kayhan.ir

کد خبر: ۴۸۵۸۲
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۰
رئیس مرکز تحقیقات راه و شهرسازی:

یک‌دوم ساختمان‌های کشور در مقابل زلزله مقاومتی ندارند

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: یک‌دوم ساختمان‌های کشور در مقابل زلزله مقاومتی ندارند.

محمد شکرچی‌زاده در نشست خبری خود به موضوع زلزله و اهمیت توجه آن در ساختمان‌سازی اشاره کرد و افزود: از یک‌میلیون پلاک ساختمانی در تهران 200 هزار پلاک در بافت فرسوده قرار دارد.
وی اضافه کرد: از حدود 20 میلیون ساختمان کشور، 11 میلیون ساختمان به صورت «بنایی» ساخته شده است که در مقابل زلزله مقاومتی ندارند.
به گزارش فارس، رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بیان کرد: نرم‌افزاری در محیط وب راه‌اندازی کرده‌ایم مبنی بر اینکه میزان آسیب حاصل از زلزله در هر استان مشخص می‌شود.
وی توضیح داد: مدیر یک استان می‌تواند در این نرم‌افزار میزان زلزله را مشخص کند و در فضای مجازی نحوه تخریب، شدت و شتاب زلزله بر اساس منطقه و نوع خاک را بشناسد.
وی بیان کرد: از سال 1388 کمیته راهبردی مقاوم‌سازی با حضور اساتید دانشگاه فعال شد و هر دستورالعمل در حوزه مقاوم‌سازی در دستور کار قرار گرفت.
شکرچی‌زاده بیان کرد: در شرایط فعلی و با توجه به افزایش قیمت قیر موضوع استفاده از رویه بتنی به جای آسفالت مد نظر قرار گرفته است.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با تاکید بر اینکه رویه بتنی از نظر دوام توجیه‌پذیرتر است، اظهار داشت: وزارت راه هدف‌گذاری کرده است که 10 درصد رویه جاده‌ها بتنی شود.