روشهای برداشتن خال
خالها مجموعه سلولهایی هستند که به تعداد زیاد در محلی غیر از محل اصلی خود جمع میشوند به همین دلیل براساس جنس سلول سازنده با هم متفاوت هستند.
خالها یا جنبه ژنتیکی دارند که در طول عمر فرد در بدن ظاهر میشوند، یا جنبه اکتسابی و محیطی، یعنی به دلایلی به غیر از عوامل ارثی بروز میکنند.
خالهای ارثی معمولا از نظر اندازه بسیار بزرگ هستند و در صورت مشاهده تغییر در آنها باید به پزشک مراجعه کرد. معمولا روی این نوع خالها میتوان جراحی کرد و آن را برداشت.
خالهای اکتسابی به مرور زمان ایجاد میشوند و روش برداشتن به اندازه و جای آنها بستگی دارد. با این وجود برای برداشتن خال باید آزمایشهای آسیبشناسی و پاتولوژی انجام شود حتی اگر از نوع خوشخیم باشند.
برای برداشتن خال سه روش سوزاندن، لیزر و جراحی وجود دارد. در روش سوزاندن به وسیله اتصال جریان برق، خال سوزانده میشود. این روش بیشتر برای برداشتن خالهای ریز و سطحی کاربرد دارد.
در روش جراحی که پرکاربردترین روش برای برداشتن خال است خال از عمق پوست به همراه کمی از اطراف آن برای عود نکردن خال خارج میشود، این روش برای خالهای بزرگ و برجسته که عمق زیادی در پوست دارند مناسب است.
لیزر کردن مانند سوزاندن است اما از امواج لیزر استفاده میشود و نباید بیماران تصور کنند به هیچ عنوان جالی خال با لیزر کردن باقی نمیماند بنابراین فقط خالهای ریز و سطحی را میتوان با لیزر برداشت.