kayhan.ir

کد خبر: ۴۵۲۲
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۲:۴۵

دور جدید مذاکرات هسته‌ای، 29 بهمن در وین

وزیر امور خارجه کشورمان و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حاشیه پنجاهمین کنفرانس امنیتی مونیخ توافق کردند که دور بعدی مذاکرات ایران و 5+1‍ بر سر موضوع هسته‌ای 29 بهمن ماه در وین برگزار شود.

وزیر امور خارجه کشورمان و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در حاشیه پنجاهمین کنفرانس امنیتی مونیخ توافق کردند که دور بعدی مذاکرات ایران و 5+1‍ بر سر موضوع هسته‌ای 29 بهمن ماه در وین برگزار شود.
به گزارش اداره کل دیپلماسی رسانه‌ای وزارت امور خارجه، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه بعدازظهر (جمعه) در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ با کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار و گفت‌وگو کرد.
بر اساس توافق ظریف و اشتون، مذاکرات ایران و 5+1 مربوط به گام نهایی توافق هسته‌ای ژنو 29 بهمن (18 فوریه) در وین آغاز خواهد شد.
همچنین دو طرف توافق کردند که 28 بهمن یک شب پیش از آغاز این مذاکرات، در یک شام کاری با یکدیگر دیدار کنند که این دیدار بدون حضور مدیران سیاسی کشورهای عضو 5+1 انجام خواهد شد.
ظریف پس از این توافق در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره به دیدار خود با خانم کاترین اشتون هماهنگ‌کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپایی، گفت: این ملاقات با هدف برنامه‌ریزی برای دور بعدی مذاکرات هسته‌ای ایران با گروه 5+1 بود که توافق شد در روز 28 بهمن ایشان را در وین ملاقات کنیم و مذاکرات رسمی نیز روز 29 بهمن (18 فوریه) در مقر سازمان ملل متحد در وین برگزار شود.
وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه در این تاریخ، اولین دور مذاکرات برای دستیابی به توافق نهایی برگزار خواهد شد، گفت:  ما همچنین توافق کردیم که دو‌ره‌های بعدی مذاکرات نیز با تناوب خوبی ادامه داشته باشد تا در زمان مناسب و فاصله‌ای کوتاه البته با وجود حسن‌نیت و اراده سیاسی در طرفین مذاکره به نتیجه نهایی برسیم.
ظریف اظهار داشت: با خانم اشتون همچنین توافق کردیم که بعد از ملاقات در وین، ایشان نیز با فاصله کوتاهی به تهران سفر کنند تا هم توافقات مذاکرات با 5+1 را پیگیری کنیم و هم اینکه در مورد روابط ایران و اتحادیه اروپایی تبادل نظر نماییم.
همچنین وزیر خارجه کشورمان که در مونیخ به سر می‌برد در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی پرس‌تی‌وی اظهار داشت: «در بین کشورهای غربی توهمی وجود دارد که تحریم‌ها منجر به برگزاری مذاکرات شد. به نظر من این توهمات باید کنار گذاشته شوند.»
به گفته ظریف این توهمات که عمدتا از سوی ایالات متحده آمریکا گسترش می‌یابد، مانع از گفت‌وگوها و مذاکرات بر سر برنامه اتمی ایران خواهد شد.
وزیر خارجه کشورمان همچنین گفت: من فکر می‌کنم وجود این توهم اولیه در بین کشورهای غربی، خصوصا آمریکا که بتوانند برنامه هسته‌ای ایران را برچینند منجر به این شده است که به مدت هشت سال نتوانیم به توافقی دوجانبه برسیم.
وی افزود که کشورهای غربی باید این واقعیت را پذیرا باشند که «ایران به این منظور بر سر میز مذاکره حاضر شد تا نشان دهد که برنامه اتمی وی تماما صلح‌آمیز بوده و نگرانی‌های منطقه‌ای و جامعه جهانی در این موضوع را برطرف کند».
ظریف خاطرنشان ساخت که اگر کشورهای غربی با هدف دستیابی به یک توافقنامه در مذاکرات حاضر شوند، شکل جدیدی از روابط مابین ایران و غرب شکل خواهد گرفت.