رئیس پلیس راهور پایتخت:
خودروها در تهران براساس رنگ ، مجوز تردد می گیرند
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ از طرحی خبر داد که طی آن خودروهای تهران براساس رنگ، مجاز به تردد در نقاط مختلف پایتخت میشوند.
سردار سید تیمور حسینی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، با اشاره به طرح رنگبندی خودروها برای تردد در نقاط مختلف پایتخت بر مبنای آلایندگی آنها، در تشریح جزئیاتی از این طرح اظهار داشت: در این طرح خودروهای پایتخت به ۴ دسته رنگی آبی، سبز، زرد و قرمز تقسیم میشوند.
رئیس پلیس راهور پایتخت ادامه داد: در این طرح، رنگ آبی به خودروهای برقی و هیبریدی تعلق میگیرد که در بهترین وضع محیط زیستی قرار دارند و از این رو خودروهایی که در این رده رنگی قرار دارند، مجاز به تردد در تمامی نقاط پایتخت هستند.
وی افزود: همچنین خودروهایی که دارای استاندارد آلایندگی یورو ۲ به بالا هستند در طبقه رنگی سبز قرار میگیرند که این خودروها به جز بخش کوچکی از سطح معابر تهران، در سایر بخشهای پایتخت مجاز به تردد هستند.
حسینی با اشاره به میزان آلایندگی خودروهای زرد گفت: خودروهایی که دارای معاینه فنی هستند در این رده رنگی قرار میگیرند و در انتها، خودروهای آلاینده که در لایه قرمز قرار میگیرند و بیشترین محدودیتهای تردد در پایتخت برای این گروه اعمال میشود.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در پایان با تاکید بر اینکه این طرح هنوز به مرحله اجرا نرسیده است، خاطرنشان کرد: این طرح که موسوم به طرح LEZ است، فعلاً در مراحل اولیه خود قرار دارد و زمانی که به فاز اجرایی برسد، ساز و کارهای اجرای نیز اعلام خواهد شد.
اعلام شرایط بازگرداندن وجوه دو بار پرداختی قبوض جریمه
رئیس مرکز اجرائیات پلیس راهور ناجا شرایط بازگرداندن وجوه دو بار پرداختی صورت وضعيت تخلفات رانندگی را اعلام کرد.
سرهنگ احمد کرمی اسد در گفتوگو با مهر افزود: بعضاً برخی مالكان خودروها بطور اشتباهی ۲ بار نسبت به پرداخت پرینت خلافی خودرو و یا قبوض جریمه خود اقدام میکنند و پس از پرداخت، متوجه اشتباه خود میشوند.
وی با تاکید بر اینکه مالكان خودروها در زمان پرداخت صورت وضعيت تخلفات باید حتماً پلاک خودرو را کنترل کنند تاکید کرد: در عین حال پلیس راهور نیز شرایطی را برای بازگرداندن ۲ بار پرداختی صورت وضعيت تخلفات رانندگی در نظر گرفته است.
رییس مرکز اجرائیات پلیس راهور ناجا در باره جزییات این فرآیند گفت: مالكان خودروهايي که به اشتباه صورت وضعيت تخلفات رانندگی خود را ۲ بار پرداخت کردهاند میتوانند با مراجعه به واحدهای اجرائیات پلیس راهور در سراسر کشور نسبت به درخواست استرداد پرداختی اشتباه اقدام کنند.
وی افزود: این افراد باید ضمن پرکردن فرم مربوطه، اصل صورت وضعیت یا برگه اخطاریه پرداخت شده دارای ثبت ماشینی یا رسید پرداخت الکترونیکی با تاییدیه بانک عامل، تصویر خوانای کارت ملی یا شناسنامه مالک پلاک صحیح، تصویر شناسنامه مالکیت خودرو پلاک صحیح به نام مالک پلاک، تصویر برگه نقل و انتقال خودرو و تاریخچه پلاک و شماره حساب عابر بانک سپه و یا سیبا ملی را به همراه داشته باشند.
رییس مرکز اجرائیات پلیس راهور ناجا خاطرنشان کرد: پس از تحویل این مدارک به واحدهای اجرائیات و طی مراحل قانونی مربوطه، وجه اشتباه پرداختی به حساب اعلامی از سوی متقاضی توسط پلیس واریز میشود.
وي با تاكيد بر اين كه فرآيند بازپرداخت قبوض جرايم پرداختي طولاني است از مالكان خودروها خواست حتماً در زمان پرداخت قبوض خود كنترلهاي لازم را داشته باشند تا با مشكلي مواجه نشوند.