برای طرحهای مددجویی
تسهیلات 750 میلیون ریالی قرضالحسنه به کارفرمایان
به منظور ایجاد تسهیل و تسریع در جذب تسهیلات قرضالحسنه تخصیصی به مددجویان رئیس کمیته امداد و مدیرعامل بانک صادرات تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
به گزارش سایت خبری کمیته امداد، براساس این تفاهمنامه سقف تسهیلات قرضالحسنه قابل اعطا به کارفرمایان برای طرحهای مددجویی معادل 750 میلیون ریال با مهلت بازپرداخت 5 سال خواهد بود، همچنین سقف تسهیلات قرضالحسنه فردی مشاغل خانگی 50 میلیون ریال با مهلت سه ساله و تسهیلات خود اشتغالی 150 میلیون ریالی با مدت 5 سال قابل پرداخت میباشد.
سید پرویز فتاح در این جلسه با بیان اینکه رسیدگی مختصر و پرداخت مستمری مشکل مددجویان را حل نمیکند، تاکید کرد: تمام تلاش ما ایجاد اشتغال و توانمندسازی برای اعضای خانوادهها و استقلال مادی آنان است.
اسماعیل لـله گانی، مدیرعامل بانک صادرات ایران نیز از فعالیتهای کمیته امداد بهویژه در بخش اجرای طرحهای اشتغالزایی و نظارت مستمر در طرحهای ایجادی برای محرومان تقدیر کرد.
صدقات جمعآوری شده در ایران
به هیچ کشوری داده نمیشود
همچنین رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) در نشست با خبرنگاران در محل برگزاری جشن رمضان با رد شایعات مطرح شده در رابطه با ارائه صدقات جمعآوری شده در ایران به مردم کشورهای لبنان، فلسطین، عراق و سایر کشورها خاطرنشان کرد: نظام ما اکنون از مردم غزه، لبنان، سوریه، عراق و برخی کشورهای دیگر حمایتهای لازم را میکند و اساسا نیازی نیست که صدقه و زکات مردم ایران برای سایر کشورها هزینه شود.
به گزارش فارس، پرویز فتاح افزود:کمیته امداد تنها به کشورهای دیگر کمک میکند که بتوانند این نهاد را در کشور خود راهاندازی کنند و اکنون در 10 کشور شاهد راهاندازی کمیته امداد هستیم، ضمن اینکه به تمام نمایندگان ایران در کشورهایی که کمیته امداد در آنها راهاندازی شده اعلام کردهایم که به کشور بازگردند و از طریق سیستمهای الکترونیک، آموزشهای لازم را به مسئولان کمیته امداد دیگر کشورها ارائه دهند.
وی در خصوص حمایتهای صورت گرفته شده از سوی کمیته امداد از خانوارهایی که سرپرست آن معتاد است، گفت: کمیته امداد به زنان و فرزندان خانوارهایی که سرپرستان آن معتاد است کمک میکند تا آنها از اعتیاد سرپرستانشان متأثر نشوند و هماکنون زنان و کودکان 100 هزار خانواده ایرانی به دلیل اعتیاد سرپرست خود تحت پوشش کمیته امداد قرارگرفتهاند .
رئیس کمیته امداد با اشاره به تأثیرات مستقیم نوسانات اقتصادی بر دهکهای ضعیف جامعه بیان داشت: مددجویان تحت پوشش سازمانهای حمایتی واقعیتهای نظام هستند و اگر قرار است نسخه کارآمدی برای فقر در جامعه پیچیده شود باید بر تأثیرات نوسانات اقتصادی بر دهکهای پایین جامعه توجه شود.
فتاح افزود: در اقتصاد باید به نحوی عمل شود که شاهد تولید فقر نباشیم اما متأسفانه در جامعه کنونی ما فقیر تولید میشود و یکی از راهکارهای کاهش فقیر در جامعه، همگانی کردن تأمین اجتماعی است.
وی در خصوص برنامههای کمیته امداد در رابطه با ساماندهی مراکز خیریه تصریح کرد: در اساسنامه کمیته امداد ذکرشده که این نهاد باید برای ساماندهی خیریههای کشور کاری کند اما برای عملیاتی شدن این اتفاق به وضع قوانین جدید از سوی مجلس نیاز داریم، و باید به ما تکلیف شود که نظارت بر خیریهها را در دستور کار قرار دهیم زیرا اکنون برای دادن مجوز به خیریهها، کمیته امداد کوچکترین نقشی را ندارد و درصورتی که ساماندهی مراکز خیریه به کمیته امداد واگذار شود ما آمادگی این را داریم که بخش زیادی از حوزه مددجویی کمیته امداد را به خیریهها واگذار کرده و در مقابل از این مراکز حمایت مالی کنیم.
رئیس کمیته امداد در خصوص مستمریهای پرداختی از سوی این کمیته به مددجویان تحت پوشش این نهاد تصریح کرد: میزان مستمری که در طول یک ماه به تمام مددجویان تحت پوشش پرداخت میشود از میزان یارانهای که دولت به مردم میپردازد بیشتراست و این نشاندهنده آن است که میزان اقشار آسیبپذیر و نیازمند حمایت در کشور بسیار زیاد است.
فتاح با بیان اینکه دامنه فقر در کشور باید مشخص شود بیان داشت: مشکل ما این است که اکنون در کشور تعریف درستی از فقر وجود ندارد و دامنه نیازها تغییر یافته است.
وی تأکید کرد: هماکنون نظام جمهوری اسلامی ایران در حد توان خود به کمیته امداد امام خمینی (ره) کمک میکند اما نیاز و تقاضاهای مردم از کمیته امداد تمامشدنی نیست.