kayhan.ir

کد خبر: ۳۹۳۲۶
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۵
معاون وزیر بهداشت:

سلامت فرآورده‌های غذایی را تضمین نمی‌کنیم

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: نمی‌توانیم به مردم اطمینان دهیم که همه غذا و فرآورده‌های غذایی در کشور سالم است.


به گزارش ایرنا، رسول دیناروند در دهمین گردهمایی مسئولان و روسای آزمایشگاه‌های کنترل غذا و داروی کشور در بوشهر افزود: اکنون وضعیت آزمایشگاه‌های کنترل غذا و دارو در کشور پاسخگوی نیازها در این زمینه نیست و نمی‌توانیم به مردم اطمینان دهیم که همه غذا و فرآورده‌های غذایی در کشور سالم است.
وی اضافه کرد: برای رسیدن به سلامت غذایی باید از نظر توان نیروی انسانی، تجهیزاتی و آزمایشگاهی به جایی برسیم که نظارت کامل و جامعی در بحث غذا و فرآورده‌‌های غذایی داشته باشیم که هم‌اکنون در آن جایگاه نیستیم.
وی یادآور شد: هم‌اکنون در بحث ایمنی و سلامت فرآورده‌های غذایی در کشورهای پیشرفته با یک تزریق ۸۰۰ نوع سم را می‌توان شناخت این در حالی است که در کشور ما حداکثر می‌توان تا ۱۹۰ سم را در مواد غذایی شناسایی کرد.
دیناروند اضافه کرد: امروز در کشور با افزایش مصرف کالری روبرو هستیم، به این معنی که به صورت میانگین بیش از ۲۰ درصد انرژی مازاد بر نیازمان را دریافت می‌کنیم.
رئیس سازمان غذا و داروی کشور گفت: سلامت محوری به معنی استفاده نکردن زیاد شکر، نمک و چربی است.
وی بیان کرد: امروز بسیاری از روش‌های درمانی جدید با رژیم‌های غذایی  و غنی‌سازی‌ها امکان‌پذیر است.
دیناروند با اشاره به تخصیص ۳۰ میلیارد ریال اعتبار برای تجهیز آزمایشگاه‌ها از سوی سازمان غذا و دارو یادآور شد: سلامت غذایی در جامعه در گرو داشتن آزمایشگاه‌های کنترل غذا و داروی مجهز است که باید به این سمت حرکت کنیم.
وی گفت: برای رسیدن به اصل سلامت‌محوری بخشنامه برچسب و علامت راهنمای تغذیه‌ای صادر و رونمایی شده و سال آینده این طرح آغاز می‌شود و در این‌باره اولویت سازمان غذا و دارو در سال آینده لبنیات، نان و غلات و روغن است. وی گفت: سال آینده ضوابط فنی در زمینه روغن جامد در کشور اصلاح می‌شود و این کار در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی موثر خواهد بود.