رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان:
ممنوعیت کشت تابستانه را نمیپذیریم
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: ممنوعیت کشت تابستانه را نمیپذیریم، و به کشاورزان حوضه رودخانههای کرخه و زهره اعلام کردیم که اراضی خود را زیر کشت ببرند.
کیخسرو چنگلوایی با انتقاد از آبگیری سدهای بالادست خوزستان در شرایط بحرانی خشکسالی، اظهار کرد: سازمان آب و برق خوزستان اعلام کرده که در حوضه رودخانههای کرخه، زهره و خیرآباد و جراحی مشکل تامین آب کشت تابستانه وجود دارد.
وی با اشاره به بلاتکلیفی 45 روزه کشاورزان افزود: در این مدت جلسات، رایزنیها و چانهزنیها برای حصول نتیجه بیفایده بوده است به همین دلیل به کشاورزان حوضههای کرخه و جراحی اعلام کردیم کشت تابستانه خود را آغاز کنند.
چنگلوایی با بیان اینکه سازمان آب و برق خوزستان اعلام کرده که مشکلی در کشت تابستانه حوضه کارون و دز وجود ندارد، تصریح کرد: از نظر ما در حوضههای کرخه و زهره نیز مشکلی از بابت کشت تابستانه وجود ندارد با این شرط که مدیریت آب انجام شود. وی ساخت و آبگیری سدهای سیمره و کوثر در استانهای بالادست را عامل کمآبی در خوزستان دانست و افزود: در سال زراعی 93-94 اراضی تحت پوشش کرخه، جراحی و زهره و خیرآباد با تنش شدید آبی مواجه بودند به طوری که کرخه و زهره بیش از 50 روز کاملا خشک بودند و 40 هزار هکتار از اراضی به همین دلیل کاملا از بین رفت.
چنگلوایی با اشاره به آبگیری سدسیمره در شرایط حاد خشکسالی، اظهار کرد: وزارت نیرو فقط به دنبال اتمام طرح این سد و تحویل کار از پیمانکار است اما قرار نیست کشاورزی حوضه کرخه فدای تولید برق شود.
به گفته وی، از یک میلیارد و 100 میلیون متر مکعب ظرفیت سد سیمره، تاکنون 800 میلیون متر مکعب آبگیری شده است، که ادامه آبگیری خسارت بسیاری را متحمل کشاورزی میکند. رئیس جهاد کشاورزی خوزستان، انتقال آب از رودخانه دز به کرخه و رهاسازی آب از سد سیمره را راهکارهای تامین آب کشت تابستانه عنوان کرد. وی همچنین سد کوثر در کهگیلویه و بویراحمد را عامل خشک شدن رودخانه زهره دانست و افزود: با رهاسازی آب از این سد میتوان مشکل کشاورزی در هندیجان را برطرف کرد.