معاون وزیر صنعت،معدن و تجارت:
42 درصد از منابع بانکی به بخش صنعت اختصاص مییابد
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال 42درصد از منابع و تسهیلات بانکی به بخش صنعت اختصاص مییابد.
محسن صالحینیا در مراسم گرامیداشت روز صنعت و معدن در اصفهان میزان منابع و تسهیلات بانکی تخصیص یافته به بخش صنعت در سال گذشته را 106 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: افزایش این تسهیلات از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت و شورای پول و اعتبار در حال پیگیری است.
وی با بیان اینکه دولت برای رشد تولید، پنج برنامه کوتاه مدت در دست اقدام دارد، افزود: تامین نقدینگی واحدهای تولیدی از جمله این برنامههاست زیرا بخشی زیاد از عدم بهرهبرداری از ظرفیتهای تولید به دلیل تامین نشدن منابع و تسهیلات بانکی است. صالحینیا با اشاره به تشکیل کارگروه تسهیل کار و تولید در استانها گفت: در این کارگروهها تلاش میشود که با رفع برخی از مشکلات واحدهای تولیدی اعم از مالیات، بخشودگی جرائم و بیمه، زمینه مناسب برای جذب تسهیلات جدید فراهم شود.
وی افزود: این تسهیلات به واحدهایی که به دلیل تحریمها و مشکلات بینالمللی با کاهش سود مواجه شدند و تسهیلات دریافتی را در محل اعتبار و براساس موضوع تسهیلات مصرف کردند، و یا تعدیل نیرو نداشتند و با ارائه طرحهای جدید میتوانند نیروهای جدید استخدام کنند و همچنین واحدهایی که از دستگاههای دولتی مطالبات دارند و به دلیل همین مطالبات نتوانستهاند تعهدات قبلی خود را عملی کنند و واحدهای تولیدی که به دلیل عدم ثبات ارز و محدودیتهای بینالمللی به رکورد رسیدند پرداخت میشود.
صالحینیا تصریح کرد: ارائه تسهیلات به این واحدهای تولیدی براساس منابع داخلی بانکها و با توجه به شرایط پیشبینی شده در آئیننامه مربوط در حال نهایی شدن است.
وی از افزایش توان صادرات محصولات واحدهای تولیدی خبر داد و افزود: قصد داریم با ارائه تسهیلات به این بخش و فراهم کردن شرایط صادرات محصولات کیفی افزون بر نیاز داخلی، بتوانیم به رونق زنجیره تولید کمک کنیم. صالحینیا حمایت از تولید داخلی، تشدید مبارزه با قاچاق کالا و جلوگیری از واردات بیرویه کالاها از جمله لوازم خانگی، انواع فولاد و تایر خودرو را از راهبردهای دولت در سال جاری برای رونق تولید ملی اعلام کرد. وی همچنین تکمیل طرحهای نیمهتمام صنعتی بالای 60 درصد را از اولویتهای دولت بیان کرد.