از انجمن آبلیمو، گفت: در آخرین جلسه برگزار شده با سازمان غذا و دارو مقرر شد ازآنجا که علیرغم ضوابط، آبلیموهایی با بستهبندیهای 3، 4 و حتی 10 لیتری در سطح عرضه، مشاهده میشود از خرید و فروش آنها در ظروفی بیش از 2 لیتر ممانعت بعمل آید.
حجتی اظهار داشت: شرکتهایی که از بستهبندیهای بیش از 2 لیتر استفاده میکنند، حتماَ باید این موضوع را در قراردادهایی فیمابین خود و خریداران قید نموده و در پروندهای که در معاونت غذا و داروی مربوطه موجود خواهد بود نگهداری کنند. در غیر اینصورت صرفاَ مجاز به ارائه محصولات خود به آشپزخانههای صنعتی بوده که آن هم با ارائه فاکتور و قرارداد مورد تائید میباشد.
رئیس هیئت مدیره صنعت آبلیموی ایران ادامه داد: این محصولات به هیچ وجه نمیتوانند در فروشگاهها و عمدهفروشیها توزیع و به فروش برسند.
حجتی علت ممنوعیت توزیع آبلیموهای 3 و 4 لیتری در فروشگاهها و سوپرمارکتها را مصرف کم خانوارها و امکان ماندگاری بیش از حد دانست و عنوان کرد: این مسئله ممکن است، موجبات سرطانزایی دربر داشته باشد.وی در ادامه به آبلیموهای بدون نشان سلامت سازمان غذا و دارو، در سطح عرضه و در تمامی میادین میوه و ترهبار و میوهفروشیهای کل کشور به عنوان آبلیموی طبیعی نیز اشاره کرد و با رد این مطلب گفت: علیرغم پیگیریهای سازمان غذا و دارو نسبت به جمعآوری آبلیموهای فاقد شماره بهداشتی از سطح عرضه، متاسفانه هیچ نوع اقدامی از سوی دیگر ارگانها و سازمانهای مرتبط انجام نشده است که امیدواریم این مهم نیز در دستور کار سریع آنها قرار گیرد.حجتی ضمن اشاره به هزینه یک و نیم میلیارد تومانی برای تهیه مکان و ایجاد و راهاندازی آزمایشگاه آکرودیته این انجمن در آینده نزدیک خاطرنشان کرد: برای این آزمایشگاه دستگاههای بسیار پیشرفتهای خریداری شده است و نمونهبرداریها نیز در آن انجام خواهد شد.
وی در پایان گفت: 25 کارخانه و شرکت تولید آبلیموی اصیل در کل کشور وجود دارند که تمامی مجوزهای سازمان غذا و دارو را دریافت کردهاند.