ظریف در کابل مطرح کرد
ابراز خرسندی ایران از تشکیل دولت وحدت ملی در افغانستان
وزیر امور خارجه، با ابراز خرسندی از تشکیل دولت وحدت ملی در افغانستان تصریح کرد: خوشحالیم که همه مردم این کشور حضورشان را در دولت مشاهده میکنند.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، دیروز (سهشنبه) به منظور انجام سفری یک روزه و دیدار با مقامات افغانستان وارد کابل، پایتخت این کشور شد.
ظریف در بدو ورود به کابل در جمع خبرنگاران با بیان اینکه برای ما روابط با افغانستان از اهمیت بالایی برخوردار است، یادآور شد: روابط با همسایگان اولویت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.
وی مردم دو کشور را دارای ارتباطات دیرینه فرهنگی، مذهبی و تاریخی خواند و اظهار داشت: برای اینکه بتوانیم سهم جدی در پیشرفت افغانستان داشته باشیم، فرصت بسیار مهمی به وجود آمده است.
وزیر امور خارجه، افراط و تروریسم را چالشهای مشترک دو کشور برشمرد و گفت: بحث آب، تالابها، مواد مخدر و مهاجران موضوعاتی هستند که بین دو کشور پیوند ناگسستنی ایجاد کرده است.
رئیس دستگاه دیپلماسی با ابراز خرسندی از تشکیل دولت وحدت ملی در افغانستان، افزود: خوشحالیم که همه مردم این کشور حضورشان را در دولت مشاهده میکنند که این فرصت خوبی برای ریشهکنی افراط و ترویسم و مقابله با نیروهای خارجی است.
ظریف خاطرنشان کرد: به آینده روابط دو کشور بسیار امیدوارم چرا که مردم ایران در کنار ملت افغانستان در روزهای سخت جهاد و دولتسازی بودهاند و خواهند بود.
وزیر امور خارجه در ابتدای این سفر با «نیکلاس هیسام» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان دیدار و گفتوگو کرد.
دعوت رسمی از «اشرف غنی»
ظریف در ادامه دیدار با مقامات افغان،با «اشرف غنی» رئیسجمهور افغانستان دیدار و دعوتنامه رسمی «حسن روحانی» برای سفر به ایران را تقدیم وی کرد.
وزیر خارجه کشورمان عصر سهشنبه پس از دیدار با رئیسجمهور افغانستان با «محمد حنیف اتمر» مشاور امنیت ملی این کشور دیدار کرد.
کنفرانس مشترک خبری
وزیر امور خارجه ایران در ادامه دیدارها، با«عبدالله عبدالله» رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان دیدار کرد و پس از آن، کنفرانس خبری مشترک برگزار شد.
«عبدالله عبدالله» در پاسخ به خبرنگاری مبنی بر اینکه برنامه دولت برای توسعه همکاری با ایران به ویژه در زمینه بازسازی افغانستان و حضور شرکتهای ایرانی در این کشور چیست؟ گفت: با تشکیل دولت وحدت ملی، زمینه و فرصتهای بهتر برای گسترش روابط مساعد شده است. ما در رابطه با گسترش روابط تجاری به ویژه در زمینه راهها و ترانزیت و استفاده از بندر چابهار تفاهم عملی داریم. همچنین ما میخواهیم شرایط برای متصل شدن افغانستان به شبکه خط آهنی که به ترکمنستان و قزاقستان میرود فراهم شود و این فرصت خوبی برای گسترش مناسبات است.
وی با اشاره به اینکه افغانستان به تازگی از خاکستر جنگ سر برآورده است، گفت: حضور نیروهای بینالمللی در افغانستان کمتر میشود و ما میتوانیم برای همکاری در زمینه مبارزه با تروریسم و افراط همکاری بیشتری داشته باشیم. ما در موضوع مقابله با داعش نیاز به همکاری جدی داریم. همچنین در رابطه با موادمخدر و مهاجران افغان در ایران که اخیرا دولت شما همکاری خوبی برای تمدید حضور مهاجران داشته است، میتوانیم به تعاملاتمان ادامه دهیم.
رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان بر تکمیل موافقتنامه مشترک جامع میان دو کشور تاکید کرد و گفت: در این رابطه قدمهای اساسی برخواهیم داشت.
وی خاطرنشان کرد: ایران در تمام جنبههای همکاری با افغانستان به ویژه تامین صلح و ثبات تاثیرگذار است و ما سعی میکنیم در این رابطه همکاری مستمری داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، همچنین محمدجواد ظریف در این کنفرانس خبری مشترک در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه روند همکاریها میان دو کشور به چه سمتی میرود و ایران در زمینه مبارزه با تروریسم چه همکاری با افغانستان میتواند داشته باشد؟ گفت: ایران همواره خواهان ثبات و مشارکت همه مردم در آینده افغانستان بوده است و امروز خوشحالیم که بیش از هر زمان دیگری این امر در حال تحقق است و فرصتی فراهم شده که دولت افغانستان بر چالشهایی که کل منطقه از آن رنج میبرد، فائق آید.
او ادامه داد: ایران از سالها قبل به دنبال ایجاد شرایط ثبات و مبارزه با افراط و خشونت بوده است و این تلاشها بدون وقفه ادامه پیدا خواهد کرد. ما همچنین در بازسازی افغانستان و تامین امنیت و مقابله با افراط آماده همکاری هستیم.
وزیر امور خارجه کشورمان درباره حضور نیروهای خارجی در افغانستان، گفت: شرایط منطقه ما با حضور خارجیها بهبود پیدا نکرده است و ایران در امور داخلی افغانستان هیچ وقت دخالت نکرده و این از اصول سیاست خارجیاش است که در مسائل داخلی کشورها به ویژه همسایگانش مداخله نکند. ما البته از اهداف حضور خارجیها در منطقه نگرانی داشتهایم و برادرانه و با صراحت این مسئله را به برادران و خواهران خود در کشورهای همسایه گفتهایم. البته اطمینانهایی را از رهبران افغانستان در رابطه با رفع نگرانیمان دریافت کردهایم. وزیر خارجه ایران همچنین در این سفر،با «حامد کرزای» رئیسجمهور سابق افغانستان نیز دیدار و گفتوگو کرد.
ظریف، عصر دیروز،کابل را به مقصد تهران ترک کرد.گفتنی است،«ابراهیم رحیمپور» معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه، «مرضیه افخم» سخنگوی دستگاه دیپلماسی و «علیرضا رشیدیان» استاندار خراسان رضوی، وزیر امور خارجه را در این سفر یک روزه همراهی کردند.