توسعه کشت دیم 30 گونه گیاه دارویی در 15 استان
رئیس بخش تحقیقات گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی از اجرای پروژه توسعه کاشت 30 گونه گیاه دارویی به صورت دیم، در 15 استان کشور خبر داد.
به گزارش ایرنا از سمنان محمدباقر رضایی با بیان اینکه گونههای یکساله در این طرح انتخاب شده بودند، افزود: این پروژه پنج ساله طراحی شده بود که اکنون در سال چهارم آن قرار داریم.
وی اضافه کرد: اکنون بیش از 30 گونه گیاهان دارویی به صورت کشت زراعی تولید میشوند و توسعه کشت گیاهان دارویی بهویژه گونههایی که نقش راهبردی دارند و در دنیا از آنها مواد ثانوی و محصولات نهایی تولید میشود، با توان اکولوژیکی استانها باید مورد توجه قرار گیرد.
وی اظهار داشت: گیاه «شیرین بیان» که زمانی به عنوان علف هرز مطرح می شد اکنون به نیاز اولیه کارخانجات کشور تبدیل شده است که این امر نیاز به تحول در توسعه کشت را نشان میدهد.
رضایی خاطرنشان کرد: برخی گونههای دارویی در کشور مانند آویشن، بابونه، سنبلالطیب و... تیپ زراعی پیدا کردهاند ولی برخی گونهها مانند باریجه عرصهای هستند یعنی باید در عرصه خاص تولید شوند و غیرقابل تغییرند.
وی بر ضرورت تحول در توسعه کشت سالم و صنعت کشت گیاهان دارویی کشور، احیاء مناطق تخریب شده و حفاظت از گیاهان باقیمانده در منابع طبیعی، جلوگیری از برداشتهای غیرمنطقی و تیغزنی نامناسب ریشه بعضی از گیاهان، اقدامات حوزه تحقیقات منابع طبیعی کشور، حفظ کلکسیونهای موجود، توجه به ارزش گیاهان دارویی برای بهبود اقتصاد کشور، مزیت نسبی گیاهان دارویی و محصولات فرعی، بازارهای هدف و امکان توسعه صادرات و کشت دیم گیاهان دارویی تاکید کرد.
گفتنی است از 8 تا 10 هزار گونه گیاهی شناخته شده در ایران یکهزار گونه به عنوان گیاه دارویی شناخته میشود.