اقتصاددان اصلاحطلب:
توافق هستهای تأثیر چندانی بر بورس ندارد
یک اقتصاددان اصلاحطلب تصریح کرد اگر مذاکرات هستهای به نتیجه مثبت برسد اتفاق خاصی برای بورس نمیافتد.
حیدر مستخدمین حسینی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم افزود، بهبود شرایط بازار سرمایه به مدیریت اقتصادی و اصلاح ساختار اقتصاد نیازمند است و ارتباط دادن آن به نتیجه مذاکرات و توافق هستهای اشتباه است.
حسینی که معاون وزیر اقتصاد دوران اصلاحات بوده در این گفتگو با اشاره به شکلگیری بورس اوراق بهادار در ایران و برقراری ارتباط آن با بازار پول و حضور صنایع و شرکتهای بزرگ در آن گفت: پس از این دوره به ویژه پس از انقلاب، بانکها نیز برای حمایت از بورس وارد شدند و بورس و بازار پول یکدیگر را تکمیل کردند.وی افزود: در سالهای گذشته این وضعیت در کشورمان به هم ریخته است و بازار پول و سرمایه رقیب یکدیگر تلقی میشوند.
مستخدمین حسینی با تأکید بر اینکه اقتصاد ما یک فرمانده کم دارد گفت: باید فرماندهی اقتصاد در کشور شکل بگیرد تا هماهنگی بین بازار پول و بازار سرمایه به وجود آید.
حسینی با اشاره به اینکه بورس در کشورمان هنوز جوان است و نیاز به حمایت دارد تصریح کرد: بسیاری از قوانین بورس و اوراق بهادار که در سال 84 به تصویب رسیده هنوز اجرا نشده است و بازار سرمایه برای رونق به کمک بازار پول نیاز دارد.
این کارشناس اقتصادی همچنین اذعان کرد: بورس اوراق بهادار باید ساختار درونی خود را اصلاح کند، زیرا به عنوان نمونه بیش از 1900 صفحه دستورالعمل و آیین نامه در بورس وجود دارد که حتی مدیران بورس نیز اشراف کاملی به آنها ندارند و در هیچ جای دنیا این حجم از قوانین و دستورالعمل برای بورس نوشته نشده است.مستخدمین حسینی افزود: بنابراین باید بورس اصلاح شود.
گفتنی است شاخص بورس در کشورمان دی ماه از سال 92 تاکنون بیش از بیست و پنج هزار واحد کاهش یافته که به گفته برخی کارشناسان بورس این افت شدید ناشی از کمتوجهی دولت به تولید، رکود شدید اقتصادی و دلبستگی بیش از حد دولت روحانی به نتایج مذاکرات هستهای است.