دبیر انجمن برنج ایران:
نیمه نخست امسال بیش از نیاز کشور برنج وارد کشور شد
دبیر انجمن برنج ایران از واردات بیش از نیاز برنج کشور در نیمه نخست سال جاری خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، جمیل علیزاده شایق در حاشیه آیین بازگشایی نمایشگاه تخصصی شانزدهمین همایش ملی برنج کشور در دانشگاه علوم و تحقیقات کشاورزی شهرستان ساری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در این شهرستان اظهار کرد: برای حمایت از کشاورزان و افزایش سطح کشت برنج باید واردات برنج را به حداقل برسانیم، و امروز کاهش ضایعات برنج و افزایش تولید برنج سالم در دستور کار محققان بخش کشاورزی برنج قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه امروز به دنبال کشت دوباره برنج و همچنین کشت انواع سبزیجات و علوفه پس از برداشت برنج در زمینهای شالیزاری هستیم، اظهار کرد: از سال 92 وزارت جهاد کشاورزی اراده خود را برای تنظیم واردات برنج جدی کرده است.
علیزاده گفت: وزارت جهاد کشاورزی باید از تولیدکنندگان برنج داخلی حمایت کند تا نیازی به واردات برنج نباشد.
وی گفت: مصوبهای در مجلس وجود دارد که قیمتگذاری برنج باید متناسب با نرخ تورم باشد که تاکنون از سوی دولت این اتفاق صورت نگرفته است و امیدواریم این اتفاق روزی صورت بگیرد.
دریافت عوارض از برنج وارداتی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خواستار دریافت عوارض واردات از برنج خارجی و هزینه آن برای توسعه کشاورزی کشور شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، «دلاور حیدرپور» دیروز در شانزدهمین همایش ملی برنج در ساری پیشنهاد کرد تا دولت از هر کیلوگرم برنج وارداتی مبلغ یکهزار تا یکهزار و 500 ریال عوارض دریافت کند و برای توسعه بخش کشاورزی اختصاص دهد.
وی گفت: سالانه حدود یک میلیون تن برنج وارد کشور میشود که با دریافت حداقل یکهزار ریال بابت هر کیلوگرم به عنوان عوارض، حدود یکهزار میلیارد ریال درآمد کسب میشود که میتوان این مبلغ را برای توسعه برنج کاری در داخل کشور هزینه کرد. حیدرپور با بیان این که 30 نفر از نمایندگان استانهای شمالی در مجلس شورای اسلامی با این پیشنهاد موافق هستند، افزود: مجلس میتواند این طرح را تصویب کرده و تبدیل به قانون کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اظهار این که 40 درصد از برنج مورد نیاز کشور از شالیزارهای این استان تأمین میشود، به دولت پیشنهاد کرد تا به جای قیمت تضمینی، خرید تضمینی انواع برنج را در دستور کار قرار دهد. وی افزود: خرید توافقی برنج محلی در سال جاری سبب شد تا شالیکاران محصول خود را با کف قیمت 6 هزار تومان به فروش برسانند. شانزدهمین همایش ملی برنج ایرانی از امروز با شعار بازنگری بر فرهنگ تولید و مصرف برنج در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری آغاز بکار کرد.
آب و چالشهای فراروی کشت برنج، خوداتکایی برنج با تأکید بر اقتصاد مقاومتی، شالیزار و پایداری تولید و اقتصاد، تولید و بازرگانی برنج از محورهای این همایش است. در حاشیه این همایش نمایشگاه تجهیزات صنعتی وابسته به تولید برنج نیز برپا شده است.