بهرهبرداری از 2 دستاورد مهم فناوری هستهای در بخش کشاورزی در سال جاری
سرپرست پژوهشکده کشاورزی هستهای گفت که 2 دستاورد مهم فناوری هستهای در بخش کشاورزی که به نتیجه رسیده و مراحل آزمایشی خود را پشت سر گذاشته است، در سال جاری به طور رسمی به بهرهبرداری میرسد.
ابراهیم مقیسه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، کنترل آفت گلوگاه انار در سطح باغ با استفاده از فناوری هستهای را نخستین طرح آزمایش شده در باغهای استانهای یزد و مرکزی دانست و گفت: قرار است این طرح مردادماه امسال بهرهبرداری و استفاده گسترده آن در باغهای کشور آغاز شود.
وی تصریح کرد: کار بر روی این طرح از سال 88 در آزمایشگاه آغاز شد و در مدت 2 سال در باغ نیز مورد آزمایش قرار گرفت و اکنون به صورت نیمهصنعتی در سطح 70 هکتار از باغهای استانهای یزد و مرکزی در حال هستهای است. در این روش از طریق نابارورسازی و به دو صورت پرتوتابی مستقیم و غیرمستقیم اقدام میشود.
سرپرست پژوهشکده کشاورزی هستهای با تاکید بر اینکه این شیوه برای نخستینبار در جهان در ایران مورد آزمایش قرار گرفته و به صورت صنعتی اجرا خواهد شد، اظهار داشت: این طرح به طور کامل در داخل و توسط متخصصان کشاورزی هستهای به نتیجه رسیده است و به طور قطع منافع زیادی برای کشاورزی و باغداران کشور خواهد داشت.
مقیسه استفاده از روش پرتوتابی هستهای در تولید ارقام برتر برنج را از دیگر طرحهای آزمایش شده و موفق در این بخش عنوان کرد و گفت: این طرح با هدف افزایش تولید در واحد سطح محصول راهبردی برنج در استان مازندران و کاهش خسارت زیستمحیطی ناشی از مصرف سموم با کاربرد ارقام مقاومت به آفات و بیماریها به اجرا درآمد که نتایج خوب و موفقیتآمیزی نیز داشته است.
وی افزود: این طرح از نیمه دوم سال جاری به طور صنعتی و گسترده به اجرا درمیآید، وی در تشریح مزایای ارقام به دست آمده با استفاده از فناوری هستهای، گفت: کاهش استفاده از سموم شیمیایی به منظور کنترل کرم ساقهخوار برنج و بیماری بلاست که از عوامل مهم و تاثیرگذار افت محصول در استان مازندران است، میتواند علاوه بر کاهش تاثیر مخرب کاربرد این مواد بر زیست بوم منطقه و سلامت مصرفکنندگان، کاهش هزینه تولید را نیز در پی داشته باشد.