kayhan.ir

کد خبر: ۳۶۰۸۴
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۹
با حضور وزیر علوم

برگزیدگان نوزدهمین دوره المپیاد علمی- دانشجویی کشور تقدیر شدند

مراسم تقدیر از برگزیدگان نوزدهمین دوره المپیاد علمی- دانشجویی کشور با حضور مسئولان حوزه آموزش عالی برگزار شد.

به گزارش مهر، این مراسم که روز گذشته در محل دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار شد، شاهد تقدیر از 67 برگزیده از 17 رشته بود که بیشتر این برگزیدگان با خانواده‌های خود در این جمع حاضر شده بودند.
در این همایش که با حضور وزیر علوم، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، رئیس سازمان سنجش و جمعی از روسای دانشگاهها برگزار شد، به گفته مجری برنامه به نفرات اول 2 سکه طلا، مدال طلا و لوح تقدیر، به نفرات دوم 1.5 سکه طلا، مدال نقره و لوح تقدیر و به نفرات سوم یک سکه طلا، مدال برنز و لوح تقدیر اهدا شد.
وزیر علوم گفت: برگزیدگان المپیادهای علمی نخبگان جامعه و چکیده و عصاره فضائل علمی این مرز و بوم هستند و امیدوارم این نخبگان، اسوه‌های اخلاق و تقوا نیز باشند که حتما همین گونه است، زیرا علم و دانش بصیرتی به آدمی می‌دهد که طریقه ارشاد را تشخیص دهد.
دکتر محمد فرهادی افزود: بطور حتم برگزیدگان علمی صرفا به خود تعلق ندارند، بلکه جزو سرمایه‌های کشور محسوب می‌شوند، لذا باید بکوشند تا در مسیر تولید دانایی قرار بگیرند که در دنیای مدرن دانشمند کسی هست که صاحب مهارت و تخصص باشد و بتواند برعلوم بشری چیزی اضافه کند. وزیر علوم تاکید کرد: نخبگان علمی جامعه باید به سوی اهدافی گام بردارند که در نهایت به توسعه پایدار و همه جانبه در سطح جامعه منجر شود؛ دانشمندی که تنها و تنها انبانی از معلومات باشد، اما نتواند راهکاری اجرایی برای خروج کشور از مشکلات ارائه کند، دانشمند امروزی نیست.
 وی از تاسیس مراکز رشد علوم انسانی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: در آینده تاسیس مراکز رشد علوم انسانی در برنامه‌های ما قرار دارد تا بتوانیم از این علوم به صورت کاربردی استفاده کنیم، ما باید به سمت و سویی برویم که رشته‌های جدید و میان رشته‌ای را در دانشگاه‌ها ایجاد کنیم، چراکه بسیاری از رشته‌ها عمرشان سر آمده است.
فرهادی کیفیت سیستم آموزشی و توجه به دانشگاه کارآفرین را از برنامه‌های وزارت علوم اعلام کرد و افزود: ما باید به ماموریت‌گرا شدن دانشگاه‌ها و کارآفرین بودن آن‌ها توجه داشته باشیم و اینکه تلاش کنیم دانشگاه‌ها به سمت تولید و ثروت جهت گیری کنند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: باید دانشی که تولید می‌کنیم یا می‌اندوزیم، در نهایت منجر به نتیجه‌ای علمی، ملموس و عینی شود؛ به تعبیر دیگر در جهان انسانی تغییری قابل لمس و قابل نقد و بررسی ایجاد کند.
دکتر ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش نیز در سخنانی با مزاح خطاب به حاضرین گفت: تنها آنهایی که شاگرد اول شده‌اند از سازمان سنجش راضی‌اند و هرکس در رده دوم قرار می‌گیرد فکر می‌کند که حق اش خورده شده است.
دکتر سعید سهراب پور قائم مقام بنیاد نخبگان نیز در سخنان کوتاهی خطاب به برگزیدگان گفت: تمامی پیشرفت‌های کشور در زمینه‌های مختلف علمی، صنعتی و نظامی مدیون جوانانی است که در اینجا درس خوانده‌اند و به موفقیت دست یافته اند.
وی افزود: من اعتقادی به کنکور دکتری ندارم بلکه معتقدم که دانشگاهها می‌توانند بهترین‌ها را جذب کنند. رشته‌های جدید و میان رشته‌ای مانند نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی می‌توانند بسیار مفید باشند. سهراب پور خطاب به جوانان گفت: از امواج منفی داخل و خارج بگذرید و نگذارید این مسائل روی شما تاثیر بگذارد، امید و تلاش همیشه رمز موفقیت بوده است.
در این مراسم پدر یکی از برگزیدگان از وزیر علوم درخواست کرد فکری به حال اشتغال این المپیادی‌ها کند و دانشگاهها حداقل شغلی مناسب این برگزیدگان برای آنها داشته باشند و آینده شغلی آنها تضمین شود.
فرهادی نیز در پاسخ این پدر گفت: دانشگاهها باید ماموریت‌گرا باشند تا بتوانند برای برگزیدگان علمی آینده شغلی مشخص داشته باشند.
در زمان تقدیر از برگزیدگان نیز دو نفر از این افراد پشت تریبون قرار گرفتند و درخواست‌هایی را مطرح کردند. یکی از این دانشجویان که برگزیده در رشته حقوق بود با گرامیداشت یاد مرحوم استاد کاتوزیان از مجلس درخواست کرد که برای تشویق نخبگان طرح مناسبی تهیه کند.
دانشجوی دیگری نیز از وزیر علوم درخواست کرد که یک نفر را به عنوان مسئول پیگیری پیوند صنعت و دانشجو به دانشجویان معرفی کند که فرهادی در پاسخ این دانشجو وی را به معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ارجاع داد.
دکتر گودرزی وزیر ورزش و جوانان دقایقی کوتاه در این مراسم حضور یافت و پس از آن به علت حضور در جلسه دفاعیه مراسم را ترک کرد.
حضور وزیر ورزش موجب شد که رئیس سازمان سنجش خطاب به وی بگوید: اگر کمی از حمایت‌هایی که از ورزشکاران صورت می‌گیرد از نخبگان علمی صورت گیرد وضعیت تغییر می‌کند.