افشاگر عربستانی:
شاهزادگان سعودی برای مهار کودتاچیان جوان دست به کار شدند
منابع عربستانی از آغاز تحرکات جدید شاهزادگان سعودی علیه ولیعهد و جانشین ولیعهد عربستان خبر میدهند.
به گزارش فارس، فعال معروف عربستانی در تازهترین افشاگری خود از داخل دربار آل سعود از وجود انجام برخی هماهنگیها بین شاهزادگان سعودی برای موضع گیری در قبال رخدادهایی که عربستان با آن مواجه است، خبر داد.
«جمال بن» در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «هماهنگیهای سریع و فوق العادهای بین شاهزادگان سعودی مانند «طلال»، «احمد»، «متعب» و دیگر شاهزادهها درحال انجام است تا موضعی فوری و منسجم در قبال رخ دادهایی که عربستان با آن مواجه است، اتخاذ کنند.»
بنابر افشاگری این فعال توییتری، این شاهزادگان قرار است، عربستان را از ماجراجوییهای «کودتاچیان جوان» یعنی «محمد بن نایف»، ولیعهد و «محمد بن سلمان»، جانشین ولیعهد نجات دهند. شاهزاده «مقرن بن عبد العزیز» پس از مرگ «ملک عبد الله» و رسیدن «سلمان» به سلطنت، توسط او از منصب ولیعهدی برکنار شد.
«سلمان»، پادشاه جدید عربستان «محمد بن نایف» را به ولیعهدی و پسرش «محمد» را به سمت جانشین ولیعهد منصوب کرد. امری که اعتراضات آشکار و پنهان زیادی را در دربار سعودی به وجود آورد. محمد بن سلمان که 34 سال بیشتر ندارد، و بنا بر افشاگریهای «مجتهد» عملاً پادشاهی را نیز به دست گرفته، عربستان را درگیر جنگ با یمن کرده است، جنگی که تا این لحظه هیچ ثمرهای جز ضرر برای سعودیها نداشته است.
از سوی دیگر نشریه آلمانی «فوکوس» در مطلبی به جنگ قدرت در بین شاهزادگان خاندان آل سعود پرداخته و در مطلبی با عنوان «بازیهای جنگی خطرناک پسر پادشاه عربستان» نوشت: «از زمان تغییر قدرت در عربستان سیاست خانواده سلطنتی عربستان سعودی اساسا تغییر کرده و همانگونه که جنگ یمن نشان میدهد به سیاستی تهاجمی تبدیل شده است. کارشناسان در پس این سیاست تهاجمی یک مرد را میبینند و آن «محمد بن سلمان» جانشین ولیعهد و وزیر دفاع عربستان است. این شاهزاده خواهان جنگ به هر قیمتی بوده، چرا که امیدوار است به قدرت برسد.»
بنابر گزارش این نشریه آلمانی، «محمد بن سلمان» فاقد تجربه سیاسی و شخصی است اما بسیار حریص قدرت است و اعتقاد دارد که جنگ ابزار درستی برای گسترش و افزایش قدرت است. در گذشته عربستان در منطقه از نظر نظامی محتاطانهتر عمل میکرد اما حالا آشکارا خشنتر و تهاجمیتر عمل میکند. عملیات نظامی در یمن این مسئله را نشان میدهد. همچنین رقابتهای طولانی مدت با تهران هم در پس این سیاستها قرار دارد. «محمد بن سلمان» میخواهد به هر قیمتی در یمن بر حوثیها پیروز شود. اما این طور به نظر میرسد که حسابگریهای وزیر دفاع عربستان تا به حال نتیجهای نداشته است و عملیات نظامی عربستان سعودی در یمن به هیچ یک از اهداف خود دست نیافته است.
نشریه فوکوس در پایان تاکید کرد: «ولع به قدرت و بیتجربگی، وزیر دفاع عربستان را به فردی غیرقابل پیش بینی تبدیل کرده است. سیاست نمیتواند توسط افراد آماتور پیش گرفته شود. جنگ یک بازی کودکانه نیست و عربستان هم یک قدرت جهانی نیست.»