پیشبینی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:
افت بورس باز هم ادامهخواهد داشت
یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس پیشبینی کرد؛ افت شاخصهای بورس در هفتههای آینده نیز ادامه خواهد داشت و سرمایهگذارانی که به دنبال سود کوتاهمدت هستند دچار زیان خواهند شد.
محمد حسننژاد در گفتوگو با ایسنا با اشاره به تاثیر مسائل اقتصادی و سیاسی بر شاخصهای بورس، گفت: بورس آیینه تمام نمای اقتصاد کشور است و انتظارات بازار و شرایط آن در بورس منعکس میشود و اتفاقی که برای بازار سرمایه در هفتههای اخیر افتاده است منبعث از سال 92 و انتشار اخبار ضد و نقیض در مورد لغو تحریمها و به نتیجه رسیدن مسئله هستهای است.
وی افزود: بعد از توافق ژنو در سال 92 موج خوشبینی در بازار سرمایه و کلیت اقتصاد کشور ایجاد و باعث شد شاخصها به صورت غیرواقعی رشد کند اما پس از آنکه اتفاق جدیدی در گشایش اقتصادی نیفتاد بازار مجبور شد خود را با شرایط واقعی تطبیق دهد و از آن زمان افت شاخصها نیز آغاز شد.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها، بازار متلاطم نفت و طلا و همچنین افزایش مالیاتها باعث تلاطم در بازار شد و امروز شاهد هستیم بازار و سرمایهگذاران در تالار خیابان حافظ در حال سردرگمی و دست و پا زدن هستند.
نماینده مردم جلفا تاکید کرد: پیشنهاد من به سرمایهگذاران خرد، غیرحرفهای و حرفهای این است که در شرایط فعلی بازار، سرمایههای مازاد را در بورس وارد کنند و اگر بخواهند از مایحتاج خود نظیر خودرو، مسکن و سرمایه زندگی در بورس وارد کنند ممکن است دچار زیان شوند و این شامل حال افرادی که اعتبار از جای دیگر قرض میکنند و به بورس وارد میکنند نیز میشود.
بورس باز هم در جا زد
در همین حال بازار سهام دیروز نیز همچون روزها و هفتههای گذشته در رکودی سردرگمکننده فرو رفت و در جا زد.
به گزارش فارس، دیروز شنبه (16 خرداد 94) شاخص کل بازده نقدی و قیمت بورس با افزایش 7 واحدی به رقم 63 هزار و 297 واحد رسید. شاخص قیمت وزنی این بازار نیز با رشد 3 واحدی عدد 26 هزار و 488 واحد را برای خود ثبت کرد.
این در حالی است که شاخص بازار اول در این بازار با افزایش 12 واحدی محدوده 45 هزار و 665 واحدی را لمس کرد اما در مقابل شاخص بازار دوم با افت 23 واحدی در محدوده 130 هزار و 635 واحد ایستاد.
شاخص کل فرابورس (آیفکس) نیز با افت یک واحدی رقم 708 واحد را برای خود ثبت کرد.
ارزش معاملات بورس اوراق بهادار تهران دیروز به بیش از 58میلیارد و 309 میلیون تومان بالغ شد که از دست به دست شدن 248 میلیون و 257 هزار و 31 سهم و اوراق مالی در 27 هزار و 158 دفعه معامله حاصل شد.
بنابراین گزارش با وجود آنکه از دیروز انتظار میرفت که با داغتر شدن تدریجی فصل مجامع شرکتها و صنایع بورسی و انتظار سنتی معاملهگران برای کسب سود تا پیش از فرا رسیدن مجامع شرکتهای بزرگ روند بازار در مدار مثبت قرار گیرد اما همچنان جریانی کسلکننده و راکد بر فضای کلی معاملات حاکم است. فقر نقدینگی در بازار در حالی فوران میکند که معاملهگران اغلب حقیقی بورس تهران این روزها در گروههای کوچک بازار به دنبال دست به دست کردن داراییها با هدف کسب سود حداقلی هستند. عمده نمادهای معاملاتی مورد وثوق بازار این روزها به سه صنعت قطعهسازی، دارویی و غذاییها خلاصه میشود.